Arkadaşlar K.K.T.C'ye posta yoluyla verdiğiniz siparişler önce İstanbul'da gümrükten geçiyor.Bizzat kendim İstanbul PİM ile görüştüm burası ayrı bir ülke kendi yasaları ve gümrüğü var dedim ama kabul etmedi.İkinci konu ise K.K.T.C.'ye verdiğiniz siparişler gümrük memuru öünde paket açılıp fatura isteniyor,B.T.M.K'dan telefonun kaydı yapılıp gümrük ücreti ödendikten sonra telefonunuzu teslim alabiliyorsunuz.Bunu kafamdan atmıyorum şahsen son 2 yıl içinde yaklaşık 30 adet telefon getirdim.Hatta arkadaştan mi max ve mi5s silikon kılıfı için 5 tl gümrük almışlardı
Diğer bir konuya değineyim.3 ay önce bir Çin sitesinden Leeco max2 verdim Rum tarafında bir arkadaşın adına telefonun Rum tarafına ulaşması 2 ay sürdü ve paketi açıp 220 dolarlık telefona 42 Euro gümrük aldılar.Zaten gümrükten geçse dahi telefonların imeilerini kaydetmek için B.T.M.K ya gittiğinizde yine sizi gümrüğe yönlendiriyor.Burası küçük bir ülke olduğu için yasal olmayan yollarla imei işlemini halletmekte neredeyse imkansız gibi.YA çok samimi olmanız lazım telefoncuyla veya işlei kendiiz halletmeniz lazım.