Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Turkcell faturasız hattini kullanıyorum kaç yıldır. Hepsi bu hata kayıtlı olduğu için üzerime almak istiyorum. Bunun bir ücreti filan var mı arkadaşlar ve nasıl oluyor?
Babanla beraber veya babanın vekaleti olan sen veya başkası ile turkcell bayine gidip devir iiçin başvuracaksın. Devir olayı sıfır hat almakla eşdeğer olduğu için mevcut taahhüt varsa cayma bedeli talep edilebiliyor(?). Aynı zamanda sıfır hat bedeli ozaman ne ise devir ücreti olarak alınıyor. Çok saçmadır ki standart bir ücretine denk gelmedim. Kendim hat devrederken 1 turkcell bayi 175 lira istmeişti. Ödedim işlem sonunda hata oldu iade ettiler başka bayiye gittim orda daha farklı bir bedel talep ettiler.
Turkcell faturasız hattini kullanıyorum kaç yıldır. Hepsi bu hata kayıtlı olduğu için üzerime almak istiyorum. Bunun bir ücreti filan var mı arkadaşlar ve nasıl oluyor?
Hat devir işlemi ücretsizdir.
Hattı üstüne alacağın için yeni bir hat alıyor gibi ücretlendirsiniz. Yararlandığı indirimden yaralamazsınız. Devletin aldığı Telsiz kullanım vergisi, Telsiz ruhsatname vergisi ve Özel iletişim vergisi ödemek zorunda kalacaksınız. Faturasız hatlarda bu tutar direk peşin alınır ve hat teslim edilir. Ancak faturalı alacaksanız her ay 12 aya taksit bölünür. Operatörünüzü arayıp bilgi alın. Bu şekilde söyleyecektir.
Babanla beraber veya babanın vekaleti olan sen veya başkası ile turkcell bayine gidip devir iiçin başvuracaksın. Devir olayı sıfır hat almakla eşdeğer olduğu için mevcut taahhüt varsa cayma bedeli talep edilebiliyor(?). Aynı zamanda sıfır hat bedeli ozaman ne ise devir ücreti olarak alınıyor. Çok saçmadır ki standart bir ücretine denk gelmedim. Kendim hat devrederken 1 turkcell bayi 175 lira istmeişti. Ödedim işlem sonunda hata oldu iade ettiler başka bayiye gittim orda daha farklı bir bedel talep ettiler.
Hattı üstüne alacağın için yeni bir hat alıyor gibi ücretlendirsiniz. Yararlandığı indirimden yaralamazsınız. Devletin aldığı Telsiz kullanım vergisi, Telsiz ruhsatname vergisi ve Özel iletişim vergisi ödemek zorunda kalacaksınız. Faturasız hatlarda bu tutar direk peşin alınır ve hat teslim edilir. Ancak faturalı alacaksanız her ay 12 aya taksit bölünür. Operatörünüzü arayıp bilgi alın. Bu şekilde söyleyecektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kullanıcı faturasız hat kullanmakta olduğunu belirtmiş. Herhangi bir cezai bedeli yoktur.
Devir işlemi yapacağın için işte eski haklar silinir. Yeni sıfırdan bir hat alıyormuşsun gibi nitelendirilir. Yani devir işlemi yapılacaksa odemek zorunda kalıyorsun. Kendi üstüne aldığında Faturasız kullacaksan peşin ödemek zorundasın 220/250 arası bir şey talep ederler. Eğer faturalı kullanacaksan 12 aya eşit taksite bölünecek.
Geçtiğimiz yıl Turkcell hat için aynı durumla karşılaşmıştım. Hat devri için turkcell 400₺, türk telekom 300₺ talep etmişti. Vodafone'da ise yeni gelenler için ücretsizdi. Vodafone faturasız geçiş yapmıştım. Aynı gün hat devrini yaptım, bir kaç günde onaylandı ve ertesi gün tekrar Turkcell'e döndüm. Ek bir ücret çıkartmamışlardı. Eğer bu kampanyası devam ediyorsa bu şekilde deneyebilirsiniz.
Hattın bağlı olduğu operatöre ait Müşteri Hizmetlerini arayarak veya bayisine giderek hat devriyle ilgili gerekenleri öğrenmek.
Aksi halde sürprizle karşılaşma durumu olabilir.
ÖYle ki bazen tersi de olabiliyor.
Geçenler de müşteri hizmetleri temsilcisiyle görüşürken "Kamu Fırsat Grup İçi" görüşürken ne kadar ücretsiz dakika görüşeceğimi sordum.
O da böyle bir şey yok dedi...
Ama ben yine de kabul etmiştim.
Sistem hattıma tanımlandıktan sonra bir baktım ki 5400 dk. ücretsiz konuşma tanımlanmış. )
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kullanıcı faturasız hat kullanmakta olduğunu belirtmiş. Herhangi bir cezai bedeli yoktur.