Apple’ın Çinli rakibi Türk pazarına giriyor

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Kısa sürede rekor satış rakamlarına ulaşmayı başaran Çin’in yükselen akıllı telefon üreticisi Meizu, Türkiye pazarına Reeder ile giriyor. Ucuz fiyatlı yeni nesil telefonlar temmuzda raflarda olacak

Eylem Türk
Apple ve Samsung’a rakip gösterilen, dünyada özellikle internet üzerinden rekor satış rakamlarına ulaşan Meizu, büyüme rotasına Türkiye’yi de ekledi. Hedef pazarlardan biri olarak Türkiye’yi inceleyen marka, Reeder ile Temmuz ayından itibaren satışa başlayacak.

Çin’in en büyük elektronik cihaz üreticisi olan Meizu’nun telefon modellerinin Türkiye’deki belli başlı perakende zincirlerinde satışı için exclusive (tek yetkili) anlaşması imzaladıklarını söyleyen Reeder’ın kurucusu Uygar Saral, “Kendilerinden gelen talep üzerine görüşmelerimiz başladı, görüşmelerimiz sonucunda işbirliği kararı aldık” dedi.

Meizu markasını genç, özgür, yenilikçi, hatta asi olarak tanımlayan Saral, “Bu ürünün en önemli özelliği fiyat avantajı” diye konuştu.

Kartopu efektine dikkat

Reeder’ın da akıllı telefon pazarında kendi markasıyla faaliyet gösterdiğini hatırlatan Saral, şu bilgileri verdi: “Tablette 5 yılda kartopu efekti ile büyüyen grafiğimiz oldu. GSM operatörleri ve elektronik zincirlerle birçok ilke imza attık. Haziran ortası itibariyle tablet PC pazarında ikinciliğe oturduk. Akıllı telefon pazarında da 3 model ile varız. En çok tutulan modelimiz P8C modeli. 599 TL’lik fiyatı ve 5.5 inçlik ekranı, ince tasarımı, kamera kalitesi ve yüksek performansı ile rakiplerinden ayrışıyor. Bu modeli yok satıyoruz diyebilirim.”

‘Ciklet gibi...’

Saral, “Reeder’ın akıllı cep pazarında Intel işbirliği ile pazarın dinamiklerini değiştirecek bir modeli temmuzda geliyor ve bu ürünün tüketici tarafından ‘ciklet’ gibi alınacağını düşünüyorum” dedi.
Saral, yeni Reklam kampanyası için Burcu Esmersoy ile anlaştıklarını ifade ederek, yılı tablet, telefon, bilgisayar dahil 100 milyon dolar ciro ile kapatmayı hedeflediklerini söyledi. 
Temmuzda satışa sunulacak
Meizu yetkililerinin Türkiye pazarını henüz tanımadığını söyleyen Uygar Saral, “Bizim deneyimlerimizi, know-how’ımızı değerlendirebilecekleri bir sinerji yaratmayı istiyorlar” dedi. Saral, “Meizu’nun M1 Note modelinin lansmanı temmuz ayında yapılacak. Bu ürün çift sim kart, 5.5 inç full HD ekran, 13 MP kamera gibi özellikleri var” diye konuştu.

MEIZU, BU YIL ‘20 MİLYON’ CEP SATACAK HIZLI ÇIKIŞINI SÜRDÜRECEK
Dünyada kısa süre içinde yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Meizu’nun bu yıl sonuna kadar 20 milyon adetlik satış rakamını geride bırakması bekleniyor. Ayda ortalama 1.5 milyon adetlik satışı bulunan markaya, şubat ayında Alibaba Group yatırım yaptı. Dünyanın en önemli E-ticaret platformlarından birine sahip olan Alibaba Group, Meizu’nun azınlık hisselerini 590 milyon dolara satın aldı.

kaynak:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Eeee ne oldu bizim "para kaybetmektense müşteri kaybetmeyi yeğlerim" düsturunu benimsediğini kendisi söyleyen Harun (inşaallah ismini doğru hatırlamışımdır) Bey'in firması Digital Market'e? Yoksa Meizu distribütörlüğü mü bozdu? 

Umarım Reeder da bu düsturu benimsemiş bir yapıya sahip değildir.

Ya o değil de yani resmen yuh be dedim. Bir forum nasıl bu kadar çıkarcı olabilir, nasıl kendi çıkarlarını herşeyin üzerinde görebilir ya? Donanımhaber'e girip Harun Bey'in isminden emin olayım dedim. Benim mesajım olan ne kadar konu varsa hepsi kaldırılmış. Digital Market hakkında yazılan herşey yok olmuş. Yüzlerce kullanıcının feryatları çöpe gitmiş. Kaldı ki muhatap olan kişiler de ne güzel cevaplar verebiliyorlardı (aslında veremiyorlardı tabi, ne yani zarar mı etseydim diye yazılan bir cevap, cevaptan çok kişinin karakterini ortaya koyar). Ne diyeyim Allah gözünüzü doyursun.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
[attachment=1091' Alıntı:
chatin_62 pid='26712' dateline='1435675016']Eeee ne oldu bizim "para kaybetmektense müşteri kaybetmeyi yeğlerim" düsturunu benimsediğini kendisi söyleyen Harun (inşaallah ismini doğru hatırlamışımdır) Bey'in firması Digital Market'e? Yoksa Meizu distribütörlüğü mü bozdu? 

Umarım Reeder da bu düsturu benimsemiş bir yapıya sahip değildir.

digital market facebook sayfasından bu haberle ilgili şu cevabı verdi hocam haberde tek yetkili reeder olacak diyor ama dg ise bizde satmaya devam edeceğiz diyor herhalde paralel itahalat yapıcaklar bundan sonra belkide hep paralel itahalttılar çünkü milliyet haberde ilk defa resmi yolla geliyor diye lanse etmiş.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Reader's sordum, bu konuda bilgimiz yok. Bizi izlemeye devam edin, gelişmelerden haberdar olursunuz dediler.  :D
Valla,  distribütör kelimesinin anlamını dahi bilmeyen bir firma uzun süre bu durumda kalmazdı. Bana sanki Meizu bunların Meizu markasına fayda yerine daha da zarar verdiklerini görüp Reeder ile anlaştılar gibi geliyor.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
Hocam reeder pazarlamayı,reklamı,satışı iyi yaparda teknik servisleri berbattır acaba meizu için başka servis ile mi anlaşırlar yoksa kendi bünyelrindeki elemanları eğitip mi umarım kendi bünyelrindeki olmaz acayip fazla şikayet var adlarına gerçi türkiyede adam gibi servi kalmadı ki @chatin_62 valla bana da öyle geldi hocam birde bunlar bir ön sipariş vakası oldu normalde nedir ön sipariş veren ônce almalı dimi hocam ama ne oldu sonradan alan n11 den gittigidyordan felan adamlara daha önce geldi ön sipariş verenlere 10gün de anca verdiler.zaten bir gün hocam yolum perpaya düştü elektrik malzemesi alacaktım önünden geçtim ana binaları ne ana binası ufak bir telefon dükkanı bütün iş orda dönüyor,teknik servis orda deponuz varmı dedim dediki yer burası gene şaşırdım ordaki çalışan adama dedim ya burası bir marka distribitörü için küçük değil mi patronun imkanı bu dedi gene şaşırdım ben tamam en azından reeder koca firma olmasada yıllardır sektörde olan az çok deneyimi olan bir marka teknik servis hariç reeder doğru adam gibi duruyor en azından dg karşısında.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Anladığım kadarıyla normal tekno marketlerde satmak üzere Reeder ile anlaşmışlar.

Bu da fiyatların daha da şişmesine yol açabilir.

Halbuki adam gibi internetten satış yapsalar şimdiye kadar ciddi bir pazar payı elde ederlerdi.

Çanak antenci ile bu kadar olur. Adam kısa yoldan köşeyi dönme derdinde.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Evet @benkimim hocam, Perpa'yı iyi bilirim. Uzun yıllar orda dükkanımız vardı. Network kablolaması ile ağırlıklı olarak uğreştığımız için nasıl olsa gelen gidenimiz yok diye 4.katta yani araçların girdiği katta tek katlılardan bir yer kiralamıştık. Oradaki en büyük dükkanlar 3 katlı 75m2 olanlardır ve alt kat araç katı olması nedeniyle genelde depo olur, orta kat yayaların burada dolaşabilmeleri nedeniyle mağaza, üst kat ta idari yada servis katı olur. 
Burada distribütör firmalar 1, 2 ve 3. katlardaki devasa büroları kullanan firmalardır. 4.Kat ve üzeri sadece 25m2'ye sahip bürolardır.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
Ben bunu bilmiyordum @chatin_62 hocam iyi oldu saolun.

Üst Alt