- Adım
- Emre
- Cihazım
- Xiaomi 13
- Konular
- 427
Durum Güncellemesi: Almanyadan f5 pro almaktan vazgeçip ümraniyede Erdem iletişim'den kendilerini sahibinden üzerinden buldum gittim gördüm (güler yüzlü esnaf insanlar) kapalı kutu Poco F5 pro 512gb almaya gittim ama kendimi yenemeyip fason kutu Xiaomi 13 12/256 Global alıp döndüm az kalsın Xiaomi 13 ultra(Çin) alıyordum kuzenim tuttu yurt dışı cihaza 30k verilirmi diyerek mi 13 global 22k ya aldım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Satıcının söylediğine göre cihaz global ve rom falan atılmamış arka kapakta CE yazısı ve sticker'ı var imei info sitesinde 2 dolar vererek sorgulattım ve doğru aktivasyon 2023 7. ayında ırakta yapılmış garantisi devam ediyor(orada) olarak gözüküyor eh tabi elimde ıraktan alınırken'ki faturası falan yok. Cihazın modeli 2211133G olarak gözüküyor mesela instagrama oturum açtığımda 2211133G cihazında oturum açıldı bu siz misiniz? diyor, Neden Xiaomi 13 cihazı olarak göstermiyor. Geekbench6 üzerinde 4. sırada olan Xiaomi 13 olarak gözüküyor benim cihazım 2211133G olarak gözüküyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Cihazın ayarlarına girdiğimde geliştirici seçeneklerinde oem kilit açma işaretli geldi mi kilit açma işaretli değil ilk defa xiaomi kullanıyorum bilmiyorum root ile model ismi değiştirilmiş çin cihaz olmasından korkuyorum o yüzden ince eleyip sık dokurum çünkü ben imei veya rom atmak istemiyorum cihaza o yüzden çin versiyonu 18700tl ye var iken gidip global version aradım 22 bine ilerde yazılımsal ve donanımsal hiç bir sorun yaşamak istemiyorum varsın tek derdim yılda 4 ay telefonu dinlendirmek olsun stok global rom olsun nv data vb.. hatalardan çökmesin güncelleme ile sıfırlamada ve band20 çeksin varsın tablet gibi olsun imei btk'nın olsun (Bkz. Erşan Kuneri yüzüğü fırlatırken Al aha yüzüğünü A.. A.. S.. repliği'nin baz istasyonu versiyonu ) 2 seneye yurtdışına taşınırım zaten.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
İzlenimler:
Ses: stereo üst ve alt olmak üzere güzel ve yüksek tatmin edici.
Görüntü: akıcı ve net dokunma hassasiyeti oldukça iyi 13 pro'daki WQHD ekranı aratmıyor aradaki çözünürlük farkı okadar göze batmıyor ve hatta şuan mi 13 antutu globalde 3.sıraya yerleşerek 5. sırada'ki 13 pro'yu geride bıraktıysa bunda ekranın etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü ekran güçlendikçe çektiği voltaj artacak ve işlemciyi kısıtlayacak her ikiside sürekli çalışan donanımlar.
Performans: 1.558M Antutu puanı ile Snapdragon 8 Gen 2 kağıt üzerinde farkını ortaya koyuyor Adreno 740(Antutu testine göre) genel telefonların %99 undan daha iyi performans aldığını söylüyor fakat Diablo immortal oynarken sık sık fps drop yiyorum haritada yürürken hafif takılma oluyor veya çok fazla npc keserken arka arkaya skill patlattığımda takılmalar oluyor, ayarlarda ise 60FPS en yüksek ayarlar seçili ultra ayarı seçmek istediğimde ise cihazınız desteklemiyor diyor bu cihaz desteklemiyecek ise hangi cihaz destekleyecek bilmiyorum. Pubg daha hiç oynamadım 90 fps sekmesi açık mı bilmiyorum ama 8+gen1 olan poco f5 pro da açık ise bunda açık olmaması saçmalık olur.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Depolama: Global versiyonda 12/256 versiyondan üzerisi yok çin versiyonda 512gb versiyonu var(tabi bulursanız) UFS4.0 depolama dosya kopyalama oyun yükleme sürelerinde kendini belli ediyor, o konuda bir şikayetim yok, şuanda telefon gündür bende 67/256GB dolu ilerde şuan için iyi gidiyor umarım ilerde react native den sonra birde 5gb min. uygulama boyutu olan bir framework çıkarmazlar ve geliştiriciler onu kullanmaya başlamazlar da yer sıkıntısı çekmeyiz.
Bağlantı:
wifi ve bluetooth bağlantıları akıcı henüz wifi6 modemim olmadığı için wifi6 testi yapamadım ama evimde kullandığım türknet fiber internetten wifi5 ile 199mbps hız aldım şimdi bunu yazarken bilgisayarımda kablolu 800+mbps alıyorum wifi6 modem almayıda düşünüyorum bakalım ozaman ne hız alacak.
Şebeke:
Network guru isminde bir uygulama buldum ve orda gösterdiğine göre band20 açık ve çekiyor hatta en çok o band çekiyor galiba evime en yakın baz istasyonu o band'ta yayın yapıyor konuşma ses kalitesi güzel ve internet hızım ise 50mbps civarı.
Kamera:
Ana Kamera Sony IMX 800 sensörünü kullanıyor genel olarak yeterli leica vibrant ve otantik tonlamaları'da güzel yerine göre kullanılır telefoto 10mp öyle ayı çekiyim güneşi çekiyim beklenmez zaten mi 13 ultra değil bu telefon k60 pro'dan hallice bir cihaz. Telefonun kamerası ile çekilmiş fotoğrafları'da ekliyorum buraya.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Cihazın internet hız testleri Wifi5 ve Mobil veri olmak üzere böyledir.
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın hocam. Daha fazla kişiye ulaşabilmesi için bu değerli görüşlerinizi Ana Başlık - Xiaomi 13 Kullanıcılar Kulübü - Bende Artık Bu Kulübün Üyesiyim konusuna ve hatta konu olarak Xiaomi 13 Serisi forumuna da yazmanızı bekliyoruz.