Yardım Arka plan veri kısıtlaması hk

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global v9.1.1.0
Telefon Modeli
mi 5s plus
Bootloader Kilidi
Açık
Cümleten Selamın Aleyküm;

MİUİ 9'da arka plan verisini kısıtlamam mümkün müdür? miui tabanlı custom romlarda mevcut ancak global stabil'de bulamadım. yardımcı olabilecek var mı? şimdiden teşekkürler.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arka planda çalışmasını tamamen engellesek olmaz mı hocam? :) Çok daha kolay olurdu.

Mutlaka bu özelliği istiyorsanız muhtemelen MIUI geliştiricileri her zamanki işgüzrlıklarıyla kapatmışlardır. Activity launcher tarzı bir uygulama ile ayarı bulup kısayol olarak ekleyebilirsiniz.

Oyla:

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Arka planda çalışmasını tamamen engellesek olmaz mı hocam? :) Çok daha kolay olurdu.

Mutlaka bu özelliği istiyorsanız muhtemelen MIUI geliştiricileri her zamanki işgüzrlıklarıyla kapatmışlardır. Activity launcher tarzı bir uygulama ile ayarı bulup kısayol olarak ekleyebilirsiniz.
Arka planda çalışmadığı süre içerisinde internet tüketmeyecekse mesele yok hocam kaldı mı arka plan uygulamasını kısıtladım çoğu uygulamanın mantık olarak çalışmadığı için internet kullanmaz diyebiliriz ama bazen upload olarak tükettiği durumlar olabiliyor bunu ortadan kaldırmak istiyorum. Custom romlarda mevcut ancak globalde olmaması can sıkıcı

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam öncelikle ayarlara girin ve yüklü uygulamalar altından kısıtlamak istediğiniz uygulamayı seçin ve diğer izinler seçeneğinden arka planda başlat seçeneğini kapatın. Daha sonra güvenlik uygulamasına girin ve buradaki pil/pil tasarrufu altından uygulamaya gelin ve "MIUI Pil Tasarrufu" yerine en altta kalan arka plan etkinliklerini sınırla seçeneğini seçin. Uygulama arkada çalışmayacak dolayısıyla veriyi de kullanmayacaktır.

Şu an custom rom kullandığım için menüler küçük farklılıklar gösterebilir ama baktığınızda rahatça bulacaksınızdır :)

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
bununla alakalı olarak şunu sormak istiyorum
ben senkron ayarı sürekli açık kullanıyorum.
gmail uygulamasında hem kişisel mail adreslerim hemde şirket adresim kayıtlı.
bazen telefonun ekranını açtığımda gmail bildirimleri geliyor. kapalı iken çoğu zaman bildirimleri alamıyorum.
neredeyse her yeri kontrol ettim ama bu sorunu çözemedim.
kimi zaman bildirim geliyor kimi zaman da telefonu açınca bildirim geliyor. gmail uygulamasının arka planda çalış yada oromatik başlat bilgisine bir türlü ulaşamadım.

Oyla:

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Hocam öncelikle ayarlara girin ve yüklü uygulamalar altından kısıtlamak istediğiniz uygulamayı seçin ve diğer izinler seçeneğinden arka planda başlat seçeneğini kapatın. Daha sonra güvenlik uygulamasına girin ve buradaki pil/pil tasarrufu altından uygulamaya gelin ve "MIUI Pil Tasarrufu" yerine en altta kalan arka plan etkinliklerini sınırla seçeneğini seçin. Uygulama arkada çalışmayacak dolayısıyla veriyi de kullanmayacaktır.

Şu an custom rom kullandığım için menüler küçük farklılıklar gösterebilir ama baktığınızda rahatça bulacaksınızdır :)
bu dediğiniz yöntemleri uyguladım. bu zamandan sonra yapmam gereken tek şey uygulamanın internet kullanıp kullanmadığı :) watchdog indirmeliyim. belirtmeden geçemeyeceğim hafızanız muazzam :)

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211

Gmail için bu ayarlar maalesef yok :)
gerçi benim derdim arka planda her gelen maili bildirsin istiyorum ama! :)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Gmail için bu ayarlar maalesef yok :)
gerçi benim derdim arka planda her gelen maili bildirsin istiyorum ama! :)
Sistem uygulaması olduğu için yok hocam, varsayılan olarak tüm izinleri açık olmalı zaten.

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Sistem uygulaması olduğu için yok hocam, varsayılan olarak tüm izinleri açık olmalı zaten.
evet doğru ancak ilgili ayarları hiç göremedim.
ne zaman ki ekranı açıyorum, ozaman gmail mail geliyor, hatta şimdi açtım mail geldi.
bi yerden bi şeyi de kapatmadım.
anlayamadım doğrusu.
bunun için konu açıp kirlilik de yaratmak istemiyorum.

Oyla:
Üst Alt