- Adım
- Enes
- Cihazım
- Mi Note3
- Konular
- 5
Hocam güzel noktaya değindiniz. Zamanın hem iyisi hem de fiyasko işlemcili (sd801) Lg g3'ü kullanıyorum, günde 5 vakit namaz kılıyor,telefonu da 8 kez şarj ediyorum. Sarj etmekle kalsa neyse; cayır cayır yanması, ana kart problemi ve anakarttan kaynaklı batarya kalibrasyon sorunu nedeniyle telefon yük altına girdiğinde (spotify açıkken,twitter'dan bir anda ana sayfaya dönerken) %80 pil gücünde reset atıp %50 şarja düşüyor. Haliyle kabloya bağlı hayat yaşamak zorunda kalıyordum. E bu seferde Aşırı ısınma nedeniyle geçen ay ekranın sol kısmında yukarıdan aşağıya sarı bi şerit oluştu. Telefonu iki gün dinlendirdim, değişiklik yok. Biraz araştırdım, aşırı ısınmaya karşı ips panellerin dayanıksız olduğunu öğrendim. Ghost screen ile ilgili olan sorunu bir kaç uygulamayla çözüldüğünü birkaç videoda izlemiştim. O yazılımla halledilebiliyor zannedersem. Mis gibi g2 vardı, lg turkiye "yeniliyelim" dedi mutlu oldum, "stok yok, sana yeni cikan g3lerden vericez " dedi dahada mutlu oldum. Şu an anladım ki aptallık etmişim.O burn-in değil, ghost screen. Ghost Screen ekranın ısınmasına bağlı olarak oluşan ve uygun renk kalibrasyonu ile etkisi neredeyse sıfıra indirilebilen, ekran soğuyunca kendi kendine düzelen önemsiz bir sorun. Burn-in ise AMOLED ekranlarda oluyor ve oluştuğunda hiçbir şekilde düzeltilemiyor.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi