Soru Bimcell Hattının Telefonu Görememe Sorunu

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
Telefon: Redmi Note 8 Pro
Yazılım Bilgisi :MIUI 11 Android 10 DEODEX Endonezya
Kısa özet: Hat İmei göremediğinden ağ ayarlarını gönderemiyor.

Şöyle bir sorunum var,Bimcell(Türk Telekom) İnternet ve ağ ayarlarını göndermek için telefonun imei adresini alıp BTK'dan sorgulayıp çıkan modele göre ayarları gönderiyor.Fakat benim kullandığım sürümde *#06# yapınca "İmei Bilgisi Alınamadı" hatası veriyor.Araştırdığım kadarıyla Endonezya,Hindistan ve Çin romlarında böyle bir durum var,sadece Global ve eea romlarında *#06# yapınca imei bilgisi alınabiliniyormuş.Ayarlardan bakınca İmei adresi görünüyor BTK ile sorgulama yaptığımda General Mobile kayıtlı çıkıyor.

Yine de hat telefonumun imei adresini alamıyor bu yüzden Bimcell ayarlar bölümünden baktığımda cihaz bilgisi boş oluyor.Hattı farklı bir telefona taktığımda o telefonu tanıyor ve ayarları otomatik gönderiyor.Tekrar Note 8 Pro'ya takınca bir süre sonra yine imei alamadığından boşa düşüyor.Boşa düşüncede mobil veriyi kullanamıyor,3g ve 4.5g çalışıyor arama yapabiliyorum mesajda atıp alabiliyorum ama mobil veriyi ve Volte özelliğini kullanamıyorum.

Aranızda Bimcell veya Türk Telekom kullanıp aynı sorunu yaşayan var mı ? Diğer operatörlerde durum nasıl acaba ? Global rom kurmak harici bir çözümü var mıdır ?

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
Sim 1 birde hiç çalışmıyor sim 2 de dediğim sorunları yaşıyorum.

Oyla:

enes112

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
enes
Cihazım
Note 8 pro
Meslek
Tekniker
Konular
12
Kimse telefona hat takıp kullanmıyor sanırım?

Arkadaşlar sadece şu romda şu hat kullanıyorum sorun yok veya var demeniz yeterli, bakmayın benim uzunca yazdığıma.
TT kullanıyorum. Bimcell TT altyapısı kullandığı için söylüyorum. Benim cihaz da aynı ve aynı gm imeisi atıldı ama bende sorun yok. Yukarıdaki sim kısmına tak. Hafıza kartsız yere

Oyla:

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
TT kullanıyorum. Bimcell TT altyapısı kullandığı için söylüyorum. Benim cihaz da aynı ve aynı gm imeisi atıldı ama bende sorun yok. Yukarıdaki sim kısmına tak. Hafıza kartsız yere
1. Sim'de denedim orda hiç çalışmıyor.

Oyla:

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
Bende Sim bölümünde Sım Durumu(Sim yuvası 1) Imei bölümüde Sim yuvası 2 olarak görüküyor.Herkeste bu şekilde mi oluyor ?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

çilekeş

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note
Konular
87
Bende Sim bölümünde Sım Durumu(Sim yuvası 1) Imei bölümüde Sim yuvası 2 olarak görüküyor.Herkeste bu şekilde mi oluyor ?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
İmei repair yapıldığında sim 1 silinir sadece sim 2 ye imei repair yapılabilir. Bu yüzden imei repair cihazlarda sim 1 çalışsa bile interneti çalışmaz sadece sim 2 stabil çalışır

Oyla:

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
İmei repair yapıldığında sim 1 silinir sadece sim 2 ye imei repair yapılabilir. Bu yüzden imei repair cihazlarda sim 1 çalışsa bile interneti çalışmaz sadece sim 2 stabil çalışır
Evet biliyorum şuan sim 2 ye takılı hat ama yinede mobil veri çalışmıyor,Sim 1 de hiç çalışmıyor.

Bu gün Eng Rom kurup imei tekrar yazdım EEA Global roma döndüm ama yine aynı sorun var 3g var 4.5g var mobil veri yok.Hat cihazı göremiyor.

Oyla:

enes112

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
enes
Cihazım
Note 8 pro
Meslek
Tekniker
Konular
12
Bence knk senin netin mh üzerinden kapanmış. Şunlari dene

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-24-19-27-37-682_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-08-24-19-27-37-682_com.android.chrome.jpg
    480,2 KB · Görüntüleme: 19
Oyla:

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
Arkadaşlar bu 2. Sim yeri sd kartın yeri mi oluyor yoksa üstü mü? Bazıları sd kart kısmına takıldığını söylüyor denedim ama oraya tam oturmuyor sim kart büyük geliyor.

Oyla:

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
Bilgi verebilecek kimse yok mu?