Soru Bimcell Hattının Telefonu Görememe Sorunu

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
Telefon: Redmi Note 8 Pro
Yazılım Bilgisi :MIUI 11 Android 10 DEODEX Endonezya
Kısa özet: Hat İmei göremediğinden ağ ayarlarını gönderemiyor.

Şöyle bir sorunum var,Bimcell(Türk Telekom) İnternet ve ağ ayarlarını göndermek için telefonun imei adresini alıp BTK'dan sorgulayıp çıkan modele göre ayarları gönderiyor.Fakat benim kullandığım sürümde *#06# yapınca "İmei Bilgisi Alınamadı" hatası veriyor.Araştırdığım kadarıyla Endonezya,Hindistan ve Çin romlarında böyle bir durum var,sadece Global ve eea romlarında *#06# yapınca imei bilgisi alınabiliniyormuş.Ayarlardan bakınca İmei adresi görünüyor BTK ile sorgulama yaptığımda General Mobile kayıtlı çıkıyor.

Yine de hat telefonumun imei adresini alamıyor bu yüzden Bimcell ayarlar bölümünden baktığımda cihaz bilgisi boş oluyor.Hattı farklı bir telefona taktığımda o telefonu tanıyor ve ayarları otomatik gönderiyor.Tekrar Note 8 Pro'ya takınca bir süre sonra yine imei alamadığından boşa düşüyor.Boşa düşüncede mobil veriyi kullanamıyor,3g ve 4.5g çalışıyor arama yapabiliyorum mesajda atıp alabiliyorum ama mobil veriyi ve Volte özelliğini kullanamıyorum.

Aranızda Bimcell veya Türk Telekom kullanıp aynı sorunu yaşayan var mı ? Diğer operatörlerde durum nasıl acaba ? Global rom kurmak harici bir çözümü var mıdır ?

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kimse telefona hat takıp kullanmıyor sanırım?

Arkadaşlar sadece şu romda şu hat kullanıyorum sorun yok veya var demeniz yeterli, bakmayın benim uzunca yazdığıma.

Oyla:

Kurtul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kurtuluş
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
3
Telefonda hindistan rom kurulu turk telekom kullanıyorum herhangi bir sorun yok.Sizin telefonunuzun imeisinde sorun var galiba.note 8 proya başka bir hat takıp deneyin ondada aynı sorunu yaşarsanız telefonunuzun imeisinde sorun vardır.

Oyla:

hpgdisco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonda hindistan rom kurulu turk telekom kullanıyorum herhangi bir sorun yok.Sizin telefonunuzun imeisinde sorun var galiba.note 8 proya başka bir hat takıp deneyin ondada aynı sorunu yaşarsanız telefonunuzun imeisinde sorun vardır.
Cevabınız için teşekkürler,imei de sorun olsa bildiğim hiçbir arama yapamam gerekirdi ama arama yapabiliyorum,tek sıkıntım şuan mobil veriyi açamamak.

Oyla:

Yeniacemi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abuzer
Cihazım
Not 9
Konular
0
Türk Telekom kullanıyorum volte ve vowifi aktif kullanıyorum. 4.5g aktif. Telefonum yasal imeili ve faturalı hattım var.

Oyla:

Gokhan12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi Redmi 8p
Konular
0
Bimcell kullanıyorum. Redmi note 8 pro Volte aktif vowifi pasif (açık ama çalışmıyor) Mi11 endonezya android 9

Oyla:

çilekeş

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note
Konular
87
Sim 2 bölümünü deneyin

Oyla:

AkenoSan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuz
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
Benim telde sim1 çalışmıyor sadece sim 2 slotu çalışıyor. Diğer sim slotunu deneyin bir de. Bende de mobil internet açık olursa çalan müzik sesi kendiliğinden kısılıyor 3-4 saniye sonra. Yazılımsal mı donanımsal mı anlamadım. Wifi de veya bağlantı olmazsa ses normal geliyor.

Oyla:

çilekeş

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note
Konular
87