Yardım Aosp Rom Yükleme

easede

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi 8
Konular
12
Merhaba,

Daha önce pek çok farklı Xiaomi cihaz kullandım. Hepsini de custom rom ile kullandım. Twrp ve rom yüklemeyi biliyorum, açıkcası Mi 9 alana kadar biliyorum zannediyordum. Allah aşkına biri bana şu cihazda nasıl aosp kuracağımı anlatsın. Denemediğim yol kalmadı. Yaptığımı ve sorunu anlatıyorum.

İlk önce vbmeta flashlıyorum ardından Twrp 3.3.1-52 güncel sürümü flashlıyorum ve recovery moda geçiyorum. Twrp açıldığında salt okunur falan sormadan direkt twrp ye giriyor.
Daha önceki cihazlarda system data wipe yapıp tekrar recovery e girmeye çalıştığımda twrp açılıyordu ancak bu cihaz twrp yi silip fastboot atıyor ve mi flash ile rom kurmadan tekrar twrp yükleyemiyorum. Format data yapıp miui tabanlı custom romları kurabiliyorum. BL açıldığında ilk defa kurarken dediğim gibi fastboot attı ve mi flash ile rom atmadan asla açamadım cihazı. Miui tabanlı romlarda sıkıntı yok.

Ancak aosp rom kurmaya çalıştığım da gerekli bütün adımları yapmama rağmen fastboot atıyor ve yine mi flash gerekiyor. Şu kodu kullanmam gerektiğini öğrendim

Kod:
- fastboot flash vbmeta vbmeta.img --disable-verity --disable-verification

velakin bu kodda adb den yazılmıyor hata veriyor. deneyen yapan biri bir yardım edebilir mi?

easede

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi 8
Konular
12
Yardımlarınız için teşekkürler ama aldığım hata tam olarak bu, dün yazamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun çözüldü. Adb r29 indirdim bendeki daha eski sürüm imiş. vbmeta yı flashlayıp aosp rom kurabildim. Herkese teşekkürler.. Konu kapanabilir.

Ekli dosyalar

• twrp.jpg
    twrp.jpg
    18,7 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Oyla:

planter02

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
planter
Cihazım
XİAOMİ Mİ 11 Lİ
Konular
4
Yardımlarınız için teşekkürler ama aldığım hata tam olarak bu, dün yazamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun çözüldü. Adb r29 indirdim bendeki daha eski sürüm imiş. vbmeta yı flashlayıp aosp rom kurabildim. Herkese teşekkürler.. Konu kapanabilir.
Adb r 29 indirme linki paylasabilir misiniz

Oyla:
Üst Alt