Yardım Arka Kamera Netlik Sorunu

jok3rdi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Jokerdi
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
Arka kamera ile masa üzerine konan küçük kağıtları çekerken orta noktasını çok net fakat kağıdın kenar kısımındaki yazıları buğulu olarak çekiyor ve yazıyı dağıtıyor.
Arka kamera 0,6x'te cisimlerin en boy oranını değiştiriyor. Mesela kişilerin boylar daha uzun görünüyor.

Bu ve buna benzer sorun yaşayan veya çözümünü bulabilen var mı?

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
7
0.6x'te geniş açıya geçiyor ve balık gözü gibi oluyor... Yazılımla bozulan yerleri düzeltmeye çalışıyor ama olmuyor. Balıklar da öyle görüyor demek ki :D

Yazılı metin çekerken ayarlardan belge olarak seçerseniz çok daha güzel çekiyor. Hatta ben genelde kamera uygulaması yerine vflat uygulamasını kullanıyorum tavsiye ederim.

ironheart

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ilhan
Cihazım
xiaomi mi 8 se
Konular
0
Evet malesef böyle sorun var. İnceleme yapanlar buna hiç değinmemiş özellikle kitap yazı vs çekiminde resmin etrafına doğru köşelede dağılma var ve çok rahatsız edici. Bu tarz foto çeken işi olan bence almasın. ben çözüm olarak belge özelliği ordanda ekranda üstte gelişmiş seçeneği ile idare edecek iş görüyor dene. biraz beyaz renk oluyor ancak net. ben 12 x kullanıyordum geri döndüm. alırsam sanırım 14 düz alacağım.

jok3rdi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Jokerdi
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
Evet malesef böyle sorun var. İnceleme yapanlar buna hiç değinmemiş özellikle kitap yazı vs çekiminde resmin etrafına doğru köşelede dağılma var ve çok rahatsız edici. Bu tarz foto çeken işi olan bence almasın. ben çözüm olarak belge özelliği ordanda ekranda üstte gelişmiş seçeneği ile idare edecek iş görüyor dene. biraz beyaz renk oluyor ancak net. ben 12 x kullanıyordum geri döndüm. alırsam sanırım 14 düz alacağım.
Rahatsız edici. Sonuçta kamera dış çekimde çok iyi ama iş ortamında da sık sık kullanıyoruz. Umarım yazılım güncellemesi esnasında bu sorunu çözerler.

Dexter7.7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
4
Bende 13t pro var aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belge modunda da fark yok görüntü beyazlaştığından kayma geçiyor gibi ama dikkatli bakınca öyle değil

jok3rdi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Jokerdi
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
Bende 13t pro var aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulamadım

Belge modunda da fark yok görüntü beyazlaştığından kayma geçiyor gibi ama dikkatli bakınca öyle değil
Bu seviyelerdeki telefonlarda yaşanmaması gereken bir sorun. HyperOS 2 için resmi olarak Kasım 2024'te gelecek diye tarih verdiler. 2025 geldi yazılım yok piyasada... Bir ihtimal yazılım ile güncellerler diyorum ama zor gibi. Tek noktaya odaklarnıyor kamera gerisi çöp gibi davranıyor yakın çekimlerde.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
14T Pro kamerası portre odaklı Belge çekimleri için seçim yapmak şart.
Bu tür çekimler için çekilecek nesneyi ekranı kaplayacak şekilde kadraja alırsanız kenarlar bulanık hale gelir.

30 cm geriden çekim yapmak gerekiyor.
Belge moduna alıp 30 cm kadar geriden kutucuğa alır çekim yaparsanız üstüne gelişmiş seçeneği de aktif olursa çekilen nesne okunaklı ve net olur.

Tam kadraj normal fotoğraf modunda çekim alttaki gibi sorunlu.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ve buda 20-30 cm mesafeden Belge modu ile yapılan çekim.

jok3rdi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Jokerdi
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
14T Pro kamerası portre odaklı Belge çekimleri için seçim yapmak şart.
Bu tür çekimler için çekilecek nesneyi ekranı kaplayacak şekilde kadraja alırsanız kenarlar bulanık hale gelir.

30 cm geriden çekim yapmak gerekiyor.
Belge moduna alıp 30 cm kadar geriden kutucuğa alır çekim yaparsanız üstüne gelişmiş seçeneği de aktif olursa çekilen nesne okunaklı ve net olur.

Tam kadraj normal fotoğraf modunda çekim alttaki gibi sorunlu.

ve buda 20-30 cm mesafeden Belge modu ile yapılan çekim.

2. Fotoğraftada sol taraf dağılmış. Diğerine göre daha iyi ama.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
2. Fotoğraftada sol taraf dağılmış. Diğerine göre daha iyi ama.
Çektiğim paket tamamen düz değil ortadan şişik aslında o da biraz sorunlu ama iş görür sonuçlar çıkıyor yine.
Kendiniz deneyince farkı daha iyi görürsünüz. Daha iyi olabilirdi bence de.
Kamerası tam %100 değil ama bazı çekimlerde de aşırı iyi işler yapıyor.

Dexter7.7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
4
Bu seviyelerdeki telefonlarda yaşanmaması gereken bir sorun. HyperOS 2 için resmi olarak Kasım 2024'te gelecek diye tarih verdiler. 2025 geldi yazılım yok piyasada... Bir ihtimal yazılım ile güncellerler diyorum ama zor gibi. Tek noktaya odaklarnıyor kamera gerisi çöp gibi davranıyor yakın çekimlerde.
Hos2 deyim stabil 2.0.9 eea

Çektiğim paket tamamen düz değil ortadan şişik aslında o da biraz sorunlu ama iş görür sonuçlar çıkıyor yine.
Kendiniz deneyince farkı daha iyi görürsünüz. Daha iyi olabilirdi bence de.
Kamerası tam %100 değil ama bazı çekimlerde de aşırı iyi işler yapıyor.
o kaymalar bende düz olsada var ama yazılar küçük diye sadece bunu yazı içinde düşünmemek gerek herhangi yakından çekilen nesnelerde de bu kayma mevcut

Üst Alt