denendi mi hocam bitgapps daha önceki sürümlerinde cihaz bootloopa düşüyordu daSorunlu çalışan NikGapps,BitGapps ile değiştirildi.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Sadece İngilizce ve Çince dil desteği mevcut.
ROM'u kurmadan önce sahip olmamız gerekenler:
1)Bootloader kilidinin açık olması
2)TWRP (OrangeFox)
3)China Beta Romu
4)BitGapps (Google hizmetleri için)
5)Magisk 21.4 (TWRP silinmemesi için şart)
6) Xiaomi Adb Fastboot Tool(Gereksiz uygulamaları silmek için)
Yükleme Talimatları:
Aşağıdaki dosyaları indirip kullanacağız.
1-Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir2-Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir3-Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir4-Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
1) İlk olarak bu rehberi kullanarak yukarıda verdiğim TWRP'yi yüklüyoruz.
2) Ardından TWRP ile Wipe işlemini gerçekleştiriyoruz.
3) China Beta Romunu TWRP ile flashlıyoruz.
4) Hemen ardından BitGapps'i
5) Gappsden sonra TWRP'nin silinmemesi için Magisk flashlıyoruz.
(ROM,Gapps ve Magisk'i TWRP den çıkmadan peş peşe flashlamayı unutmayın)
6) Flashlama bittikten sonra Format Data yapıyoruz.
7) Format Data ardından telefonu yeniden başlatıyoruz.
(Cihazın ilk açılışı 5-6 dk sürebilir lütfen bekleyin)
Bu adımları doğru yaptığınız taktirde telefonunuz 12.5 simgesi ile açılacaktır.
GEREKSİZ UYGULAMA KALDIRMA İŞLEMİ:
Sahip olmamız gerekenler:
XiaomiAdbFastbootTools =Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
JDK Java =Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Kurulum sırası olarak ilk JDK Java ardından AdbFastbootTools'u kurun detaylı rehber için
Kurulumu yaptıktan sonra;
1) Telefonumuzun Geliştirici Seçeneklerini açın (MIUI sürümüne 5 defa ard arda basın)
2) Geliştirici seçenekleri kısmında USB Debugging kısmını aktif edin.
3) Ardından telefonunuzu kablo ile PC ye takın.
4) PC den XiaomiAdbFastbootTools uygulamasını çalıştırın
5) Uygulama açıldıktan sonra telefonunuza bu görsel gibi izin gelecek OK deyip kabul ediyoruz
6) Karşınıza bu liste çıkacak:
Bu listedeki uygulamaların Xiaomi Sim ve Service framework harici herşeyi silebilirsiniz
(Kullandığınız sistem uygulamalarını (Music,Scanner,browser vb.) silip silmemek sizin tercihiniz silmediğiniz taktirde herhangi bir sıkıntı yok)
7) Sileceğimiz uygulamaları seçtikten sonra en altta ortada kırmızı yazılı kaldıra basıyoruz.
8)Sonra da uygulamada gözükmeyen ama telefonda sileceğimiz uygulamaları kaldırıyoruz (Genelde Çince yazılı uygulamalar,deneyip görebilirsiniz)
9) Tüm işlemler bittikten sonra telefonumuzu yeniden başlatıyoruz ve cihaz gereksiz uygulamalardan kurtulmuş oluyor.
Not:Uygulama silme işlemini yapmadan önce kullandığınız klavyeyi(Gboard,swiftkey vb.) indirip kurmayı unutmayın.
Şahsi Fikirlerim:
Telefon üzerinden terminal kullanarak uygulama kaldırmayın kendim denedim 3 kez bootloopa düşürdüm.Büyük ihtimalle GetAppsi sildigim için oluyor ama tam emin değilim.
Şuan EU Rom'a göre daha stabil ve iyi pil süresi vermektedir.
NOT: Yapılan işlemlerde oluşabilecek herhangi bir problemde sorumluluk size aittir.Ben veya Miui Türkiye asla sorumlu tutulamaz.
Görseller ve genel bilgi için StreX hocama teşekkür ederim.
Abi kurduğuma pişman oldum bence kararlı sürüm gelene kdr bekleyelimResimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Sadece İngilizce ve Çince dil desteği mevcut.
ROM'u kurmadan önce sahip olmamız gerekenler:
1)Bootloader kilidinin açık olması
2)TWRP (OrangeFox)
3)China Beta Romu
4)BitGapps (Google hizmetleri için)
5)Magisk 21.4 (TWRP silinmemesi için şart)
6) Xiaomi Adb Fastboot Tool(Gereksiz uygulamaları silmek için)
Yükleme Talimatları:
Aşağıdaki dosyaları indirip kullanacağız.
1-Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir2-Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir3-Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir4-Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
1) İlk olarak bu rehberi kullanarak yukarıda verdiğim TWRP'yi yüklüyoruz.
2) Ardından TWRP ile Wipe işlemini gerçekleştiriyoruz.
3) China Beta Romunu TWRP ile flashlıyoruz.
4) Hemen ardından BitGapps'i
5) Gappsden sonra TWRP'nin silinmemesi için Magisk flashlıyoruz.
(ROM,Gapps ve Magisk'i TWRP den çıkmadan peş peşe flashlamayı unutmayın)
6) Flashlama bittikten sonra Format Data yapıyoruz.
7) Format Data ardından telefonu yeniden başlatıyoruz.
(Cihazın ilk açılışı 5-6 dk sürebilir lütfen bekleyin)
Bu adımları doğru yaptığınız taktirde telefonunuz 12.5 simgesi ile açılacaktır.
GEREKSİZ UYGULAMA KALDIRMA İŞLEMİ:
Sahip olmamız gerekenler:
XiaomiAdbFastbootTools =Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
JDK Java =Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Kurulum sırası olarak ilk JDK Java ardından AdbFastbootTools'u kurun detaylı rehber için
Kurulumu yaptıktan sonra;
1) Telefonumuzun Geliştirici Seçeneklerini açın (MIUI sürümüne 5 defa ard arda basın)
2) Geliştirici seçenekleri kısmında USB Debugging kısmını aktif edin.
3) Ardından telefonunuzu kablo ile PC ye takın.
4) PC den XiaomiAdbFastbootTools uygulamasını çalıştırın
5) Uygulama açıldıktan sonra telefonunuza bu görsel gibi izin gelecek OK deyip kabul ediyoruz
6) Karşınıza bu liste çıkacak:
Bu listedeki uygulamaların Xiaomi Sim ve Service framework harici herşeyi silebilirsiniz
(Kullandığınız sistem uygulamalarını (Music,Scanner,browser vb.) silip silmemek sizin tercihiniz silmediğiniz taktirde herhangi bir sıkıntı yok)
7) Sileceğimiz uygulamaları seçtikten sonra en altta ortada kırmızı yazılı kaldıra basıyoruz.
8)Sonra da uygulamada gözükmeyen ama telefonda sileceğimiz uygulamaları kaldırıyoruz (Genelde Çince yazılı uygulamalar,deneyip görebilirsiniz)
9) Tüm işlemler bittikten sonra telefonumuzu yeniden başlatıyoruz ve cihaz gereksiz uygulamalardan kurtulmuş oluyor.
Not:Uygulama silme işlemini yapmadan önce kullandığınız klavyeyi(Gboard,swiftkey vb.) indirip kurmayı unutmayın.
Şahsi Fikirlerim:
Telefon üzerinden terminal kullanarak uygulama kaldırmayın kendim denedim 3 kez bootloopa düşürdüm.Büyük ihtimalle GetAppsi sildigim için oluyor ama tam emin değilim.
Şuan EU Rom'a göre daha stabil ve iyi pil süresi vermektedir.
NOT: Yapılan işlemlerde oluşabilecek herhangi bir problemde sorumluluk size aittir.Ben veya Miui Türkiye asla sorumlu tutulamaz.
Görseller ve genel bilgi için StreX hocama teşekkür ederim.
evet şuan kullanıyorum bitgapps iledenendi mi hocam bitgapps daha önceki sürümlerinde cihaz bootloopa düşüyordu da
Hangi konuda pişman oldunuz acaba?Abi kurduğuma pişman oldum bence kararlı sürüm gelene kdr bekleyelim
Birşey denemenizi rica etsem. Google mapsı açıp konum buluyor mu bakar mısınız bir?21.4.28 için izlenimler:
Hava Durumu ve takvim uygulamasının simgesinde bug var.
Eu 12.0.3.0 dan bu roma geçtim eu dan çok daha hızlı,animasyon takılması da görmedim hiç.
Pil konusunda bilgilendirme yapacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
evet şuan kullanıyorum bitgapps ile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hangi konuda pişman oldunuz acaba?
Çook teşekkür ederim hocamDenedim şimdi buluyor hocam
Bu modül ile google maps çalışmıyor hocam denemiştim daha önce. Tabi sizin cihazda durum nasıl bilemiyorum Mi9T de sorun yaşamıştım.Arkadaşlar,Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
bu modül çin romu için gappsden çok daha iyi
modülü magisk üzerinden yükleyinLinkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirardından bu apkyı kurun google sorunsuz çalışıyor
Ben her şeyi denedim hocam 2 gün önce bu cihaz için sorunsuz ama diğerlerini bilmiyorum.Bu modül ile google maps çalışmıyor hocam denemiştim daha önce. Tabi sizin cihazda durum nasıl bilemiyorum Mi9T de sorun yaşamıştım.