Android tablet ve Tlf arasında dosya ve ekran paylaşımı nasıl olur?

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
Merhaba

Asus Android tabletim var ve hem dahili hemde sd kartında dosyalarım var

tlf umun dahili belleği 4gb olduğu ve hiç bi şekilde manuel dosya yazılımına izin vermediği için 32gb ve 45mb/sn lik bir kartı ile bu durumu telefi etmeye çalıştım ama ister istemez her dosyayı paylaşmak mümkün değil.

ben şunları yapmak istiyorum ama nasıl yapabilirim ?

1. Android tlf umdan tabletin ekranını ve tablet den de android tlf umun ekranını hem görmek hemde müdahele etmek istiyorum ama bunu bir güven ilişkisi içinde yapmak istiyorum. yani 3. bir cihazın bu paylaşıma müdahele edememesi ...

2. Dosya ve klasörleri mümkün ise hem wifi hemde bluetooth ile
a) paylaşım... yani diğer cihazdaki dosyaları sadece görüntülemek ve kullanabilmek..
örndek dosya türleri : mp3 - xls - pdf
b) topluca dizin ve dosya taşımak 1 defada... bluetooth da dosya paylaş dediğimizde her dosya için ekrandan onay istiyor ve dizin transferi nasıl yapılabilir göremedim

3) android tabletden tlf un tüm DOSYA içeriğini görüntülemek aynı zamanda da tfl dan tablet içeriğini görüntülemek istiyorum

bilgisayarlarda dosya paylaşımı gibi örnek vereyim

yardımcı olabilecek varmı ?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Uzakmasaüstü uygulamalarını, cihazınızı başka bir cihazdan kullanabilmek için kullanabilirsiniz. Teamviwer gibi. Başka 3 . parti cihazlar dahil olmasın derken böyle servisleri katmıyorsunuzdur diye düşündüm. Böyle servisler olmadan yapamazsınız.
Dosya aktarımları için bir FTP server yada Samba server kurmanız gerekir. Markette çok iyi diyebileceğim bir uygulama bulamamıştım. Airdroid gibi uygulamalar da var ama çok kullanışlı gelmiyor bana. Yarım yamalak çalışan ama dosya aktarımı için bilgisayarımdan Server'dan bir klasör kopyalar gibi kullanabileceğim tek uygulama vardı. Birazdan linkini veririm.

Play linki bu:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.funkyfresh.samba

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cvp: Android tablet ve Tlf arasında dosya ve ekran paylaşımı nasıl olur?

merhaba
teşekkür ederim..
samba linux deki farklı OS ama özellikle de microsoft kökenli pc/server lar arasında dosya paylaşımı amaçlı bir yazılım.

olay şu...
ben pc den android cihaza ulaşmaktan çok 2 android cihaz arasında veri transferi düşünüyorum.
geçen bluetooth ile 20mb lık dosya transfer etmek istedim dakikalar bitmek bilmiyor. tablet BT4 ve tlf BT2
dğer dosya yöneticisi programlara baktım ve hepsinde ortak nokta FTP. ben ftp bağlantısı istemiyorum...
işin garibi o ftp ile bağlanmaya da çalıştım ama bir türlü cihazlar arasında bağlantıyı da sağlayamadım

istediğim bağlantı türü
BT gibi her 2 cihaz arasında görsel onay ile gerçekleşen bir dosya transfer ve paylaşımı arıyorum.
galaxy serisinde özellikle reklamlarda gösterilen dosya ve ekran paylaşımı müzük paylaşımı gibi özelliklerden bahsediliyor. o tür cihazları kullanmadım nasıl yapıldığını teorik olarak da olsa bilmiyorum.

2 farklı android cihaz arasında dosya transfer ve paylaşımı için FTP veya benzer bir adres protokolu küllenmadan görsel güven onaylı bağlantı ile sürekli veya istediğim an koparabileceğim  link sistemi arıyorum

Oyla:

catlax66

ihsan
Onursal Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ihsan
Cihazım
Mi6
Konular
25
Cvp: Android tablet ve Tlf arasında dosya ve ekran paylaşımı nasıl olur?

TosunPASA pid=11204 dateline=1413510004' Alıntı:
merhaba
teşekkür ederim..
samba linux deki farklı OS ama özellikle de microsoft kökenli pc/server lar arasında dosya paylaşımı amaçlı bir yazılım.

olay şu...
ben pc den android cihaza ulaşmaktan çok 2 android cihaz arasında veri transferi düşünüyorum.
geçen bluetooth ile 20mb lık dosya transfer etmek istedim dakikalar bitmek bilmiyor. tablet BT4 ve tlf BT2
dğer dosya yöneticisi programlara baktım ve hepsinde ortak nokta FTP. ben ftp bağlantısı istemiyorum...
işin garibi o ftp ile bağlanmaya da çalıştım ama bir türlü cihazlar arasında bağlantıyı da sağlayamadım

istediğim bağlantı türü
BT gibi her 2 cihaz arasında görsel onay ile gerçekleşen bir dosya transfer ve paylaşımı arıyorum.
galaxy serisinde özellikle reklamlarda gösterilen dosya ve ekran paylaşımı müzük paylaşımı gibi özelliklerden bahsediliyor. o tür cihazları kullanmadım nasıl yapıldığını teorik olarak da olsa bilmiyorum.

2 farklı android cihaz arasında dosya transfer ve paylaşımı için FTP veya benzer bir adres protokolu küllenmadan görsel güven onaylı bağlantı ile sürekli veya istediğim an koparabileceğim  link sistemi arıyorum
Bilgisayarınız şifresiz ve ağ paylaşımı yapmışsanız paylaşılan klasörünüz varsa bu klasöre miui dosya yöneticisi veya marketten xplore dosya yöneticisyle ulaşabilirsiniz. pcnizden paylaştığınız dosyayı salt okunur yapmazsanızda iki telefonu pc aracılığıyla bağlaya bilirsiniz bence. ben dediğiniz bi olaya şahit olmadım bişey diyemeyeceğim

Oyla:
Üst Alt