Yardım AOD İzi

asanoguz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
12
Bu duvar kağıdını kullandığımda AOD ekranından çıktıktan sonra iz kalıyor ardından iz yok oluyor. Sorun ne olabilir?

Ekli dosyalar

• Sony Xperia Z52847.jpg
    Sony Xperia Z52847.jpg
    822,6 KB · Görüntüleme: 62

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Amoled ekranlarda sabit renkte çok uzun süre ekranın kalması amoled yanığı denen izlere sebep olabilir. O yüzden hiç aod kullanmadım. Kullanmayı da önermiyorum şahsen.
Hocam aod kullanırken ekranda sabit bir yerde kalmamasını yerinin ve renginin değişmesini sağlayan bir ayar var (ortam ekranı menüsü altında) onun kullanılması amoled yanığı olayını engelleyebilir. Aynı zamanda günün her saati değil de sadece belirli saatlerde aktif edilirse bu özellik aslında çok kullanışlı oluyor kullanıcı için. Bir de amoled ekran kalitesi olayı var. Bu da bir etken maalesef ki. Aslında amoled ekranlar yapısı gereği siyah pikselleri kapatıyor ve sadece görüntünün aktif olduğu kısımları aydınlatarak pil tasarrufu ve aod özelliği ile de sürekli tuş kilidini açmama rahatlığı sağlıyor. Ama hatalı kullanımlar sonucu ömrünü erken tamamlayabilirler. Bu sebeple hem çok faydalı hem de çok sorunlu olabiliyorlar. IPS Lcd panellerin değişim ücretleri 300 TL civarıyken amoled ekranların değişim ücreti 800 TL civarı maalesef. Umarım amoled yanığı, ölü piksel ve krılma olayı yaşamazsınız amoled ekranlı cihazlarınızda.

Oyla:

bulentevcan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
bulent
Cihazım
mi6
Konular
0
Arayüzdeki efektlerden olduüunu düşünüyorum,kalıcı bir haar olsa devamlı durur ekranda,sadece bu duvar kağıdında oluyorsa,canını sıkmaması adına duvar kağıdını değiştir bence.Geliştirici seçeneklerini aç oradan animasyon hızlarını kapalı pozisyona etir yada 0.5 yap dene bakalım yapacakmı yine.

Oyla:
Üst Alt