Yardım Baseband ve model karmaşası

afaruky

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Afaruk
Cihazım
Nexus 5
Konular
6
Merhaba,
22101316C model Note 12 Pro 5G aldım. Bana geldiğinde de model kısmında sonu G gözüküyordu. Global rom kurulduğu için böyle olduğunu sandım ancak kendim Endonezya romu kurduğumda da yine model kısmı sonu G ysni global gözüküyor.

Özellikle cihazda şebeke sorunları yaşadığım için bu kısmı kafama taktım. Cihazın model ve baseband numaraları neye göre değişiyor? Fastboot ile clean all yapmama rağmen neden hâlâ gözüküyor?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

adilkahraman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adil
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
12
Merhaba,
22101316C model Note 12 Pro 5G aldım. Bana geldiğinde de model kısmında sonu G gözüküyordu. Global rom kurulduğu için böyle olduğunu sandım ancak kendim Endonezya romu kurduğumda da yine model kısmı sonu G ysni global gözüküyor.

Özellikle cihazda şebeke sorunları yaşadığım için bu kısmı kafama taktım. Cihazın model ve baseband numaraları neye göre değişiyor? Fastboot ile clean all yapmama rağmen neden hâlâ gözüküyor?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Merhaba, Rehber - Redmi Note 12 Serisi Modeller, Romlar ve Versiyonlar
Bu konumda belirttim, mi verifiy sitesinden IMEI ile sorgulayın, kırmızı renkli ise global değildir, ayrıca btk IMEI sorgudan IMEI sorgulayın son harfin C olduğunu göreceksiniz, neden sonu G olduğu konusunda da hala bir sebep bulamadık :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, Rehber - Redmi Note 12 Serisi Modeller, Romlar ve Versiyonlar
Bu konumda belirttim, mi verifiy sitesinden IMEI ile sorgulayın, kırmızı renkli ise global değildir, ayrıca btk IMEI sorgudan IMEI sorgulayın son harfin C olduğunu göreceksiniz, neden sonu G olduğu konusunda da hala bir sebep bulamadık :)
Benim cihazda muhtemelen android 13 olmasından kaynaklı baseband daha güncel mesela

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-09-19-23-50-03-069_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-09-19-23-50-03-069_com.android.settings.jpg
    271,3 KB · Görüntüleme: 18

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Üst mesajda belirttildiği gibi BTK sayfasından orijinal imei sorgulanırsa doğrudan cihaz modeli karşınıza çıkar.

Keşke Çin model sipariş edene Global yollayan hayır sever satıcılar olsa ama maalesef çok zor muhtemelen yazılımsal bir hata.

Band 20 olmayan bir cihaz kullanıyorsanız operatör değiştirmeyi düşünün.
Bölgesel olarak farklılık var ancak Band 20 yokken en iyi hizmeti Turkcell veriyor genelde.

Çeşitli operatörler ile test etmek gerekir.

afaruky

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Afaruk
Cihazım
Nexus 5
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için teşekkürler ancak ben zaten cihazın Çin olduğuna eminim. Sadece neden global yazdığını anlayamadım. Satıcılar global göstermek için bir şey mi yapıyor? Bu yaptıkları müdahale şebeke sorunu yaratmış olabilir benim için diye düşündüm.
Bir de model numaram nedne yanlış, sinir bozuyor :D

Üst Alt