Rehber Başarısızlıktan dolayı yaranan sorunun çözümü

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Bu videodaki işlemleri brick olmayan telefonda denemiştim. ama yüklememişti sptool ile bakalım inşallah ihtiyacımız olmaz

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Bu videodaki işlemleri brick olmayan telefonda denemiştim. ama yüklememişti sptool ile bakalım inşallah ihtiyacımız olmaz
Bu bir yöntemdir. İlla ki, işe yarayacak söylenmiyor. Telefon farklı durumlarda ola bilir. Telefonu yetkili hesaba verene kadar bilinen ve bilinmeyen her türlü yöntemleri denemek lazımdır. Kendi tecrübeme göre böyle işler gördüğümüz zaman püf noktanı drayverler taşıyor.
Mesela, şimdiye kadar aynı bilgisayar kullanmakla telefonda yüz kere işlemler yaptık, ancak birde görürsen ki, işlemler doğru gitmiyor. Drayverleri silip yeniden kurduktan sonra işlem başarı ile sonuçlanıyor. Yani uzun sözün kısası çok zaman başarısız olamgın sabebi drayverler oluyor.

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Bu bir yöntemdir. İlla ki, işe yarayacak söylenmiyor. Telefon farklı durumlarda ola bilir. Telefonu yetkili hesaba verene kadar bilinen ve bilinmeyen her türlü yöntemleri denemek lazımdır. Kendi tecrübeme göre böyle işler gördüğümüz zaman püf noktanı drayverler taşıyor.
Mesela, şimdiye kadar aynı bilgisayar kullanmakla telefonda yüz kere işlemler yaptık, ancak birde görürsen ki, işlemler doğru gitmiyor. Drayverleri silip yeniden kurduktan sonra işlem başarı ile sonuçlanıyor. Yani uzun sözün kısası çok zaman başarısız olamgın sabebi drayverler oluyor.
aynen öyle imei işlemi yaparken dahi driverı silip kurmayınca tekte tanıtamıyorum malesef

gamyemez19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kender
Cihazım
mi9t
Konular
3
Cihaz Hard brick olmuşsa yok. Bu durum hard brick değil. Ancak bu durumda da SP Flash Tool üzerinden sürüm kurduğumuz zaman yetkili hesap istiyordu. Bu yöntem ile istemez.
Bu da bir yöntemdir. Yani cihazı kaldırmak için denemek lazımdır.
hocam cihaz unlock note 8 pro yonetmı denedım yetkili hesap istiyor yine cmd file hqatası verıyor yardımcı olurmusnuz

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54

nefer071

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Alper
Cihazım
Redmi 6A
Konular
39
Sürüm ve ya twrp başarısız kuruldu.
Ekran açılmıyor, Fastboot ve Twrp moduna girmiyor, power tuşuna uzun süre bastıkta titreşim oluyor, cihaz bilgisayarın aygıt yöneticisinde devamlı olarak bir-iki saniyelik gözüküyor ve itiyor.

1.Fastboot için sürüm indiriyoruz ve bilgisayarın C diskine arşivden çıkarıyoruz.
2. Bilgisayara MiFlashPro kuruyoruz.
Yedek
3. Bilgisayarda MiFlashPro klasörünü buluyoruz. Ardından MiFlashPro/SP_Flash_Tool/ Mi yolu üzre account_auth.exe ni yönetici olarak çalıştırıyoruz. Açılan pencerede testiklenmiş mi hesabımıza giriyoruz.
3. MiFlashPro/SP_Flash_Tool gidip flash_tool.exe ni çalıştırıyoruz. Ardından bu 3 dosyaya yol gösteriyoruz.
(1. Download-Agent
2. Scattering Download File
3. Autentication file
(1-ci dosyayı Spflash_tool klasöründe
2-ci dosyayı sürüm klasörü içinde images klasöründe
3-cü dosyayı ise /MiFlashPro/SP_Flash_Tool/auth_sv5.auth yolu üze buluruz.)
4. Download basıyoruz
5. Telefonun ses artı tuşuna basılı tutarak bilgisayara bağlıyoruz.
6. Sürücüler doğru düzgün kurulmuş ise yükleme başlıyor. Büyük Yeşil renkli onayı (Ok) bildirimi gördükten sonra telefonu bilgisayardan ayırıyoruz.
Eğer bu twrp açılmama sorununu çözüyorsa beni büyük bir yükten kurtarmış olursunuz

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Eğer bu twrp açılmama sorununu çözüyorsa beni büyük bir yükten kurtarmış olursunuz
Yanlış twrp yüzünden telefon hard brick olmaz. Bu arızayı düzeltmek için esas şart driverlerin PC- ye doğru düzgün kurulu olması. Söylendigi gibi bu bir yöntem. Çalışması PC-den, driverlerin olmasından ve kendi başarınızın dan asılıdır. Driverlerin kurulu olmasından emin olmak için aynı model, arızası olmayan telefonu bilgisayara bağlayıp kontrol etmek olar.
Yanlış twrp yüzünden bozulmuş telefonu başka yöntemle de kaldırmak olar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam twrp atarken snapdragon gıbı sandım mtk işlemcıymıs cihaz coktu twrp atınca kapandı acılmıyor flash tool yazılımı istiyor
Nasıl kurdunuz twrp -yı? Komanda satırından mı?

Son düzenleme:
Üst Alt