Sohbet biraz benden bahsedelim

amputebülent

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Han
Cihazım
P9 Lite 2017
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Allah Yardımcınız olsun ama intikam kimseye faydası yok Öfkeyle kalkan zararla oturur misali
Allaha bırakın derim
bakalım hocam öfkem kalmadı benim artık hiçbir şey hissetmiyorum

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Derdi olmayan kimse yok ki, her derdi olan intihar etseydi Türkiye'de insan kalmaz dı. :) Zaten normal değildi kimse corona'dan ekonomi çökünce insanlar iyice fıttırdı, yolda birine yan gözle baksan silah çıkarıp vuracak duruma geldi. Brezilya'ya dönmeye az kaldı.

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
İntiharı desteklemiyorum zaten hocam
Destekliyorsunuz demedim zaten hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Derdi olmayan kimse yok ki, her derdi olan intihar etseydi Türkiye'de insan kalmaz dı. :) Zaten normal değildi kimse corona'dan ekonomi çökünce insanlar iyice fıttırdı, yolda birine yan gözle baksan silah çıkarıp vuracak duruma geldi. Brezilya'ya dönmeye az kaldı.
Valla hocam çok haklısınız yan bakmasaniz bile yolda yürürken bıçaklanabiliyorsunuz üstelik adalet bile yok böyle insanlara

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
Bu olayı intihara bagladıysanız hocam ben bir kaç kez ölmüşüm o zaman

BugategAyas

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Makale Yazarı
Konular
67
Bu gibi durumlara ben dîni açıdan bakıyorum. Sonuçta toplumun geneli müslüman olan topraklarda yaşıyoruz. Dîni açıdan bakıldığında flörtün haram olduğu zaten apaçık ortada, tartışma konusu bile değil. Eğer ki İslâm'a uygun bir şekilde yaşamaya çalışsaydık, haramlardan kaçınsaydık doğal olarak flört gibi bir kavram da olmazdı. Konuda bahsi geçen hanımın da eski sevgilisi gibi bir durum da olmayacaktı ve hayatını tehdit eden bir kişi de olmayacaktı.
İnsanlar kaderlerinin bazı noktalarında kendi seçimlerini yaparlar ve seçimleri doğrultusunda kaderlerini yaşarlar. Eğer ki İslam ahlakına göre yaşayabilseydik, bu gibi durumlar ortaya çıkmazdı. Allah dilediyse, bu iki insanın (konu sahibi ve konusu olan hanım) bir araya gelmesini, görücü usülü ile de birleştirirdi.

Benim şahsî kanaatim biraz Allah'ın emirlerinden uzaklaşınca mutlu olduğumuzu sanıp aslında bataklığa doğru gidiyor olmamız. Haramdan kaçmazsa bir insan, helal haram olur...

amputebülent

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Han
Cihazım
P9 Lite 2017
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Bu olayı intihara bagladıysanız hocam ben bir kaç kez ölmüşüm o zaman
hocam zaten ben size hayatımı değil son halimi anlattım, intihar düşüncesi benim kontrolümde değil ne yazıkki. bahsettiğim gibi bu düşünceyle elimden geldiğince mucadele ediyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu gibi durumlara ben dîni açıdan bakıyorum. Sonuçta toplumun geneli müslüman olan topraklarda yaşıyoruz. Dîni açıdan bakıldığında flörtün haram olduğu zaten apaçık ortada, tartışma konusu bile değil. Eğer ki İslâm'a uygun bir şekilde yaşamaya çalışsaydık, haramlardan kaçınsaydık doğal olarak flört gibi bir kavram da olmazdı. Konuda bahsi geçen hanımın da eski sevgilisi gibi bir durum da olmayacaktı ve hayatını tehdit eden bir kişi de olmayacaktı.
İnsanlar kaderlerinin bazı noktalarında kendi seçimlerini yaparlar ve seçimleri doğrultusunda kaderlerini yaşarlar. Eğer ki İslam ahlakına göre yaşayabilseydik, bu gibi durumlar ortaya çıkmazdı. Allah dilediyse, bu iki insanın (konu sahibi ve konusu olan hanım) bir araya gelmesini, görücü usülü ile de birleştirirdi.

Benim şahsî kanaatim biraz Allah'ın emirlerinden uzaklaşınca mutlu olduğumuzu sanıp aslında bataklığa doğru gidiyor olmamız. Haramdan kaçmazsa bir insan, helal haram olur...

hocam dini meselelere hiç girmesek mi fobilerim var

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125

Haklısınız hocam Şimdiki zamanda flört değil dahada ileri götürenlerde var Haram ve helali bilmiyor insanlar bişey diyincede linç yiyoruz anca

Üst Alt