- Adım
- Oğuzhan
- Cihazım
- Mi 8 SE
- Konular
- 12
Hocam aod kullanırken ekranda sabit bir yerde kalmamasını yerinin ve renginin değişmesini sağlayan bir ayar var (ortam ekranı menüsü altında) onun kullanılması amoled yanığı olayını engelleyebilir. Aynı zamanda günün her saati değil de sadece belirli saatlerde aktif edilirse bu özellik aslında çok kullanışlı oluyor kullanıcı için. Bir de amoled ekran kalitesi olayı var. Bu da bir etken maalesef ki. Aslında amoled ekranlar yapısı gereği siyah pikselleri kapatıyor ve sadece görüntünün aktif olduğu kısımları aydınlatarak pil tasarrufu ve aod özelliği ile de sürekli tuş kilidini açmama rahatlığı sağlıyor. Ama hatalı kullanımlar sonucu ömrünü erken tamamlayabilirler. Bu sebeple hem çok faydalı hem de çok sorunlu olabiliyorlar. IPS Lcd panellerin değişim ücretleri 300 TL civarıyken amoled ekranların değişim ücreti 800 TL civarı maalesef. Umarım amoled yanığı, ölü piksel ve krılma olayı yaşamazsınız amoled ekranlı cihazlarınızda.Amoled ekranlarda sabit renkte çok uzun süre ekranın kalması amoled yanığı denen izlere sebep olabilir. O yüzden hiç aod kullanmadım. Kullanmayı da önermiyorum şahsen.