Yardım Android 9 Sonrası Aşırı Pil Tüketimi ve Isınma

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Android 9 yükledikten sonra mi6 cihazımda ekran süresi epey düştü, oyun vs oynamıyor olmama rağmen 3.5-4 saatleri ancak görüyor. Global Rom 10.4.1 yüklü. Android 8 iken 6 saati rahat görüyordu. Ayrıca elde rahatsızlık veren bir ısınma var sürekli, baktığım zaman 40-42 derece arasında. Bir diğer problem ise hızlı şarj olmuyor, aheste aheste şarj ediyor :) Benzer problem yaşayan, çözümü bilen arkadaşlar var mı?

kemalozturk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 12 Lite
Konular
0
Telefondan hattı çıkardım, sadece wi-fiye bağlı bıraktım, %50 olan şarjı 5 saat sonrası elime aldığımda %1 idi ve telefon hatırı sayılır derecede ısınmıştı. Sanki arkaplanda birşey açık kalıyor, sürekli şarjı yiyor. Buna nereden bakabilirim? Pil kısmına bakınca en çok şarj yiyen uygulama android sistem ve play store diyor

arka planda coğu uygulamanın otomatik başlatması açıktır.

öncelikle telefonu xiaomi eu betaya gecirmenizi ve cihazi rootlamanızı tavsiye ediyorum.

yuklediginiz her uygulamanin otomatik başlatmasını kontrol edin.

ben mi 9 se de 2-3 saat ekran süresi alıyordum şuan 7-8 saat almaya başladım

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
3 defa denedim değişen birşey yok :( her dakika %1 şarj iniyor telefonun, ve telefon sürekli hissedilir derecede sıcak, hızlı şarj olmuyor. Pie güncellemesi ile çöp oldu resmen, çoğu kimsede ise olmamış böyle bir durum. Android 8 e dönmenin yolunu araştırıyorum, ya da temiz bir kurulumla baştan yüklemenin

Bir önceki sürümün stok dosyalarını indirip mi flash tool ile kurulum yapabilirsiniz. Orjinal romlardaki yöntem bu şekilde.

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Bir önceki sürümün stok dosyalarını indirip mi flash tool ile kurulum yapabilirsiniz. Orjinal romlardaki yöntem bu şekilde.
Bl kilidinin açık olması şartı var mı, sadece flash tool ile halledebilir miyim? Temiz kurulum için nasıl bir yol izlemeliyim, bakabileceğim bir konu varsa onun linkini verseniz de olur, çok teşekkür ederim.

Daha evvel hiç yapmadım bu flash tool, twrp vs şeyleri

Oyla:

serkanege

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan EGE
Cihazım
Mi 6
Konular
4
pie güncellemesi geri çekilmiş resmi sitede şuan 10.3.4.0 var

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Oyla:

serkanege

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan EGE
Cihazım
Mi 6
Konular
4
Benim bildiğim kilit kapalı iken mi flash ile resmi orjinal romları flashlayabilirsiniz.

mi flash tool ile recovery rom yükleyebilirsin doğrudur dostum ama ben fastboot romu yüklemek için bu şekilde yaptım.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Bl kilidinin açık olması şartı var mı, sadece flash tool ile halledebilir miyim? Temiz kurulum için nasıl bir yol izlemeliyim, bakabileceğim bir konu varsa onun linkini verseniz de olur, çok teşekkür ederim.

Daha evvel hiç yapmadım bu flash tool, twrp vs şeyleri
Daha evvel yapmadıysanız ve bu konularda bilgi sahibi değilseniz hiç teşebbüs etmeyin derim. Android yükseltmelerinde ilk sürümlerde olan sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Güncelleme hatalar barındırdığı için geri çekilmiş ama siz forumda yapılan ikazları dinlemeyip ilk çıktığında pat diye güncellemişsiniz.
Şahsi fikrim biraz daha beklemenizdir. Çin kararlıyı baz alan romlar 2. ndroid pie güncellemesini aldı. Çok geçmeden globale de gelecektir.
Ya biraz daha sabredip düzeltmesini bekleyeceksiniz. Yada bütün riskleri göze alıp size tavsiye edilen yöntemleri deneyeceksiniz.
Beklemeniz daha mantıklı olacaktır...

Son düzenleme:
Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Benim bildiğim kilit kapalı iken mi flash ile resmi orjinal romları flashlayabilirsiniz.
Mi Flash için BL Kilidinin açık olması gerekiyor hocam

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:
Üst Alt