Sohbet Aracımda Telefonumdan Canlı Müzik Dinlemek İstiyorum

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Care aux+bt. Baseus BA01 modelini kullaniyorum, cok memnunum. Spotify kullanimi icin de birebir.
Hocam ürünü inceledim de mantığını anlayamadım biraz anlatabilir misiniz rica etsem?

Draco

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
4
Hocam ürünü inceledim de mantığını anlayamadım biraz anlatabilir misiniz rica etsem?
tabii, ürün bluetooth üzerinden aldığı veriyi aux ile araca iletiyor, bluetooth enerjisini de usb girişinden sağlıyor. Örneğin benim aracımda hem usb hem aux giriş var. İki girişe de bu ürünü bağladım, bluetooth üzerinden bu ürüne bağlanıyorum, aracın ana ünitesi (teyp) üzerinden ses kaynağı olarak aux'u seçip keyfime bakıyorum :) işin güzelliği şu, spotify ve navigasyon bir arada giderken, navigasyon uyarılarında müziği kısıp uyarıyı yapıyor ve müziğe devam ediyor (androidin özelliği).

BugategAyas

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Makale Yazarı
Konular
67
Merhabalar arkadaşlar. Aracımda mini USB girişi mevcut. Mini USB yi type A denilen standart USB girişine çevirip oradan flash bellek aracılığıyla müzik dinleyebiliyorum ancak o da kesmiyor artık. Telefonumda YouTube üzerinden müzik canlı olarak çalarken aynı anda araç içerisinde de çalsın istiyorum. Bunu sadece elimdeki USB kablosu ile yapmam mümkün mü? Usb ile bağlandıktan sonra sadece o anki sesi nasıl aktarabilirim? İlk başlarda fm transmitter dedikleri bir cihaz gördüm ancak Ankara da hem boş frekans bulmak zor hem de sesin alttan cızırtılı geldiğini söylüyorlar ondan dolayı onlara pek yanaşmak istemiyorum. Farklı öneriniz olursa onu da paylaşabilirsiniz. Teşekkür ederim iyi forumlar :)
Hocam iki aparat ile bu işi çözersin;
1-

2-

Orjinallik bozulmadan en iyi yöntem mini usb den Jack çıkışı veren kabloyu teybe, aux kablosunu da hem telefona hem de teybe taktığın kablonun ucuna takacaksın, o iş tamam!

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Aracınız hakkında da bilgi verseydiniz daha iyi olabilirdi. USB üzerinden iphone telefonlardaki gibi doğrudan ses aktarımı ve kontrol tuşlarını Android desteklesede Xiaomi cihazlarda böyle bir destek yok bildiğim kadarıyla.

Destekleyen bir cihazı aracınıza bağladığınızda hem telefonda çalan ses doğrudan arabada çalar ve hemde arabanın direksiyondaki tuşlar ile telefondaki parçayı değiştirebilir, parça bilgisini görebilirsiniz.

Sırf müzik için telefonu değiştiremiyeceğinize göre en basit çözüm FM vericisi yada aracın teyibini harici bir teyip ile değiştirmek. Aracı satacağınız zaman orijinali geri takarsınız.

Birde diğer arkadaşların belirttiği gibi bazı model araçların teyiplerinin arkasında fabrika çıkışı modül bağlantıları oluyor bu bağlantışara uygun bir modül alıp sorunu çözebilirsiniz. Bunun içinde aracınızın sistemiyle ilgili araştırma yapmalısınız.

crazy_g

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
RedmiNote6Pro
Konular
28
Eğer 2-3 saniyelik ping senin için önemli değil ise misal telefondan şarkıyı değiştirdin 2 yada 3 saniye gecikmeli atması gibi....
1 yıl kullandım teypin USB girişine takıyorsun enerjiyi oradan alıyor içinde Bluetooth ile senkron çalışan 3 4 dosya var sen bu cihaza Bluetooth ile bağlanıp müziği açıyorsun o içinde convert edip normal flash bellekten müzik çalıyor gibi devam ediyor. İmkansız diye birşey yok arkadaşlar yanlış anlamayın azıcık araştırma sadece :)

Draco

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
4
Eğer 2-3 saniyelik ping senin için önemli değil ise misal telefondan şarkıyı değiştirdin 2 yada 3 saniye gecikmeli atması gibi....
1 yıl kullandım teypin USB girişine takıyorsun enerjiyi oradan alıyor içinde Bluetooth ile senkron çalışan 3 4 dosya var sen bu cihaza Bluetooth ile bağlanıp müziği açıyorsun o içinde convert edip normal flash bellekten müzik çalıyor gibi devam ediyor. İmkansız diye birşey yok arkadaşlar yanlış anlamayın azıcık araştırma sadece :)

ilk defa böyle bir ürün gördüm, varlığını öğrenmiş oldum. teşekkürler hocam :)

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63

Hocam ilginç bir ürünmüş ve kullanılması en pratik yöntem gibi geliyor bana şu an için. Bazı arkadaşlar bununla ilgili çözüm yok dese de bu port çevirme olayıyla ilgili o kadar çok ürün var ki işte okuya okuya göre göre insan tecrübe ediniyor. Bu açmış olduğum konuda da bunu görmüş oldum. Evet aklıma yatan en pratik ürün oldu teşekkür ederim.

Üst Alt