Yardım APK kurulumu sonrası Mi Logosunda Kalıyor

AbdulSametErkek

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdul Samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
10
Herkese selamlar,

Bu gün MiRoom yüklü cihazıma Viper4Android apk indirip kurdum. Uygulamaya girdiğimde bir şeyler yüklemek için cihazı reboot etti ancak cihaz bundan sonra Mi ekranında kaldı ve açılmyor. Normalde olsa format data yapıp kurtulacağım ancak yakın zamanda kaybettiğimiz bir büyüğümüzün son ziyaretimizdeki fotoğrafları cihazda ve onları kaybetmek istemiyorum. O fotoğrafları kurtarmanın bir yolu var mıdır? Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum...

AbdulSametErkek

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdul Samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
10
bootloop mu oluyor eğer öyleyse kullandığın romu tekrar flashlarsan veya magisk uninstaller kurarsan düzelmesi lazım
Mi ekranında kalıyor. Kullandığım ROM'u tekrar hiç bir wipe işlemi yapmadan flashladım ama şimdi yine Mi ekranında kalıyor. TWRP'ye girip uninstaller_v4 ü flashladığımda Line 50 ile ilgili bir çok hata mesajı alıyorum. uninstaller_v2'yi flashladığımda Magisk Uninstaller'a giriyor ancak bu sefer de "magisk.img not mounted" uyarısı veriyor ve modülleri listelemiyor.

Oyla:

Pegasus__

..::FreeDoom::..
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 9T - Davinci
Konular
51
Hocam öncelikle datanızı kesinlikle yedekleyin.
TWRP yüklü ise resimlerinizi pc ye aktarmanız mümkündür. TWRP açık iken pcye bağlandığında cihaz dosyalarına ulaşabilirsiniz.
ulaşamazssanız
Mount/Bağla > Mtp Enable/ Mtp Etkinleştir yordamını aktif edin. verinizi güvene aldıktan sonra diğer adımları uygulayın.

Oyla:

AbdulSametErkek

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdul Samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
10
Hocam öncelikle datanızı kesinlikle yedekleyin.
TWRP yüklü ise resimlerinizi pc ye aktarmanız mümkündür. TWRP açık iken pcye bağlandığında cihaz dosyalarına ulaşabilirsiniz.
ulaşamazssanız
Mount/Bağla > Mtp Enable/ Mtp Etkinleştir yordamını aktif edin. verinizi güvene aldıktan sonra diğer adımları uygulayın.
Hocam böyle fotoğrafları aldım, şimdi format data yapıp tekrar rom kuracağım. Ne kadar teşekkür etsem azdır... Çok sağolun...

Oyla:

Enes Genç

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Poco F1
Konular
11
Viper Android 10 da farklı bir şekilde kurması lazım
Android 10 da Viper Android 10 yazıp bir Google layin

Oyla:

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konular
14
Hocam recovey modda data/ADB/ modules kısmından viper ı silin sorun düzelir

Oyla:

AbdulSametErkek

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdul Samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
10
Merhaba\
1. Yöntem (Uninmod)
Bir çok kişinin başına gelmiştir. Magiskten bir modül flashladığımızda bazen uyumsuz oluyor ve telefon açılmıyor. Biz de mecburen Twrp'den "magisk uninstalleri" flashlayıp Magisk'i komple sistemden kaldırmak zorunda kalıyoruz. Bu da kullandığımız diğer modları da devre dışı bırakıyor. Sonra magisk'i yeniden kur, modları flashla derken bayağı bir zaman kaybımız oluyor.nİşte bu paylaşacağım Mod ile Magiskten flashladığımız Modları TWRP'den kaldırabiliyoruz.
  1. Ekte verdiğim "uninmod magisk v4" dosyasını TWRP'den flashlayın
  2. TWRP'den Gelişmiş(Advanced) kısmına girin Terminali açın
  3. Terminale uninmod yazıyoruz ve yüklü olan magisk modlarımız sıralanıyor. (Kullanılan modlara göre bir kaç dakika sürebilir)
  4. Kaldırmak istediğimiz Modun numarasını yazıyoruz ve mod kaldırılıyor.
Not: Bu modu her kullanmak istediğinizde "uninmod magisk v4" dosyasını TWRP'den yeniden flashlayıp, telefonu yeniden başlatmadan Terminale kodu yazıyoruz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Yapımcı: by veez21

2. Yöntem (mm recovery)

Bu yöntem ilk yönteme göre gelişmiş bir yöntemdir.
Magisk'e girip İndir kısmından güncel Magisk Menager For Recovery Mode(mm) Modülünü indirip flashlıyoruz

Herhangi bir Uyumsuz magisk modül kullandığımızda Telefonu twrp modunda açıyoruz
Gelişmiş Seçeneklerden terminale giriyoruz.

/data/media/mm yazıyoruz şöyle bir ekran gelecek

• e) Modülleri Etkinleştir / Devre Dışı Bırak
  • l) Yüklü Modüllerin Listesi
  • m) magisk.img survive yapın f. sıfırlar
  • r) magisk.img öğesini yeniden boyutlandır
  • s) Magisk Ayarlarını Değiştir (Text Editor ile)
  • t) auto_mount öğesini değiştir
  • u) Modülleri kaldır
  • x) Çıkış
Buradan istediğiniz seçeneği seçebilirsiniz. Modu devre dışı bırakmak için "e" yazıp devam ediyoruz. Tamamen kaldırmak için "u" yazıyoruz
Ben örneği "e" üzerinden yaptım. "e" Komutu verince kurulu Magisk modülleri listelenir.
Off konuma getireceğimiz modülün tam adını yazıyoruz.
Not:Bir kerede dikkatli ve doğru yazmaya çalışın. Yanlış yazınca silemiyoruz. Bazen saçma sapan harfler yazıyor buna dikkat edelim
Modül adını yazdıktan sonra iki kez ENTER yapıyoruz. Bize Y/n Diye soruyor. Y diyip modülü OFF konuma getiriyoruz

Resimde gördüğünüz gibi ViPER4androidFX OFF konuma getirdik. Kaldırma işlemi de aynı şekilde. Bu yöntemi Twrp den istediğimiz kadar yapabiliriz. ilk yöntem gibi her defasına tekrar flashlamaya gerek yok. Giriş kodunu yazıp istediğimiz kadar modül kaldırıp veya devre dışı bırakabiliriz

Merhaba, anlattığınız 1. metodu denedim ancak Terminal ekranında hata alıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle setup'ım ve cihaz hakkında bilgi vereyim.

Cihazim Mi 8 ve Mi Room 9.11.21 Beta Kullanıyorum. (Android 10). ROM ile birlikte Magisk kurulu geliyor ancak hataları aldığım için silip tekrar yükledim. Şuan cihazımda Magisk 20.1 ve Magisk Manager 7.4.0 sürümleri yüklü. TWRP'mi de 3.3.1-1 verisyonu ile güncelledim. TWRP üzerinden uninmod_magisk_v4_20180922' yi flashlıyorum. Ardından rehberdeki gibi Advanced/Terminal ekranına girip "uninmod" yazıyorum. Ardından ekte verdiğim hataları alıyorum. Sebebi ne olabilir nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Oyla:

bymcs

вчmcs
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MCS
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Merhaba\

Merhaba, anlattığınız 1. metodu denedim ancak Terminal ekranında hata alıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle setup'ım ve cihaz hakkında bilgi vereyim.

Cihazim Mi 8 ve Mi Room 9.11.21 Beta Kullanıyorum. (Android 10). ROM ile birlikte Magisk kurulu geliyor ancak hataları aldığım için silip tekrar yükledim. Şuan cihazımda Magisk 20.1 ve Magisk Manager 7.4.0 sürümleri yüklü. TWRP'mi de 3.3.1-1 verisyonu ile güncelledim. TWRP üzerinden uninmod_magisk_v4_20180922' yi flashlıyorum. Ardından rehberdeki gibi Advanced/Terminal ekranına girip "uninmod" yazıyorum. Ardından ekte verdiğim hataları alıyorum. Sebebi ne olabilir nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
2. yöntemde (sh /sdcard/mm ) kodunu dener misiniz ?

Oyla:

AbdulSametErkek

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdul Samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
10
Öğrenmeye çalışıyorum hocam,

Yanlış yaptığım bir şey varsa onu da öğrenmek isterim.

Saygılar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2. yöntemde (sh /sdcard/mm ) kodunu dener misiniz ?

Magisk Manager for Recovery modules açılıyor.
c) core only mode
m) Magic mount
d) disable
r) remove
q) quit

seçenekleri çıkıyor hocam

Son düzenleme:
Oyla:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Öğrenmeye çalışıyorum hocam,

Yanlış yaptığım bir şey varsa onu da öğrenmek isterim.

Saygılar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Magisk Manager for Recovery modules açılıyor.
c) core only mode
m) Magic mount
d) disable
r) remove
q) quit

seçenekleri çıkıyor hocam
2. Yöntemi deneyin. Şuan doğru yoldasınız. Remove yani "r" komutu verip devam edeceksiniz. Sonra silmek istediğiniz modülün tam ismini yazıp kaldıracaksınız. Eskiden böyle idi değişmediyse :)

Oyla:
Üst Alt