@
Sypreus yapı kredi sürekli cihaz onayı durumunu nasıl aştınız hocam benzer sorunumuz var ..
Hocam bankaların güvenlik sisteminin zararlı olarak işaretlediği herhangi bir uygulama cihazınızda yüklüyse bu sorunu yaşayabilirsiniz. Birkaç ay önce banka uygulamasını her kapattığımda hesabımdan çıkış yapıyordu. Bir süre sonra ise güvenlik sebebiyle para transferi, online alışveriş gibi işlemleri askıya almaya başladılar. Ben de müşteri hizmetlerini aradım ve onlar da güvenlikle alakalı olduğunu söyleyip güvenlik departmanına yönlendirdiler. Güvenlik ekibindeki kişi cihazımda zararlı olarak gördüğü uygulamaları söyledi. Benim cihazımda yüklü olup banka uygulamasının zararlı olarak işaretlediği uygulamalar "SD Maid" ve "3C All-in-One Toolbox" gibi root erişimi isteyen uygulamalardı. Bu yüzden hem bu uygulamaları kullanmak hem de banka uygulamalarında sorun yaşamamak için "Hide My Applist" modülünü kurdum. Şuan hem root erişimi isteyen uygulamaları hem de banka uygulamalarını sorunsuz kullanabiliyorum.
Hide My Applist Talimatları:
1-) Modülü kurduktan sonra açın ve "Uygulama yöneticisi" yazan yere basın.
2-) Modülün hangi uygulamalar için çalışacağını bu bölümden seçeceksiniz.
3-) Modülün çalışacağı ve oluşturacağınız şablonun geçerli olmasını istediğiniz uygulamalardaki "Enable hide" tikini her uygulama için tek tek etkinleştirin.
4-) Modülün ana ekranına dönüp "Şablon Yönetimi" yazan yere basın.
5-) Kara liste ve beyaz liste olarak iki farklı şablon türü var. İhtiyacımız olan ve kullanımı kolay olan kara liste şablonunu kullanacağız.
6-) Şablon için istediğiniz adı girip, gizleyeceğiniz uygulamalar için üstteki "Listeyi Düzenle" yazan yere basın.
7-) Buradan banka uygulamalarının tespit etmemesi gereken uygulamaları seçin.
8) Geri gelip oluşturduğunuz uygulama şablonunun hangi uygulamalar için çalışacağını seçmek için alttaki "Listeyi Düzenle" kısmına basın.
9-) Şablonun çalışacağı uygulamalara şablonu uygulamak için önceden aktifleştirdiğiniz uygulamaları işaretleyin ve işlem tamamdır. Artık banka uygulamalarının güvenlik sistemi zararlı uygulamaları tespit edemeyecek.
10-) Bazı Lsposed modülleri bazı uygulamalarda sıkıntı çıkarabildiği için ben Lsposed modüllerini de gizliyorum. Bunu kontrol etmek için "Applist Detector" uygulamasını kullanabilirsiniz.