Android'li İlk Nokia'nın Üretimi Başladı

sas252

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
LG E975 (G)
Konular
38
Bir zamanların efsanevi telefon üreticisi Nokia, hızla gelişen akıllı telefon pazarında uzunca bir süre Symbian işletim sistemini kullanmakta inat etmiş ve geriye düşmüştü. Ardından Windows Phone platformuna geçiş yapan Finli firma, kötü gidişatı durduramamış ve telefon bölümünü 2013 yıllarının sonlarına doğru Microsoft'a satmıştı.

2016 yılına kadar telefon üretmeyeceğini bu satış anlaşmasında kabul eden Nokia, yeni yıla güzel bir başlangıç yapmak istiyor.

[img=528x300]http://s01.shiftdelete.net/img/general_b/15-07/01/nokia-android-sdn.jpg[/img]

Android telefon üreteceği bir süredir konuşulan Nokia'nın bu telefon üzerindeki çalışmalarını bitirip seri üretime geçtiği ise Nokia Power User sitesi tarafından iddia edildi. Ortaya atılan iddiaya göre Nokia, Çinli üretici Foxconn ile birlikte yeni akıllı telefonun üretimine başladı.

[img=485x384]http://s01.shiftdelete.net/img/content/15-07/01/nokia-android.jpg[/img]

Eğer bu iddialar doğruysa modelin 2016 yılının başında düzenlenecek olan CES 2016 etkinliğinde tanıtılması muhtemel.

Elimizde henüz Nokia'nın Android işletim sistemine sahip yeni modeli hakkında bir bilgi yok ancak eğer iddialar doğruysa sızıntıların gelmeye başlaması an meselesidir.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Nokia X vardı.

2016'da çıkacak bir telefon için şimdiden üretime başlanıldığı haberi bana pek inandırıcı gelmedi.

Nokia N1 tablet gibi doğru dürüst bir Android arayüzü ile Foxconn ortaklığıyla internet üzerinden satış yapacak fiyatıyla ve kalitesiyle Xiaomi tarzında telefonlar çıkarabilip benzer fiyat bandında, bağlantılarını kullanarak dünyaya yayabilirlerse büyük ilgi görebilir.

Intel'in yeni nesil işlemcilerini de kullanırsa onların maddi desteğiyle fiyatları N1'de olduğu gibi cazip tutmak için kullanabilir.

Yok benim markam var diye fiyatta rekabetçi davranmazsa başarılı olamaz. Marka yeterli olsaydı zaten bu duruma düşmezdi.

N1 Tablet Çin'de mahsur kaldı. Çin dev bir pazar, ama ona göre rekabet de çok fazla. Nokia markasıyla iyi bir fiyata güzel bir telefon çıkarsa bile benzer durumda çok sayıda rakip var. Xiaomi'nin pazarlama yöntemini ve fiyatlarını kullanan çok sayıda güçlü rakip var. Honor (Huawei), OnePlus (Oppo), IUNI (Gionee) gibi markaların yanına şimdi de ZUK (Lenovo), Qiku (Coolpad) gibi yeni rakipler ekleniyor.

Oysa Çin dışında Xiaomi tarzı rakipler pek yok. Hindistan ve birkaç ülkede yeni yeni başlıyorlar ve Çinlilerin dünyanın geri kalanına bu tarzda ulaşıp yayılmalarına daha seneler var.

Nokia bu boşluğu değerlendirirse zirveye ulaşması mümkün olmasa da yeniden küresel bir oyuncu olabilir.

Üst Alt