Rehber AmazFit Cor & AmazFit Bip Saat AraYüzü Yapımı

Başarabildiniz mi?

  • Yaptım!

    Oy: 2 40,0%
  • Yapamadım!

    Oy: 3 60,0%

  • Kullanılan toplam oy
    5

ManazA

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Manaz
Cihazım
Mi 8
Yaş
54
Konum
Izmir / Turkiye
Katılım
21 Ocak 2020
Konular
4
Mesajlar
14
Tepkime puanı
24
Puanları
3
Merhaba Gençler,
Artık hayatımıza giren Akıllı Sağlık Bandları, Akıllı Telefonlar kadar önemli oldular. Şu Karantina günlerinde, evde kendi başınıza Saat AraYüzleri tasarlayarak, Türklerin sesini duyurmanız ve kendinizi geliştirmeniz yararlı olacaktır.

AmazFit Cor ve AmazFit Bip için gerekli programları ayrı paketler halinde aşağıya ekledim. Her bir Paket içerisinde
1. AraYüz Hazırlama Editörü: *Editor.exe (Tasarımınızı JSON Dosyası olarak kaydedip hazırlar)
2. Bin Dosyası Ayrıştırma ve Paketleme Programı: WatchFace.exe (Mevcut bir .bin dosyası bileşenlerini bir dizin altına ayrıştırır veya Tasarlanan JSON Dosyasını, banlarda kurulacak şekilde .bin uzantılı dosya getirir.)

Şunu öncelikle bilmeniz gerekir ki, bu Akılla Bandlar, içerisine yüklenen png uzantılı saydam resimleri, verilere göre ekrana yansıtan bir yöntem kullanır.
Bu şu demektir, eğer varsayılan png dosyalarını kendinize göre yeniden tasarlarsanız, mesela ingilizce günleri veya çeşitli boyuttaki rakamları, bandınızın arayüzünü kendinize göre şekillendirmiş olursunuz.

MiBand 4'ün yeni güncellemesi ile sabit bir AraYüz arkasına herhangi bir resim ekleme fonksiyonu getirildi. Ancak bizim yapacağımız, daha kapsamlı bir çalışma.

Yapacaklarınızı sırayla açıklıyorum:

1. Hangi Band konusunda çalışma yapacaksanız, ilgili Zip dosyasını bir dizin halinde açın.
2. Editör programını Yönetici olarak çalıştırın.
3. Önce mevcut bir .bin uzantılı hazır AraYüz üzerinde çalışın.
4. Her dizin içerisine bir tane deneme.bin dosyası ekledim.
5. Editör Programının son sekmesinde .bin dosyası Ayrıştırma ve Paketleme Bölümü var. Buraya geçin. Buradaki üst seçenekte, Editör içerisinde çalışacak olan WatchFace.exe programının bulunduğu dizini (ki bu da dizinimiz içerisinde Tools olarak görünecektir) belirleyin, okeyleyin.
6. Mevcut deneme.bin dosyanız zaten aynı dizin içerisindedir. Ayrıştırma bölümünden bu dosyayı seçin ve ayrıştırın. Ayrıştırma işlemini ayrı bir siyah pencerede dos ortamında göreceksiniz, işlem çabuk biter ama sonunda done yani bitti yazısı çıkmaz, bir dakika içerisinde zaten ayrıştırılmıştır. Çalışma dizininiz içerisinde deneme isimli yeni bir dizin oluşacaktır. İçine bakın. İçerisinde denemek için ayrıştırdığınız AraYüzün simgeleri ve JSON dosyasını göreceksiniz.
7. Editörün ilk sekmesindeki File bölümünden Open kısmını kullanarak, deneme dizini içerisindeki JSON dosyasını açın. Üzerinde çalışacağınız AraYüzün bütün bileşenleri artık düzenlemek üzere elinizin altındadır. (Bu konudaki deneyiminiz arttıktan sonra, ana dizin içerisinde boş bir JSON dosyası vardır, bunu kullanarak Taban Resmi ve Bileşen Grafikleri kendinize ait özgün tasarımlar yapacaksınız)
8. Editör Tablosunun sol alt köşesindeki Ad Remove bölümünden, Band arayüzünde bulunmasını istediğiniz fonksiyonları işaretleyin veya kaldırın. Mevcut durumu, Tablo üzerindeki açık seçenekler bölümünden de takip edin.
9. Eklediğiniz Fonksiyonlarla ilgili olarak Tablonun sağ tarafındaki menülerden yerlerini kaydırın, istediğiniz yere yerleştirin.
10. Tasarımınız bitince JSON Dosyasını kaydedin.
11. Tekrar ilk Ayrıştırma işlemini yaptığınız sekmeye gidin buradan yeni .bin uzantılı dosyanızı (Create) oluşturun.
12. Oluşturduğunuz bin dosyası, deneme klasörü içerisinde deneme_packed.bin olarak gözükecektir. Bunun ismini istediğiniz gibi değiştirin ve Bandınıza Yükleyin. GadgetBridge uygulaması, yeni arayüzünüzü kolayca bandınıza yükleme imkanı verir. GadgetBridge uygulamasını FDroid üzerinden indirebilir ve yüklemesini ilgili Wiki dosyasından öğrenebilirsiniz. GadgetBridge hakkında, Veri Özgürlümüz konulu bir yazımda da ayrıca kısa bir açıklama yaptım. Onu da okuyabilirsiniz.

EN ÖNEMLİ ÇALIŞMAMIZ YENİ GRAFİKLER KONUSUNDA OLACAKTIR.

a. Default olarak Çalışma Dizini içerisinde bulunan varsayılan simgeleri,
b. Veya deneme amacıyla ayrıştırdığımız bin dosyasının simgelerini,

üzerine tıklayarak PhotoShop veya iyi bir Grafik Editöründe boyutlarını değiştirmeden (uzmanlaşınca bunları da değiştirirsiniz) üzerindeki resim ve yazıları değiştirin.

Sizin simgeleriniz Ne ise Saatiniz o simgeleri kullanacaktır. Simgeler PNG formatında arka planları saydam resimlerdir. Simge boyutları varsayılan olarak 16x16 ise, siz bunu sonuna bir 0 veya 00 ekleyerek büyük çalışın, sonra varsayılan boyuta yeniden ölçeklendirirsiniz. Bu şekilde, kenarları daha pürüzsüz PNG simgeleri elde edebilirsiniz. bin dizini içerisindeki simgelerden ilki 00.png, saatinizin taban resmidir. Bunu isteğiniz renge çevirebilir ve üzerine resim, yerleşik simge, emoji gibi ekler yapıştırabilirsiniz.

Yaptığınız örnekleri adresine yükleyin, bilmeyenler de yararlansın.

Başarılar Dilerim.


 

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
Redmi Note 11 P
Meslek
Satış Danışmanı
Yaş
26
Konum
İstanbul
Katılım
2 Mayıs 2020
Konular
156
Mesajlar
1.862
Çözümler
13
Tepkime puanı
6.215
Puanları
188
Ellerinize sağlık hocam.
 

alkank

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alkan
Cihazım
P20Lite
Meslek
Gemi Acentası
Yaş
29
Konum
balıkesir
Katılım
7 Aralık 2018
Konular
1
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
1 seneyi aşkın kullanmış olduğum verge lite cihazım için arayüz arayışına girdiğimde bu bahsetmiş olduğunuz amazfitwatches.com sitesinden bir program edindim bu program ile ilgili yardıma ihtiyacım var yine sizin dediğiniz düzende çalışan bir program fakat normal bir şahıs kendince watch face editor yaptığı için biraz karmaşık geldi ilgilenirseniz link ve program adını paylaşırım
 

ManazA

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Manaz
Cihazım
Mi 8
Yaş
54
Konum
Izmir / Turkiye
Katılım
21 Ocak 2020
Konular
4
Mesajlar
14
Tepkime puanı
24
Puanları
3
Tabii gönderim, Elimde bir çalışma var, yoğunum ama bir iki gün içinde bakar cevap veririm.
 

mypat00

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Murat M
Cihazım
Mi9t ve T-rex
Konum
T.C.
Katılım
16 Eylül 2020
Konular
0
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Hocam merhaba, amazfit t-rex içinde elinizde editör varmıdır, yoksa da nasıl bulabilirim, şimdiden teşekkürler
 
Üst Alt