Merhaba arkadaşlar aktif Xiaomi kullanan birisiyim ve telefon değiştirdiğimde bu Xiaomi telefonlarda çok basit ama saçma sorunlarla karşılaşıyorum her seferinde ve bunları kendi yöntemlerimle çözmeyi seviyorum konularıma bakabilirsiniz gereksiz konu açmam genelde şimdi yöntemimize geçelim.
Önceki Konum :
Android 11 ile kapanan kaydırma hareketlerini açma - Destek için göz atabilirsiniz teşekkürler
Gerekli Programlar :
- Always On Edge (Pro yada Crackli sürüm daha iyi olur
- Magisk (Rootlu telefonlarda daha iyi çalışır)
- Lucky Patcher (Rootlu ise telefon "Always On Edge" programını sistem uygulaması yapmak için)
YÖNETİM NOTU : İndirme bağlantıları warez içerik olması nedeni ile kaldırılmıştır.
Öncelikle telefonumuz rootlu yada rootsuz olsun çalışır ben "Amoled" ekranlı "Mi 9 SE" de yapıyorum programın "IPS" ekran tepkisine bakmadım isterseniz deneyebilirsiniz ama "Amoled" teknolojisine göre daha fazla şarj tüketimi olacaktır "Amoled ve IPS" teknolojilerine uzaksanız araştırmanızı ve öyle denemenizi tavsiye ederim.
Telefonumuz Rootlu ise "Magisk" ile "Lucky Patcher" Uygulamasına yetki veriyoruz.
"Always On Edge" programını telefonumuza kurup Lucky Patcher ile sistem uygulaması haline getiriyoruz böylece uygulama kapalı olsa bile arka planda çalışacaktır.
Telefonumuzda Root yoksa "Always On Edge" uygulamasına tüm izinleri sağlıyoruz ardından "Otomatik Başlatma" kısmını açıyoruz ve "Pil Tasarrufu kısmını Kısıtlama Yok" olarak işaretliyoruz.
Şuan uygulama telefonumuzda sorunsuz çalışacak hale geldi. Rootsuz telefonlarda ara sıra sıkıntı çıkarabilir, Rootlu yöntem bozulmaz.
ÖNEMLİ NOT :
Bunlar kendi kullandığım ayarlar bu ayarlarla baya güzel bir görünüş elde ettim tabi kurcalayarak farklı ayarlar da elde edebilirsiniz keyfinize kalmış örnek olarak bir "SS" bırakıyorum bu ayarlarda telefona bildirim geldiğinde telefonunuz bu şekilde görünecektir saygılarımla
"Always On Edge" uygulamamızı açıyoruz ve "Ana Ayarlar" kısmından "AOD ile görünmez" kısmındaki "Parlaklığı Ayarla" kısmını işaretleyip parlaklığı "255" yapıyoruz alt taraftan "Kaydet" deyip bir önceki ekrana dönüyoruz.
"Uygulama Ayarları" kısmından "Nasıl Çalışsın?" kısmına girip "Bildirim Işığı" altındaki "Bildirim Geldiğinde" kısmındaki "Ve Ekran Kapalı" seçeneğini seçiyoruz.
"Ekran Kapalıyken Bildirim Gelmesi Durumunda" kısmından "En Son Bildirim İçin Işık" seçeneğini seçiyoruz.
"Ekran Kapalıyken Bir Bildirim İçin Aydınlatmayı İptal Edin" kısmından "Işıklandırma İptal Edildiyse Veya Ekran Kilidi Açıldıysa" seçeneğini seçiyoruz. Alt kısımda hatırlatıcı açıksa onu kaldırıyoruz açık olursa uygulamanın ve yaptıklarımızın anlamı kalmıyor.
Alt kısma iniyoruz ve "Parlaklığı Ayarla" kısmını işaretleyip parlaklığı yine "255" yapıyoruz.
Alt kısımdaki "Nasıl Kapatılır" kısmındaki "Parmak İzi Çalışmıyor, Düzeltmeyi Deneyin" kısmını işaretliyoruz. (isterseniz bu ayardaki hoşunuza giden kullanım kolaylığı sağlayacak kısımları da kişisel zevklerinize göre işaretleyebilirsiniz orası size kalmış.)
Alt kısımdaki "Güç Düğmesi İşlevi" kısmından "Kapat ve Kilit Ekranını Aç" yazanı işaretliyoruz. En alt kısımdan "Kaydet" demeyi unutmayın, ve önceki ekrana dönüyoruz.
"Aydınlatma Ayarları" kısmına giriyoruz. "Kenar Aydınlatmasını Etkinleştir" seçeneğini işaretliyoruz.
"Ekran Köşeleri" kısmından "Düz Köşeler" seçeneğini seçiyoruz.
"Çentik Desteğini Etkinleştir" kısmı açıksa kapatıyoruz. (Ben çok denedim güzel olmuyordu)
"Kenar İnceliği" kısmından ayarı "10" yapıyoruz.
"Aydınlatma Yeri" kısmından "Yalnızca Sağ ve Sol Kenarda" seçeneğini seçiyoruz.
"Kenar Stilleri" kısmından "Işıldama" yazanı seçiyoruz.
"Aydınlatma Modu" kısmından "Sürekli" yazanı seçiyoruz.
"Aydınlatma Tekrar Modu" kısmını "Tekrarlandı" seçiyoruz.
"Kenar Renk Sayısı" kısmından " Tek Renk" Yazanı seçip "Kenar Rengi" kısmından rengi "Beyaz" olarak ayarlıyoruz.
"Işıltı Efekti" Kısmından "Parıltı" yazanı seçiyoruz.
"Kenar Hızı" kısmındaki değeri "10" olarak ayarlıyoruz ve "Kaydet" deyip bir önceki ekrana dönüyoruz.
"Etkin Uygulamalar" kısmına giriyoruz ve oradaki barı sonuna kadar çekip "Varsayılan Aydınlatma Süresi" "Her Zaman" olacak şekilde ayarlıyoruz. Bir önceki ekrana geri dönüyoruz.
"Extra Öğeleri" kısmındaki her şeyi kapatıp sadece "Bildirim Simgelerini Göster" yazanı açıyoruz ve buradaki ayarların da hepsini kapatıp sadece "Renkli Simgeler" yazanı açıyoruz "Simge Boyutu" kısmını da "150" olarak ayarlıyoruz. En alt kısımdan kaydediyoruz ve bitti işlemler bu kadar.
Herkese iyi forumlar diliyorum sağlıcakla kalın
ÖNEMLİ NOT :
Siz telefonu açmadıkça bildirimler gitmez bu yaptığım ayarlar sayesinde yoksa Xiaomide ekran aydınlatma diye özellik zaten var ama bu şeklide bildirimleri görememek benim için büyük sıkıntıydı şimdi görüp istediğimde kapatıyorum bunu da yazayım dedim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.