Selamlar dostlarım Android 11 ile birlikte bir kısıtlama söz konusu olmuştu herhangi bir Android Launcher (nova, niagra, smart vs.) kurduğumuzda kaydırma hareketleri dediğimiz olay kapanıyor yerine 3 lü navigasyon tuşları geliyordu ben kendi telefonum olan Redmi Note 9 S de denedim ve sonuç aldım sizinle de paylaşmak istedim aslında birkaç yöntemi var ama niyeyse build prop üzerinde sürekli hata aldığım için navigasyon tuşlarını bir türlü kapatamamış ve sinir olmuştum sonuçta buda bir kod parçası nasıl kapanmaz diye. Sonuç olarak kapatmanın yöntemini şöyle sunayım sizlere öncelikle..
Gerekli Programlar :
- Magisk
- "Magiskhide Props Config" modülü
- Termux gibi bir terminal emülatörü
- Fluid Navigation Gestures gibi bir yardımcı program
Tahmin edeceğiniz üzere cihazımız rootlu olmak zorunda Magisk sayesinde yapıyoruz bu anlattığım olayı.
Cihazımızda Magisk olduğunu varsayarak devam ediyorum yoksa da nasıl kurulduğuyla alakalı tonlarca konu var araştırabilirsiniz.
Magisk programına giriyoruz alttaki yapboz işaretine basıp çıkan ekrandaki arama kutusuna "Magiskhide Props Config" yazıyoruz ve tıklayıp yükle diyoruz.
Yükleme bittikten sonra yeniden başlat yazısına tıklıyoruz ve telefon açıldığında Termux a giriyoruz.
Termuxa girdiğimizde root yetkisi vermek için "su" yazıp enterlıyoruz.
Root izni için gelen uyarıya izin veriyoruz ve "props qemu.hw.mainkeys 1" yazıp tekrar enterlıyoruz.
Ekrana gelen uyarılar bitene kadar "y" yazıp enterlıyoruz ve telefon yeniden başlatılıyor.
Daha sonra "Fluid" yada "Vivid" benzeri bir yardımcı kaydırma kontrolü sağlayan uygulama kurup kişisel ayarlarını yapıyoruz.
"Fluid Navigation Gestures" veya ne kurduysanız ayarlardan miui pil tasarrufunu "Kısıtlama Yok" yapın ayrıca Otomatik Başlatmayı açın.
Daha stabil olması açısından bir öneri olarak "Lucky Patcher" indirip "Fluid" yada "Vivid" uygulamasını sistem uygulaması yapabilirsiniz.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
NOT :
Eğer bu 3 lü navigasyon tuşlarını geri getirmek isterseniz tek yapmanız gereken "props qemu.hw.mainkeys 1" yerine "props qemu.hw.mainkeys 0" yada "props qemu.hw.mainkeys 2" olarak aynı işlemleri yapın geri gelecektir.
Anlatım bu kadar kimin işine yarar kimin yaramaz bilmiyorum ama ben senelerdir Niagra Launcher ve kaydırma kontrolleri kullanan birisiyim açıkçası ikisinden birinden vazgeçeceğim pek olası değildi herkese iyi forumlar dilerim.