Soru Always On Display pil tüketimi( MİUİ 9.6.7 )

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Arkadaslar merhaba.AoD ozelliyini telefonu aldigim ilk gunden kullaniyorum. ve son 2 guncellemede ( 9.6.7 ve ondan onceki 9.6.3 ) AoD fazla pil tuketiyor. Mesela 9.6.3 oncesinde gece 3 gibi uyur oglen 2 gibi felan uyanirdim ve en fazla 4 yada 5 % pil gitmis oluyordu.Dun 40% pil vardi gece uyudum yarin uyandigimda 19% pil kalmisdi. Kullanilan uygulamalara baktim.Ne sistem ne kernel ne de her hangi bir uygulama fazla calismamis. Sorum sizde de son guncellemelerde boyle oldu mu ? AoD ekrani fazla pil tuketiyormu ?

esenemircan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emircan
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
7
Arka planda hep çalıştığı için fazla pil tüketmesi normal

Oyla:

esenemircan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emircan
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
7
Hocam ne yazdigimi tam okudunuzmu ? 2 guncelleme once boyle degildi diyorum.
Hocam siz bile diyosunuz 2 güncelleme önce böyle değildi diye bazen her şey aynı kalmıyo şahsen mi 6 kullanıyorum parmak izi ilk zamanlar çok iyiydi bi güncelleme geldi çok kötü oldu sonra bidaha güncelleme geldi biraz daha iyi oldu bu işler böyle hocam konuya açıklık getirdiysem sevinirim

Oyla:

zoed

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fat
Cihazım
mi 8
Konular
13
aynı olay benimde dikkatimi çekti bende 8 saatte yüzde 15 civarı azaltıyor bu always on modu.

Oyla:

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam siz bile diyosunuz 2 güncelleme önce böyle değildi diye bazen her şey aynı kalmıyo şahsen mi 6 kullanıyorum parmak izi ilk zamanlar çok iyiydi bi güncelleme geldi çok kötü oldu sonra bidaha güncelleme geldi biraz daha iyi oldu bu işler böyle hocam konuya açıklık getirdiysem sevinirim

hocam onu ben de biliyorum sormak istedigim sordugum bu yalnizca bende mi oldu yoksa kullanan herkesde de oylemi ? cunki bazi guncelleme sorunlari herkeste olmuyor herhangi bir telefona ozel oluyor oyleyse format felan atayim diyorum

Oyla:

zoed

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fat
Cihazım
mi 8
Konular
13
hocam onu ben de biliyorum sormak istedigim sordugum bu yalnizca bende mi oldu yoksa kullanan herkesde de oylemi ? cunki bazi guncelleme sorunlari herkeste olmuyor herhangi bir telefona ozel oluyor oyleyse format felan atayim diyorum
atma hocam aynı olay bende de var.

Oyla:

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı olay benimde dikkatimi çekti bende 8 saatte yüzde 15 civarı azaltıyor bu always on modu.

evet hocam fazla azaltiyor. Mesela Samsunglarda 1 saatda 1% harcadigini soyluyorlar.amma bende 2 3 saate 1 % anca gidiyodu yani.simdi 8 saate 19 20 % pil tukeniyor.

Oyla:

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
kullanmasan ne kadar şarj gidiyor denedinizmi belki asıl suçlu aod değildir.

Oyla:

demircialptekin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alptekin
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
21
Son güncellemeden sonra AoD otomatik parlaklık yapmıyor her zaman max parlaklıkta kalıyor. Bu yüzden çok fazla şarj tüketiyor. Miui 9.x.x sorunlarını görmezden gelmenizi tavsiye ederim. Lansmanda bu cihaz MIUI 10 ile tanıtıldı cihazın asıl yazılımı MIUI 10 da her şey rayına oturacaktır. Hafta içi veya diğer hafta içi gelebilir.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt