Yardım Android sisteminin fazla enerji harcaması

Erkanyavuz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
Merhaba arkadaşlar ben bu telefonu 2 ay önce 2.el olarak aldım. 2 ay kullanılmıştı ve gayet iyiydi. Ancak telefonu WiFi açıkken gece bırakınca kendi kendine telefon güncellemeyi indirip kurmuş. Ondan sonra şarj sorunum kendisini göstermeye başladı maalesef.
Size birkaç ekran görüntüsünü göstereyim ki bunlar hem yüzdelik hem de miliamper cinsinden uygulamaların harcadıkları enerji düzeyleridir. Bunlara bakacak olursanız hem sistem hem de ekran uygulaması inanılmaz şekilde enerji harcıyorlar.
Benim sorularıma ya da çözüm önerilerine gelecek olursak: İlk olarak telefonu nasıl yedeklerim? Şuan telefonun içindeki önemli bilgileri otg kablo ile usb flash belleğe aktarıyorum ancak daha iyi bir yöntemi var mıdır? Telefonu yedekledikten sonra ilk yapacağım şey sıfırlamak olacak ama bu sıfırlamayı nasıl yapmalıyım? Sistem üzerinden fabrika ayarlarına dön seçeneğini mi kullanayım yoksa recover üzerinden wipe data seçeneğini mi? Eğer yine pil hızlı bitmeye yani sistem ve ekran uygulaması çok enerji harcamaya başlarsa bu sefer ne yapmalıyım? Düşündüğüm şey hindistan mi 10 romuna xiaomi tool V2 ile bl kilidini açmadan dönmek çünkü telefonun daha garantisi sürmekte ve sırf garantisi var diye redmi note 8 aldım yoksa mi 8 alacaktım. Hindistan romuna bl kilidini açmadan geçebilirsem geri global roma bl kilidini açmadan dönebilir miyim? Telefonun garantisi evofone denilen marka sağlıyor yani bl kilidini açarsam garanti kesin gider.

Çözüm önerilerinizi içtenlikle bekliyorum, teşekkürler!

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-15-11-55-25-561_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-04-15-11-55-25-561_com.miui.securitycenter.jpg
    285,7 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_2020-04-15-11-56-19-744_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-04-15-11-56-19-744_com.miui.securitycenter.jpg
    227 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_2020-04-15-11-55-36-510_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-04-15-11-55-36-510_com.miui.securitycenter.jpg
    232,2 KB · Görüntüleme: 45

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12
Merhaba hocam, bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Not: Google çeviri kullanmayı unutmayın hi~~

Edit: Yinede telefonu sıfırlamak isterseniz bu konuları inceyebilirsiniz.

Bootloader kilidiniz kapalıyken Global romdan Hindistan roma geçiş yapamazsınız.
Crawel hocam yanılıyorsun veya tecrübe etmedin.
Ben bizzat bl. kilidim kapalı iken hint romunu yükledim mi tool ile bilginize...

Oyla:

Erkanyavuz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
Crawel hocam yanılıyorsun veya tecrübe etmedin.
Ben bizzat bl. kilidim kapalı iken hint romunu yükledim mi tool ile bilginize...

Telefona hard reset attım. Şuan ki değerleri göstereyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Crawlerın gösterdiği site pil yüzdeleriyle ilgili bir analiz yapıyor. Yani harcanan enerjinin yüzde kaçını hangi uygulama harcamış onu anlatıyor. Ancak ben miliamperden bahsediyorum. 1 saat içerisinde bu kadar miliamper harcanmasının imkansız olduğunu söylemeye çalıştım. Yani güncelleme olunca sistem sapıtmış. Şuan hem şarj olması hem de şarjın bitmesi yavaş seyretmekte ve sanırım Chrome da iken akşama kadar şarja takmadan idare edebilirim. Ancak sıfırlamadan önce bu durum imkansız hale geliyordu. Şuan telefonun şarjını bitirmeye çalışıyorum. Ondan sonra uçak modu ve pil tasarrufu açıkken şarj edeceğim. Şarj fullenince pubg mobile pil performansına bakacağım.

Bu arada hocam xiaomi tool v2 ile mi yaptın yoksa v1 ile mi? Nasıl yaptın tam olarak açıklar mısın? Miu 10 a mı geçtin 11 e mi? Bunları tam olarak açıklar mısın, teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-15-16-52-23-837_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2020-04-15-16-52-23-837_com.miui.securitycenter.png
    436,7 KB · Görüntüleme: 21
Oyla:

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12
Telefona hard reset attım. Şuan ki değerleri göstereyim.

Crawlerın gösterdiği site pil yüzdeleriyle ilgili bir analiz yapıyor. Yani harcanan enerjinin yüzde kaçını hangi uygulama harcamış onu anlatıyor. Ancak ben miliamperden bahsediyorum. 1 saat içerisinde bu kadar miliamper harcanmasının imkansız olduğunu söylemeye çalıştım. Yani güncelleme olunca sistem sapıtmış. Şuan hem şarj olması hem de şarjın bitmesi yavaş seyretmekte ve sanırım Chrome da iken akşama kadar şarja takmadan idare edebilirim. Ancak sıfırlamadan önce bu durum imkansız hale geliyordu. Şuan telefonun şarjını bitirmeye çalışıyorum. Ondan sonra uçak modu ve pil tasarrufu açıkken şarj edeceğim. Şarj fullenince pubg mobile pil performansına bakacağım.

Bu arada hocam xiaomi tool v2 ile mi yaptın yoksa v1 ile mi? Nasıl yaptın tam olarak açıklar mısın? Miu 10 a mı geçtin 11 e mi? Bunları tam olarak açıklar mısın, teşekkürler.
2 ile geçtim,
forumda anlatımı vardı araştırırsan bulabilirsin,
11 den hint 11 e dönmüştüm
ama şu an eu stabildeyim...
şu linkteki= anlatıma göre kurulum yapmıştım...

Oyla:

Erkanyavuz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
2 ile geçtim,
forumda anlatımı vardı araştırırsan bulabilirsin,
11 den hint 11 e dönmüştüm
ama şu an eu stabildeyim...
şu linkteki= anlatıma göre kurulum yapmıştım...

Peki hocam mi 11 pil performansı nasıl? Eu romu niçin kullanıyorsun ya globalden farkı nedir? Hindistan miu 10 a geçebiliyor muydun yok seçenekler arasında sadece miu 11 sistemler mi vardı? Baya bir soru soruyorum kusura bakma ve teşekkürler.

Oyla:

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12
Peki hocam mi 11 pil performansı nasıl? Eu romu niçin kullanıyorsun ya globalden farkı nedir? Hindistan miu 10 a geçebiliyor muydun yok seçenekler arasında sadece miu 11 sistemler mi vardı? Baya bir soru soruyorum kusura bakma ve teşekkürler.
Eu romu kurman lazım farkı görmek için, her şeyi ile globalden daha iyi, gerek arayüz gerekse stabilite.
Bl. kilidi kapalı iken Hint 11.0.2.0 sürümüne dönmüştüm ama şu an sanırım mi tool2 de hint 11.0.3.0 sürümü var seçeneklerde. 10 sürümleri yok mi toll2 seçeneklerinde. Programı kurunca görürsün zaten. Kur denilenleri yap, gerisini program hallediyor zaten.
Mi Flash kurulumun seçeneklerinden clean all mu yapmalıyım, kilitlemelimiyim gibi ikilemde kalmıyorsun. İyi günler...

Son düzenleme:
Oyla:

Erkanyavuz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
Eu romu kurman lazım farkı görmek için, her şeyi ile globalden daha iyi, gerek arayüz gerekse stabilite.
Bl. kilidi kapalı iken Hint 11.0.2.0 sürümüne dönmüştüm ama şu an sanırım mi tool2 de hint 11.0.3.0 sürümü var seçeneklerde. 10 sürümleri yok mi toll2 seçeneklerinde. Global stabiller var sadece, programı kurunca görürsün zaten. Kur denilenleri yap, gerisini program hallediyor zaten.
Mi Flash kurulumun seçeneklerinden clean all mu yapmalıyım, kilitlemelimiyim gibi ikilemde kalmıyorsun. İyi günler...

EU rom için ise bl kilidini açmak lazım sanırım.

Telefonu sıfırladım ve pil performansı şuanlık böyle ve bu arada şu kaydır özelliği harikaymış.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-15-21-33-46-351_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2020-04-15-21-33-46-351_com.miui.securitycenter.png
    405,6 KB · Görüntüleme: 19
Oyla:

serdar5353

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Note5
Konular
1
Merhaba hocam, bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Not: Google çeviri kullanmayı unutmayın hi~~

Edit: Yinede telefonu sıfırlamak isterseniz bu konuları inceyebilirsiniz.

Bootloader kilidiniz kapalıyken Global romdan Hindistan roma geçiş yapamazsınız.

Neye dayanarak söylüyorsun Ben geçtim.

Oyla:

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Neye dayanarak söylüyorsun Ben geçtim.
Önceden bildiğim kadarıyla geçilmiyordu hocam. Şimdi ise Bootloader Kilidini açmadan Xiaomi Tool V2 ile Global romdan Hindistan roma geçiş yapılıyorsa çok iyi bir şey bu.

Oyla:
Üst Alt