Soru Arama kaydetme yapan Cihaz Tavsiyesi

elves27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Orhan
Cihazım
Note7
Konular
6
Merhaba 2019 Yılında satın aldığım Note7 cihazım artık iyice yavaşladı. Ürünüm orjinal özellikle arama kaydetme ve müzik uygulması ile "izle" kısmında youtubeye bağlanıp tuşlar kilit iken bile video oynatması benim ön çok sevdiğim tarafı oldu.
Çoğu diğer marka ve fake ürün kullanıcılarına övünerek bahsettiğim bu özelliklerinin bana sağladığı konfor devasa. Artık yeni nesile geçmek istiyorum. Bu iki özelliği de istiyorum.
Note8 kullanan arkadaşım orjinal olduğunu belirttiği üründe aramalarda oto ses kaydı yapamıyor.
İşyerinde kullanmam üzere sözde Redmi12C denilen bir cihaz verdi. (Şarj bağlantı tipi TypC değil fake ürün galiba) yalnız bu cihazda da ses kaydetme özelliği otomatik olarak yapılmıyor. Arama esnasında görüşme başladıktan sonra ses kaydet tıklanacak sonrasında "Bu arama Şuanda kaydediliyor" şeklinde bir uyarı ile başlıyor bu uyarı olmadan arama kaydetmeyi başaramadım. Bu arada görüşmeye ait ses kaydı dosyasını nereye kaydettiğini bulamadım.
Esasen bana orjinal orta bütçeli bir öğrenci için istediğim 2 özelliği barındıracak sonrasında Pil konusu ve hafiflikte sonraki taleplerim olacak. Hangi modellerde olduğunu bile bilirsem mesela 7bin-17bin civarı modellerden birisini satın almak istiyorum.
(Arama kaydetmeyi harici uygulama yerine telefonun yerleşik uygulaması daha performanslı yapıyor. Bu hususta kağıt üstündeki verilerden ziyade pratikte kullanım deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ederim)

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
3
Arama kaydetme özelliği cihaza göre değil içinde ki roma göre olur veya olmaz. Tüm xiaomi cihazlarda Tayvan ,Endonezya ve custom romlarda arama kaydetme özelliği var..

Tavsiye olarak yurtdışı cihaz alıp rom değiştirmek olur....

O rakamlara mi serisi tercih edin mesela 12T,12T pro, 13T,13T pro vs....

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Eski cihazlarda arama kaydetme olmasının nedeni, global romda bile Xiaomi uygulamalarının olması. Xiaomi arama uygulamasında çok önceden beri arama kaydetme özelliği mevcut. Yeni nesilde Global romda Google uygulamaları var. Buna da henüz tam anlamıyla arama kaydetme özelliği gelmedi. Sizin yapmanız gereken cihazı aldıktan sonra rom değiştirmek olmalı yani. Rus, Hindistan ve Tayvan romlarında hala Xiaomi uygulamaları var.

Redmi 12C cihazının kendisinde micro USB giriş var, yani tip-Cli değil zaten. Cihaz çakma değildir yani.

Yurt içi cihaz arıyorsanız Xiaomi 11T, Redmi Note 12 Pro 5G veya Redm Note 13 Pro alabilirsiniz. Ancak rom değişmenizin de bir gereği olarak yurt dışı cihaz almanızı tavsiye ederim. Genellikle Çin sürümü oluyor ama Xiaomi 13 alabilirsiniz; ya da Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 13T, Xiaomi 12T Pro, Xiaomi 12T, Poco X6 Pro veya Poco F5 alabilirsiniz. İhtiyacınıza göre tercih yapmanız lazım. Aralarında en iyi pil ömrüne sahip olan muhtemelen F5'tir.

elves27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Orhan
Cihazım
Note7
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rom değiştirme sonrası ne kaybederiz ne kazanırız. Baktığım kadarı ile birçok artı özelliği olabiliyormuş. Yine okuduklarımın ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum
Yurt dışı cihaz bile olsa Rom değişecek garanti belgemiz olmaz başka bir eksimiz olmaz diye düşünüyorum. Öyleyse hangi siteden cihaz satın alıp Rom için hangi versiyona uygulamaya başvurmamız lazım.
musdi27 Siz cihaz satışı veya Rom yükleme işleri yapıyor musunuz?

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
3
Rom değiştirme sonrası ne kaybederiz ne kazanırız. Baktığım kadarı ile birçok artı özelliği olabiliyormuş. Yine okuduklarımın ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum
Yurt dışı cihaz bile olsa Rom değişecek garanti belgemiz olmaz başka bir eksimiz olmaz diye düşünüyorum. Öyleyse hangi siteden cihaz satın alıp Rom için hangi versiyona uygulamaya başvurmamız lazım.

Antep elit GSM var google üzerinden iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz, güvenilir uygun fiyatları vardır ondan alabilirsiniz...

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Cihaz satışı veya yazılım işiyle uğraşmıyorum hocam.

Rom değişikliği sonrası garantili cihazlar garanti kapsamı dışına çıkıyor, bu yüzden yurt dışı cihaz önerdim. Önerilerimi de yukarıda yazdım. Cihazı aldıktan sonra BL kilidini açıp Mi Flash veya varsa TWRP ile rom değiştirebilirsiniz. Asıl şu an önemli olan hangi cihazı alacak olduğunuzdur. Size uygun cihazı alın, sonrasında gerekli konulara bakarak halledersiniz geriye kalan işleri.

Yurt dışı cihazları bulunduğunuz ildeki telefonculardan veya sarı site ya da Facebook'taki cihaz satış gruplarından satıcılara ulaşıp temin edebilirsiniz. Yaşadığınız il Gaziantep olarak görünmekte sitede. Gaziantep'te uygun fiyata istediğiniz cihazı bulabilirsiniz zaten. Elden, deneyerek, kontrol ederek alabilirsiniz istediğiniz cihazı.

elves27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Orhan
Cihazım
Note7
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yurtdışı cihaz ile ilgili yeni bir düzenleme getirip IMEI ekleme işlemlerini kapatacaklarmış elim çok sıkışık fiyatlar her gün artıyorda yakın zamanda cihaz alamam. Yine de yurtdışı cihaz bulup sorunsuz kullanabiliyor muyuz?
IMEI kaydı yaptırma maliyeti ortalama nedir?
karya48

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
3
Verdiğim modeller sorunsuz kayit oluyor,işlemler usta dan ustaya değişir, siz cihaz alın ehil kişilere yönlendirme yaparız....

Üst Alt