Sohbet Babamın hattini devir almak istiyorum

redminote4kullanicisi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
RN8
Konular
123
Turkcell faturasız hattini kullanıyorum kaç yıldır. Hepsi bu hata kayıtlı olduğu için üzerime almak istiyorum. Bunun bir ücreti filan var mı arkadaşlar ve nasıl oluyor?

alprnmi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alperen
Cihazım
Mi 9t
Meslek
Mühendis
Konular
0
Babanla beraber veya babanın vekaleti olan sen veya başkası ile turkcell bayine gidip devir iiçin başvuracaksın. Devir olayı sıfır hat almakla eşdeğer olduğu için mevcut taahhüt varsa cayma bedeli talep edilebiliyor(?). Aynı zamanda sıfır hat bedeli ozaman ne ise devir ücreti olarak alınıyor. Çok saçmadır ki standart bir ücretine denk gelmedim. Kendim hat devrederken 1 turkcell bayi 175 lira istmeişti. Ödedim işlem sonunda hata oldu iade ettiler başka bayiye gittim orda daha farklı bir bedel talep ettiler.
Turkcell faturasız hattini kullanıyorum kaç yıldır. Hepsi bu hata kayıtlı olduğu için üzerime almak istiyorum. Bunun bir ücreti filan var mı arkadaşlar ve nasıl oluyor?

cuckolding

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Poco
Cihazım
Poco X3 NFC 128
Konular
16
Hat devir işlemi ücretsizdir.
Hattı üstüne alacağın için yeni bir hat alıyor gibi ücretlendirsiniz. Yararlandığı indirimden yaralamazsınız. Devletin aldığı Telsiz kullanım vergisi, Telsiz ruhsatname vergisi ve Özel iletişim vergisi ödemek zorunda kalacaksınız. Faturasız hatlarda bu tutar direk peşin alınır ve hat teslim edilir. Ancak faturalı alacaksanız her ay 12 aya taksit bölünür. :) Operatörünüzü arayıp bilgi alın. Bu şekilde söyleyecektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Babanla beraber veya babanın vekaleti olan sen veya başkası ile turkcell bayine gidip devir iiçin başvuracaksın. Devir olayı sıfır hat almakla eşdeğer olduğu için mevcut taahhüt varsa cayma bedeli talep edilebiliyor(?). Aynı zamanda sıfır hat bedeli ozaman ne ise devir ücreti olarak alınıyor. Çok saçmadır ki standart bir ücretine denk gelmedim. Kendim hat devrederken 1 turkcell bayi 175 lira istmeişti. Ödedim işlem sonunda hata oldu iade ettiler başka bayiye gittim orda daha farklı bir bedel talep ettiler.
Kullanıcı faturasız hat kullanmakta olduğunu belirtmiş. Herhangi bir cezai bedeli yoktur.

redminote4kullanicisi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
RN8
Konular
123
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hattı üstüne alacağın için yeni bir hat alıyor gibi ücretlendirsiniz. Yararlandığı indirimden yaralamazsınız. Devletin aldığı Telsiz kullanım vergisi, Telsiz ruhsatname vergisi ve Özel iletişim vergisi ödemek zorunda kalacaksınız. Faturasız hatlarda bu tutar direk peşin alınır ve hat teslim edilir. Ancak faturalı alacaksanız her ay 12 aya taksit bölünür. :) Operatörünüzü arayıp bilgi alın. Bu şekilde söyleyecektir.

Kullanıcı faturasız hat kullanmakta olduğunu belirtmiş. Herhangi bir cezai bedeli yoktur.
Hocam faturasız ve telsiz kullanım ücreti borcu yok. Bu durumda ücret vermiyor muyuz

cuckolding

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Poco
Cihazım
Poco X3 NFC 128
Konular
16
Hocam faturasız ve telsiz kullanım ücreti borcu yok. Bu durumda ücret vermiyor muyuz
Devir işlemi yapacağın için işte eski haklar silinir. Yeni sıfırdan bir hat alıyormuşsun gibi nitelendirilir. Yani devir işlemi yapılacaksa odemek zorunda kalıyorsun. Kendi üstüne aldığında Faturasız kullacaksan peşin ödemek zorundasın 220/250 arası bir şey talep ederler. Eğer faturalı kullanacaksan 12 aya eşit taksite bölünecek.

Berra Şevval Korkut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berra Şevval
Cihazım
Rn10 pro
Konular
26
Allah uzun ömür versin, hayattayken almak iyi. Yoksa bütün mirascilardan bayiye çağırıp imza istiyorlar. İlerde söylenen bedeller zamlanıyor.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Geçtiğimiz yıl Turkcell hat için aynı durumla karşılaşmıştım. Hat devri için turkcell 400₺, türk telekom 300₺ talep etmişti. Vodafone'da ise yeni gelenler için ücretsizdi. Vodafone faturasız geçiş yapmıştım. Aynı gün hat devrini yaptım, bir kaç günde onaylandı ve ertesi gün tekrar Turkcell'e döndüm. Ek bir ücret çıkartmamışlardı. Eğer bu kampanyası devam ediyorsa bu şekilde deneyebilirsiniz.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Yapılan önerilere ilave olarak

Hattın bağlı olduğu operatöre ait Müşteri Hizmetlerini arayarak veya bayisine giderek hat devriyle ilgili gerekenleri öğrenmek.
Aksi halde sürprizle karşılaşma durumu olabilir.

ÖYle ki bazen tersi de olabiliyor.
Geçenler de müşteri hizmetleri temsilcisiyle görüşürken "Kamu Fırsat Grup İçi" görüşürken ne kadar ücretsiz dakika görüşeceğimi sordum.
O da böyle bir şey yok dedi...

Ama ben yine de kabul etmiştim.
Sistem hattıma tanımlandıktan sonra bir baktım ki 5400 dk. ücretsiz konuşma tanımlanmış. :))

alprnmi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alperen
Cihazım
Mi 9t
Meslek
Mühendis
Konular
0

Varsa ibaresini kullandım ki sadece bu arkadaş için değil faturalı hat devri yapacak olan birisi var ise denk gelirde okur diye :)

Üst Alt