Yardım Amazondan Laptop Siparişi

Redrinqman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrullah
Cihazım
Mi 8
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global kararlı v10.2.2.0
Telefon Modeli
Mi 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar herkese merhaba,
Ben amazondan verdiğim iki linkteki laptoplardan birini sipariş etmek istiyorum ama vergi ile ilgili kafama takılan sorular oldu. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa cok sevinirim.
1.

2.

Soru şu: Her iki laptopun da ham fiyati ( yani Amazon'un Türkiye'ye gelmesi için kendisinin otamatik olarak hesapladığı vergi hariç ) 1500euro yu geçiyor. Eğer sipariş edersem ben amazonun hesapladığı vergiyi ödediğim taktirde başka bir ek ücret ödermiyim ?

Cevaplarinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Evet ödersiniz. Alacağınız ürünlerin fiyatı 1500 euro'dan fazla olacağı için bireysel kullanım için olan muafiyetlerden yararlanamazsınız, yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

Oyla:

Redrinqman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrullah
Cihazım
Mi 8
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet ödersiniz. Alacağınız ürünlerin fiyatı 1500 euro'dan fazla olacağı için bireysel kullanım için olan muafiyetlerden yararlanamazsınız, yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.
Bu oranlara nereden ulaşabilirim ?

Oyla:

Redrinqman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrullah
Cihazım
Mi 8
Konular
10
Google üzerinde arama yaparak pek çok kaynağa ulaşabilirsiniz fakat hiç biri sağlıklı olmaz. En sağlıklısı bir gümrük müşavirine danışmak olacaktır.
Çok teşekkürler.

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Arkadaşlar herkese merhaba,
Ben amazondan verdiğim iki linkteki laptoplardan birini sipariş etmek istiyorum ama vergi ile ilgili kafama takılan sorular oldu. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa cok sevinirim.
1.

2.

Soru şu: Her iki laptopun da ham fiyati ( yani Amazon'un Türkiye'ye gelmesi için kendisinin otamatik olarak hesapladığı vergi hariç ) 1500euro yu geçiyor. Eğer sipariş edersem ben amazonun hesapladığı vergiyi ödediğim taktirde başka bir ek ücret ödermiyim ?

Cevaplarinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar
Hocam paylaştığınız ürünleri incelediğimde hem tasarım (incelik) hemde performansı ön plana çıkardığınızı gördüm.
Size aynı segment ve özelliklerde hemde 1500 € altında Ev arkadaşımın sahio olduğu Laptop u önermek isterim.

Çok sade ve şık bir tasarıma sahip.
Sahip olduğu soğutma sistemi ile cihazı en çok yoran oyunlarda (Witcher 3, Battlefield 1, Gta 5 vb) dahi ısınma , kasma sorunları yaşanmıyor.
İ7-8750H işlemci , GTX 1060 ekran kartı , 16GB Ram ve 128 GB Ssd ile çok iyi performans deneyimlerini yaşatıyor.
İnceleme Videosu :
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Yine 1500€ altında , bu cihazın bir üst modeli var onuda değerlendirebilirsiniz.

Bunun üstteki cihazdan farkı ise 256 GB Ssd , 144 Hz paneli ve Daha ince tasarıma sahip olmasıdır.
İnceleme videosu :

Yapacağınız tercih her ne olursa olsun alacağınız cihazınız şimdiden hayırlı olsun :)

Oyla:

Redrinqman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrullah
Cihazım
Mi 8
Konular
10
Hocam paylaştığınız ürünleri incelediğimde hem tasarım (incelik) hemde performansı ön plana çıkardığınızı gördüm.
Size aynı segment ve özelliklerde hemde 1500 € altında Ev arkadaşımın sahio olduğu Laptop u önermek isterim.

Çok sade ve şık bir tasarıma sahip.
Sahip olduğu soğutma sistemi ile cihazı en çok yoran oyunlarda (Witcher 3, Battlefield 1, Gta 5 vb) dahi ısınma , kasma sorunları yaşanmıyor.
İ7-8750H işlemci , GTX 1060 ekran kartı , 16GB Ram ve 128 GB Ssd ile çok iyi performans deneyimlerini yaşatıyor.
İnceleme Videosu :

Yine 1500€ altında , bu cihazın bir üst modeli var onuda değerlendirebilirsiniz.

Bunun üstteki cihazdan farkı ise 256 GB Ssd , 144 Hz paneli ve Daha ince tasarıma sahip olmasıdır.
İnceleme videosu :

Yapacağınız tercih her ne olursa olsun alacağınız cihazınız şimdiden hayırlı olsun :)
Cok teşekkürler onerilerinize bakacağım.

Oyla:

Redrinqman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrullah
Cihazım
Mi 8
Konular
10
Peki bu amazonun hesapladihi vergiyi odemek bir ise yaramiyor mu ?

Oyla:
Üst Alt