Aliexpressten kıbrısa xiaomi sipariş etsem sıkıntı çıkar mı?

zeze1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferdi Alevci
Cihazım
Redmi note 3
Konular
11
Herkese merhaba dostlar. 1 ay sonra kıbrıs Lefkoşaya gideceğim de acaba Şimdiden aliexpressten xiaomi sipariş etsem kıbrıstan alabilir miyim yada kıbrısta uygun fiyata xiaomi yada diğer telefonları bulabilir miyim? Maksat ziyaret etmişken faydalanalım. Birde bu Rum kesimi muhabbeti bu konularda kesin bilgisi olan varsa yazabilir mi rica etsem. Hayırlı günler

zeze1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferdi Alevci
Cihazım
Redmi note 3
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29
cantara doğru söylemiş artık KKTC ye verilen çoğu ürün gümrüğe uğruyor geçen haftalarda bu konuyu soran olmuştu orada bulunan şubemizdeki arkadaşlarım çoğu meizu kullanıyor dolayısıyla çift hattı olan herkes imei kaydı yaptırmak zorunda kalmıştı.

Uzun ve çetrefilli bir yolu var aslında Rum kesiminden posta kodu alarak oraya getirmek ama onun için de sağlam ilişkileriniz olmalı oradaki arkadaşlar en son öyle bir çözüm üretmişlerdi.

zeze1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferdi Alevci
Cihazım
Redmi note 3
Konular
11
cantara doğru söylemiş artık KKTC ye verilen çoğu ürün gümrüğe uğruyor geçen haftalarda bu konuyu soran olmuştu orada bulunan şubemizdeki arkadaşlarım çoğu meizu kullanıyor dolayısıyla çift hattı olan herkes imei kaydı yaptırmak zorunda kalmıştı.

Uzun ve çetrefilli bir yolu var aslında Rum kesiminden posta kodu alarak oraya getirmek ama onun için de sağlam ilişkileriniz olmalı oradaki arkadaşlar en son öyle bir çözüm üretmişlerdi.

Hocam bu Rum kesimine giriş çok zor diyorlar ne derece doğrudur acaba? Kıbrıs ta keşke telefon tatları uygun olsa bi s7 edge aşmak isterim gittiğimde

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29
KKTC telefon fiyatları Buradan çok da farklı değil son bilgilerim doğrultusunda. Rum kesimi ile ilgili konuya gelince gittiğinizde bir piyasa araştırması yaparsınız ama çok da farklı çıkacağını sanmıyorum. Olsa zaten dışardan telefon getirmezdi arkadaşlar yine de şu an orada olan arkadaşlar varsa fiyat bilgisi alabilirsiniz olmadı ben sorarım.

zeze1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferdi Alevci
Cihazım
Redmi note 3
Konular
11
KKTC telefon fiyatları Buradan çok da farklı değil son bilgilerim doğrultusunda. Rum kesimi ile ilgili konuya gelince gittiğinizde bir piyasa araştırması yaparsınız ama çok da farklı çıkacağını sanmıyorum. Olsa zaten dışardan telefon getirmezdi arkadaşlar yine de şu an orada olan arkadaşlar varsa fiyat bilgisi alabilirsiniz olmadı ben sorarım.

valla sorabilirseniz çok iyi olur hocam ya Allah razı olsun :)

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Arkadaşlar K.K.T.C'ye posta yoluyla verdiğiniz siparişler önce İstanbul'da gümrükten geçiyor.Bizzat kendim İstanbul PİM ile görüştüm burası ayrı bir ülke kendi yasaları ve gümrüğü var dedim ama kabul etmedi.İkinci konu ise K.K.T.C.'ye verdiğiniz siparişler gümrük memuru öünde paket açılıp fatura isteniyor,B.T.M.K'dan telefonun kaydı yapılıp gümrük ücreti ödendikten sonra telefonunuzu teslim alabiliyorsunuz.Bunu kafamdan atmıyorum şahsen son 2 yıl içinde yaklaşık 30 adet telefon getirdim.Hatta arkadaştan mi max ve mi5s silikon kılıfı için 5 tl gümrük almışlardı :) Diğer bir konuya değineyim.3 ay önce bir Çin sitesinden Leeco max2 verdim Rum tarafında bir arkadaşın adına telefonun Rum tarafına ulaşması 2 ay sürdü ve paketi açıp 220 dolarlık telefona 42 Euro gümrük aldılar.Zaten gümrükten geçse dahi telefonların imeilerini kaydetmek için B.T.M.K ya gittiğinizde yine sizi gümrüğe yönlendiriyor.Burası küçük bir ülke olduğu için yasal olmayan yollarla imei işlemini halletmekte neredeyse imkansız gibi.YA çok samimi olmanız lazım telefoncuyla veya işlei kendiiz halletmeniz lazım.

Son düzenleme:

zeze1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferdi Alevci
Cihazım
Redmi note 3
Konular
11
Arkadaşlar K.K.T.C'ye posta yoluyla verdiğiniz siparişler önce İstanbul'da gümrükten geçiyor.Bizzat kendim İstanbul PİM ile görüştüm burası ayrı bir ülke kendi yasaları ve gümrüğü var dedim ama kabul etmedi.İkinci konu ise K.K.T.C.'ye verdiğiniz siparişler gümrük memuru öünde paket açılıp fatura isteniyor,B.T.M.K'dan telefonun kaydı yapılıp gümrük ücreti ödendikten sonra telefonunuzu teslim alabiliyorsunuz.Bunu kafamdan atmıyorum şahsen son 2 yıl içinde yaklaşık 30 adet telefon getirdim.Hatta arkadaştan mi max ve mi5s silikon kılıfı için 5 tl gümrük almışlardı :) Diğer bir konuya değineyim.3 ay önce bir Çin sitesinden Leeco max2 verdim Rum tarafında bir arkadaşın adına telefonun Rum tarafına ulaşması 2 ay sürdü ve paketi açıp 220 dolarlık telefona 42 Euro gümrük aldılar.Zaten gümrükten geçse dahi telefonların imeilerini kaydetmek için B.T.M.K ya gittiğinizde yine sizi gümrüğe yönlendiriyor.Burası küçük bir ülke olduğu için yasal olmayan yollarla imei işlemini halletmekte neredeyse imkansız gibi.YA çok samimi olmanız lazım telefoncuyla veya işlei kendiiz halletmeniz lazım.

hocam yanı KKTC tarafına sipariş verirken vergi alınıyor doğrumudur? Rum tarafında da durum aynızs KKTC tarafından almak da mantıklı olur mesela 170 dolarlık redmi note 4x almak istiyorum buna ne kadar vergi alınır hocam?

Üst Alt