Yardım Arka Planda Kamera Kullanılıyor

ganjair

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
baran deniz
Cihazım
mi8
Konular
33
Android 10'a geçtikten sonra gelen şu bildirimden hem korkmaya hem sıkılmaya başladım. Aynı bildirimi alan var mi acaba?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Seyit dilli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyit
Cihazım
Redmi note 8
Konular
4
pubg mobile oynarken çıkış yaptığımda arka planda mikrofonu kullanıyor diyo iyce paranoya bağladım bizimi dinliyolar diye haha--wasntme~~

Oyla:

MimosaPudica

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık
Cihazım
Mi 8
Konular
4
Hocam bu güvenlik uygulamasının yeni sürümüyle gelen bir özellik olmuş. Sizin bilginiz izniniz dışında, herhangi bir uygulama arka planda veri kullanınca bilgilendirme yapıyor. Uygulamanın izinlerinden bunu ayarlayabilirsiniz. Ben genelde sadece uygulamayı kullanırken izin veriyorum bu tarz ayarlara. Arka planda sürekli kullanıp şarjı tüketmesini de istemiyorum. Zaten bu şekilde verilerin toplanması da güvenli değil maalesef. Örnek olarak Gmail uygulaması; izin vermediğim halde ısrarla arka planda kişilerimi (rehberimi) okumaya devam ediyormuş. Bu güncelleme sayesinde öğrendim. Posta uygulaması devre dışıydı onu kullanıma alıp etkinleştirdim. Gmail uygulamasını sildim. Sizde benzer şekilde düzenleme yapabilirsiniz.

Oyla:

ganjair

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
baran deniz
Cihazım
mi8
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu güvenlik uygulamasının yeni sürümüyle gelen bir özellik olmuş. Sizin bilginiz izniniz dışında, herhangi bir uygulama arka planda veri kullanınca bilgilendirme yapıyor. Uygulamanın izinlerinden bunu ayarlayabilirsiniz. Ben genelde sadece uygulamayı kullanırken izin veriyorum bu tarz ayarlara. Arka planda sürekli kullanıp şarjı tüketmesini de istemiyorum. Zaten bu şekilde verilerin toplanması da güvenli değil maalesef. Örnek olarak Gmail uygulaması; izin vermediğim halde ısrarla arka planda kişilerimi (rehberimi) okumaya devam ediyormuş. Bu güncelleme sayesinde öğrendim. Posta uygulaması devre dışıydı onu kullanıma alıp etkinleştirdim. Gmail uygulamasını sildim. Sizde benzer şekilde düzenleme yapabilirsiniz.
sadece uygulamayı kullanırken kullanma seçeneği bu uygulamalarda mevcut değil maalesef

Oyla:

ganjair

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
baran deniz
Cihazım
mi8
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sanırım bende betaya gecicem stabil çok geri kalıyor. beta romun dezavantajları var mi acaba

Oyla:

HyrllhDgn

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hayrullah
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Elek Elek Mühendis
Konular
1
sanırım bende betaya gecicem stabil çok geri kalıyor. beta romun dezavantajları var mi acaba
En büyük dezavantaji beta / haftalık olması. Ne sorun var ne yok zamanla çıkacak

Oyla:

MimosaPudica

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık
Cihazım
Mi 8
Konular
4
Stabil roma oranla yeni özelliklerin denenmesiyle birlikte hatalar olabiliyor. (Kasmalar, uyumsuzluklar, uygulama hataları gibi) Şunu da belirtmeliyim ki Xiaomi'nin çıkarmış olduğu betalar kusursuza yakın oluyor genelde. Normal şartlarda günlük işlerinizi hallettiğiniz telefona stabil rom yükleyin denir. Ancak bu betalarda çokta dert edecek sıkıntılar yaşamadım. Deneyebilirsiniz sizlerde. (Dipnot : Bir zaman sonra rom yükleme işleri hastalığa dönüşür. Bilginize :) )

Oyla:
Üst Alt