Yardım AOSP Roma geçmek istiyorum

Mutlu Ktuan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi9T pro
Konular
14
Rom atma konusunda pek bilgim yok. Zamanında bir kaç kez AOSP rom kurmayı denedim ama başarılı olamamıştım. Hata aldım. Bıraktım. İnternette de detaylı bir anlatım bulamadım. Ben AOSP tabanlı bir Roma geçmek istiyorum. Geçmek istediğim rom da bu. " "
Bu konuları pek bilmediğim için sizlerden, bilenlerden detaylı bir şekilde tabiri caizse salağa anlatır gibi anlatmanızı istiyorum. :) A11 falan deniyor. ANDORİD 11. Tamam onu anladım da "Firmware" ne demek? Hiç anlamıyorum :)) Rica etsem detaylı bir şekilde anlatır ya da detaylı bir şekilde anlatım yapan bir videoya beni yönlendirebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim. Sağ olun. :)

Ekli dosyalar

• IMG_20211223_070442.jpg
    IMG_20211223_070442.jpg
    134,3 KB · Görüntüleme: 15

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Zamanında bir kaç kez AOSP rom kurmayı denedim ama başarılı olamamıştım.
1.AOSP rom kurmayı şuan kullandığınız telefonda mı denediniz yoksa başka bir cihazda mı?
2.Recovery yüklemeyi biliyor musunuz?

Mutlu Ktuan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi9T pro
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.AOSP rom kurmayı şuan kullandığınız telefonda mı denediniz yoksa başka bir cihazda mı?
2.Recovery yüklemeyi biliyor musunuz?
Bu telefonda denedim. Recovery derken Twpr'den mi bahsediyorsunuz? Kastettiğiniz oysa evet, tek tuşla yükleme diye bir şey vardı. Oradan yüklüyordum ama sadece MIUI tabanlı romlar yükleniyordu. AOSP rom denediğim zaman hata verdi hocam. Pek bilgi sahibi değilim. Umarım anlatabilmişimdir.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Bu telefonda denedim. Recovery derken Twpr'den mi bahsediyorsunuz? Kastettiğiniz oysa evet, tek tuşla yükleme diye bir şey vardı. Oradan yüklüyordum ama sadece MIUI tabanlı romlar yükleniyordu. AOSP rom denediğim zaman hata verdi hocam. Pek bilgi sahibi değilim. Umarım anlatabilmişimdir.
Evet TWRP(Team Win Recovery Project)'de bir recovery (kurtarma) programıdır. Aynı şekilde OrangeFox'ta bir recovery programıdır. Recovery aslında tüm bu kurtarma araçlarının genel adıdır.
Telefonunuzda recovery yüklüyse Evolution X Snow Android12 konusundaki adımları takip ederek romu kurabilirsiniz. Konu anlatımında firmware linki yok ona da ulaşıp indirebilirsiniz.
Yine konu anlatımında sayfanın sonunda XDA forumunda romun konusunun linki verilmiş oradan da yükleme adımlarına bakabilirsiniz. Yükleme adımları aşağıdaki gibidir:
First Time Install / Clean Flash
1. Reboot to Recovery
2. Download the zip for your device
3. Flash whichever recovery you desire and Flash A11 firmware
4. Wipe Data/Cache/System
5. Flash the ROM
6. Reboot to System and #KeepEvolving

Yine konun başında yükleme adımları gösterilmiş. Videoyu izleyerek rom kurulumunu yapabilirsiniz. Ayrıca gerekli linkler konun altında paylaşılmış.
Tüm bu işlemleri yaparken şuan ki romunuzun yedeğini almayı unutmayın.

Uzun zamandır OrangeFox Recovery kullanmaktayım. TWRP'de bazen rom yükledikten sonra problem çıkabiliyor ve fastboot moduna atabiliyor. OrangeFox Recovery'de böyle bir problem olmuyor.
Eğer OrangeFox Recovery yüklemek isterseniz:
ve videolarını izleyerek daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Son düzenleme:

Mutlu Ktuan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi9T pro
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet TWRP(Team Win Recovery Project)'de bir recovery (kurtarma) programıdır. Aynı şekilde OrangeFox'ta bir recovery programıdır. Recovery aslında tüm bu kurtarma araçlarının genel adıdır.
Telefonunuzda recovery yüklüyse Evolution X Snow Android12 konusundaki adımları takip ederek romu kurabilirsiniz. Konu anlatımında firmware linki yok ona da ulaşıp indirebilirsiniz.
Yine konu anlatımında sayfanın sonunda XDA forumunda romun konusunun linki verilmiş oradan da yükleme adımlarına bakabilirsiniz. Yükleme adımları aşağıdaki gibidir:

Yine konun başında yükleme adımları gösterilmiş. Videoyu izleyerek rom kurulumunu yapabilirsiniz. Ayrıca gerekli linkler konun altında paylaşılmış.
Tüm bu işlemleri yaparken şuan ki romunuzun yedeğini almayı unutmayın.

Uzun zamandır OrangeFox Recovery kullanmaktayım. TWRP'de bazen rom yükledikten sonra problem çıkabiliyor ve fastboot moduna atabiliyor. OrangeFox Recovery'de böyle bir problem olmuyor.
Eğer OrangeFox Recovery yüklemek isterseniz:
ve videolarını izleyerek daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Deneyeceğim. :)

Üst Alt