Yardım Aptx HD - Redmi Note 8 Pro - Sennheiser CX 6.00 BT

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
11.0.3
Telefon Modeli
Redmi note 8 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar

Redmi note 8 pro ve sennheiser cx 6.00 bt kulaklık cihazım var ve kulaklık aptx HD destekli ancak telefonla eşleyince SBC ile bağlanıyor. Geliştirici seçeneklerinde Bluetooth ses kodlayıcıları kısmında aptx seçeneği var seçiyorum fakat bağlantı türü değişmiyor ve yine standart bağlantıya devam ediyor. Bu konu bilgisi olan var mı? Nasıl Aptx HD ses alabiliriz.

LloydGanzer54

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
17
Aptx gualcomm'un teknolojisi olduğu için büyük ihtimalle note 8 pro'da mediatek işlemci olduğundan aptx teknolojisi olmayabilir. İşlemcinin modelini Google'a yazıp özelliklerine bakın isterseniz

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Alamazsınız hocam, Aptx HD Qualcomm cihazlarda var sizin cihaz Mediatek

Eksik kütüphane ve ayarların magisk ile eklenmesi sonucu kullanılabildiği belirtiliyor bazı kişiler tarafından.

Son düzenleme:
Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aptx gualcomm'un teknolojisi olduğu için büyük ihtimalle note 8 pro'da mediatek işlemci olduğundan aptx teknolojisi olmayabilir. İşlemcinin modelini Google'a yazıp özelliklerine bakın isterseniz
Alamazsınız hocam, Aptx HD Qualcomm cihazlarda var sizin cihaz Mediatek

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bu seçenekler standart bir menü mü o halde? Xda forumlarda aptx ses aldığını söyleyenler oldu ancak ne şekilde olduğu konusunda açıklama yok.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bu seçenekler standart bir menü mü o halde? Xda forumlarda aptx ses aldığını söyleyenler oldu ancak ne şekilde olduğu konusunda açıklama yok.

Evet tüm cihazlarda var, Android ile alakalı bir menü Xiaomi Miui cihazlarda bir etkisi yok hocam o menünün.

Bir modül varmış magisk de, Mediatek cihazlardaki eksik Qualcomm ses kütüphanelerini cihaza ekleyip Aptx kodeklerini çalıştıranbiliyormuş. Fakat geciktirmeyi falan azaltmadığına dair yorumlar gördüm, ama ses kalitesinde fark oluşturabilir belki.

Bluetooth stack audio bitrate changer for SBC + aptX & apt:@HD enabler Module
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet tüm cihazlarda var, Android ile alakalı bir menü Xiaomi Miui cihazlarda bir etkisi yok hocam o menünün.

Bir modül varmış magisk de, Mediatek cihazlardaki eksik Qualcomm ses kütüphanelerini cihaza ekleyip Aptx kodeklerini çalıştıranbiliyormuş. Fakat geciktirmeyi falan azaltmadığına dair yorumlar gördüm, ama ses kalitesinde fark oluşturabilir belki.

Bir sıkıntı olur ve cihaz logoda kalırsa TWRP üzerinden dosya yöneticisi ile /data/adb/modules yolundan ilgili modülü silip cihazı yeniden başlatabilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir sıkıntı olur ve cihaz logoda kalırsa TWRP üzerinden dosya yöneticisi ile /data/adb/modules yolundan ilgili modülü silip cihazı yeniden başlatabilirsiniz.

Bu konularda hiç iyi değilim anlatım olmadan kalkışabileceğimi sanmıyorum belki biri yaparsa ondan kopya çekerim :)

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bu konularda hiç iyi değilim anlatım olmadan kalkışabileceğimi sanmıyorum belki biri yaparsa ondan kopya çekerim :)

Cihazınızda TWRP var mı? Magisk denen bir uygulama var mı?

İmei işlemi görmüş bir cihazsa TWRP vardır.

Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hayır. Uygulamada yok. Store dan alındı imei işlemi yok

Anladım hocam iş uzun öyleyse. BL kilidi açılacak 2-3 hafta onu beklemek gerek ardından TWRP yüklenecek, ardından Magisk, ardından modül.

Eğer senin için çok mesayi geliyorsa bu işler bence böyle devam et. Ayrıca Bluetooth ayarlarında kulaklıklara bağlandığında seçeneklerde AAC seçeneği çıkıyorsa onu da seçebilirsin SBC ye göre bir nebze daha iyi olabilir.

Oyla:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Merhabalar

Redmi note 8 pro ve sennheiser cx 6.00 bt kulaklık cihazım var ve kulaklık aptx HD destekli ancak telefonla eşleyince SBC ile bağlanıyor. Geliştirici seçeneklerinde Bluetooth ses kodlayıcıları kısmında aptx seçeneği var seçiyorum fakat bağlantı türü değişmiyor ve yine standart bağlantıya devam ediyor. Bu konu bilgisi olan var mı? Nasıl Aptx HD ses alabiliriz.
Konusu açılmışken bende yaşadığın farklı bir sorunu dile getireyim. Bluetooth ses ayarlarını bir cihaza göre yaptıktan sonra, farklı cihaza bağlandığınızda, tekrar "Sistem tercihini kullan(varsayılan)" ayarlarına dönüyor.Her seferinde yeniden ayarlamak gerekiyor.Bluetooth ses ayarlarını sıkıntılı.
xiaomi.eu forumunda romlardan kaynaklandığını söyleyenler oldu. Ben EU romla denemistim. Farklı romlarla da denemeyi açıkçası istemedim, sinirlerimi daha fazla bozmamak için.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt