Selamlar, bu işlerden hiç anlamayan ve tecrübesi olmayan biri olarak
Ironsides 'ın detaylı anlatımını adım adım takip ederek yaklaşık 2 hafta kadar önce Mi A2 cihazımı 6x'e çevirdim (paylaşımı için teşekkür ederim). Yeni sürüm geldikçe konuyu takip ederek sırasıyla MIUI 11 V.9.10.17, V.9.10.24, V.9.10.31'i sorunsuz bir şekilde kurdum. MIUI 'de gerçekten hayat var. Saf android başta yalın ve kullanışlı gibi gelse de en ufak bir ihtiyaç uygulama halinde 3. parti uygulama kovalama derdine son veriyor. Görüşme kaydı, kaydırmalı ekran görüntüsü alma, ekran videosu alma, turbo oyun modu gibi günlük ihtiyaç olan uygulamalar reklamsız filigransız elinin altında. Tam ekran modu ve sanal tuşların olmaması da ekranı daha kullanışlı bir hale getiriyor. Bir de şunu fark ettim, batarya şarj süresi azaldığı gibi pil dayanım süresi de 1.5-2 kata yakın arttı. Saf androiddeki gibi şarj dolunca "şarj doldu" yerine "ödeme alındı" vs. gibi saçma ibarelere de maruz kalmıyorsun. Menüler, temalar, durum çubuğu simgeleri hem daha kullanışlı hem de göze daha fazla hitap ediyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
Son olarak iki sorum var;
* Cihaz açılışında güç tuşuyla veya bir kaç sn bekleyerek atlanabilen aşağıdaki bl açık uyarısı geliyor. Bu uyarıyı kapatmanın bir yolu var mıdır?
* Mi globe tarzı ortalı saat versiyon 9.10.31 içinde gelecek mi?