Çözüldü Asus B450M-A USB MiFlash ile Stock Rom Yükleme Sorunu

_yasin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
S23U 12/256
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.3
Telefon Modeli
Mi Mix 2 64gb
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar,
Mix2 cihazımı fastboot moda aldığımda rom yükleyemiyorum.
Sorun sürücülerde yada kullandığım uygulamalarda değil. Sorun USB bağlantısı.
Daha önce Gigabyte Z370HD3P anakartım vardı. Bu anakartı kullanırken hiç bir sorun yaşamadan cihaza istediğim rom u yükleyebiliyordum.
Sistemi değiştirip Asus Prime B450M-A anakartı kullanmaya başladım. Sorun bundan sonra başladı. Bilgisayar telefonu görüyor. MTP olarak bağlanıyorum. Recovery yada fastboot modunda da erişebiliyorum. Recovery de iken zip dosyasını telefona atıp rom yüklüyorum. Buraya kadar sorun yok.
Fastboot modda telefona bağlantı sağlamama rağmen (aygıt yöneticisinde android bootloader olarak görünüyor) rom yükleme yada kilit açma işlemi yapamıyorum. Miflash ile rom yüklemek istediğimde süre akıp gidiyor ancak cihaz ve rom eşleşmiyor şeklinde hata veriyor. flash_all.bat vs diğer bat dosyalarındaki ilk iki satırı (getvar) silip deniyorum yine aynı. Cihazı tekrar başlattığımda Miflash tool hiçbir işlem yapmadığından sorunsuz açılıyor. Miflash tool, 64 bit tool, Xiaomitool v2 hiç biri işe yaramadı. Xiaomitool v2 ile custom rom yüklüyorum herhangi bir hata yok. Stock rom yüklenmiyor. Ayrıca fastboot modda iken twrp de yüklenmiyor. fastboot flash recovery komutunu girince hata vermeden dakikalarca bekliyor ama işlem yapmıyor.
Başka pc de miflash ile global rom yükledim. Aynı usb kablosu, aynı uygulama ve sürücüler...
Gigabyte Z370 HD3P - i7 8700k sorunsuz yükleme yapılıyor.
Asus Prime B450M-A - R7 3700x fastboot modda rom yada twrp yükleme, kilit açma yapılamıyor.
Aynı anakartı kullanıp miflash tool ile rom yükleyebilen var mı?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

_yasin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
S23U 12/256
Konular
6
Sorun AMD Ryzen işlemcilerin USB 3.0 driverlarından kaynaklanıyor eğer 5-10 liralık USB 3.0 - 2.0 çevirici alırsanız sorunsuz kullanabilirsiniz. Başka çözümü şuan için yok maalesef.
Çevremde dönüştürücü kullanan kimse yok. Deneme yapamayacağım ama ben de sorunun USB kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sipariş verip deneyeyim.
Ne zaman bu kez amd kullanayım desem hep bir sorunla karşılaştım. Daha önce (7-8 sene önce) ısınma sorunu vardı. Şimdi de usb. Intel bu konularda daha başarılı maalesef.

Oyla:

kemalozturk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 12 Lite
Konular
0
Sorun ryzen işlemcilerin driverlarında maalesef amd bu sorunu çözmüyor. Belki usb çevirici bu sorunu çözer ama denemek lazım. Bu tarz işlemleri intelle yapmak daha mantıklı

Oyla:

_yasin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
S23U 12/256
Konular
6
MiFlash unlock ile kilit açma %100 e geldi hata vermeden cihazı reboot etti. Sim kart ve wifi yok.
ADB ile twrp yükledim. EFS yedeğini TWRP ile tekrar cihaza attım. Sim kartı gördü ve wifi artık aktif.
Geliştiriciden USB Hata ayıklamayı açtım şimdi MiFlash ile global rom yüklemeyi deneyeceğim.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler, şimdi sıkıntısız yükleme yapmaya başladı.

Son düzenleme:
Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
MiFlash unlock ile kilit açma %100 e geldi hata vermeden cihazı reboot etti. Sim kart ve wifi yok.
ADB ile twrp yükledim. EFS yedeğini TWRP ile tekrar cihaza attım. Sim kartı gördü ve wifi artık aktif.
Geliştiriciden USB Hata ayıklamayı atım şimdi MiFlash ile global rom yüklemeyi deneyeceğim.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler, şimdi sıkıntısız yükleme yapmaya başladı.
Sorunun Çözülmesine sevindim hocam :)

Oyla:
Üst Alt