Sohbet Aliexpress ürün ne zaman gelir?

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
dolar molar bu şeyler normalken çok iyiydi yurt dışı siteleri ucuz ürünler için. son zamanlarda ürünler ya çok geç geliyor ya da gelmiyor. ilk defa ürünüm gelmedi benim yıllardır. 2 tane 3d cam aldım burda tanesi 30 lira çinde 5 lira 2 si. yani yine almaya devam edeceğiz ama pek memnun etmiyor eskisi gibi
Yurt içinde de fiyatlar gereğinden fazla yükseldiği için yurt dışı alışveriş cazibesini geri kazandı.

Örnek olarak, Haziran ayında yurt dışında 65 lira olan ürünü 75 liraya aldım. Şimdi Aynı ürün yurt dışında 65 liradan da düşmesine rağmen yurt içindeki fiyatı 175 lira oldu... smoking~~

kdrngn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
POCOX3NFC 6/128
Meslek
Muhasebe
Konular
19
Yurt içinde de fiyatlar gereğinden fazla yükseldiği için yurt dışı alışveriş cazibesini geri kazandı.

Örnek olarak, Haziran ayında yurt dışında 65 lira olan ürünü 75 liraya aldım. Şimdi Aynı ürün yurt dışında 65 liradan da düşmesine rağmen yurt içindeki fiyatı 175 lira oldu... smoking~~
Bu mesaja da katılıyorum hocam sen de haklısın valla..

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10

Çok haklısınız hocam.

Ülkemizde maalesef özellikle teknolojik ürünlerde kur farkı , vergiler , garantör masrafları adı altında elde edilen korkunç derecede fahiş kârlar söz konusu.
Bir satıcı 1600-1700 Tl ye belki de toptan alım yaptığından dahada uyguna getirdiği bir Pocophone u 2700-3000 e satamamalı. Bu kadar kâr elde edilmemeli. Kur farkı , vergiler , garantör ücretleri bahanelerinin arkasına sığınarak bu kadar da fiyat artışları yapılamamalı.
1 üründen daha az kâr elde edip , daha fazla satarak sürümden kazanarak hem müşteriyi hem kurumu memnun edecek bir politika yerine bu fahiş kârları elde etmeleri çok çirkin bir durum.
Özellikle Laptoplarda bu kâr oranları korkunç seviyelerde fazla.
Devlet tarafından bu işlemlerin denetlenmesi ve kâr bandı uygulamasına geçilmesi şart oğlu şart.

XiaoMiraç

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Miraç
Cihazım
Mi A2 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
29
İyi o zaman abim peki çinden çıktıktan sonra aşağı yukarı ne sürede elinize ulaştı bilginiz var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En az 30 sipaşim var AliExpress te.
Genel teslimat süresi merkezi yerlerde 25-40 gün arası sürüyor.

İstanbul a verdiğim siparişler ise genelde 20-25 günde elime ulaşıyor. 40 günde gelende olmadı değil.

Sakarya Üniversitesi nde okuduğumdan orada kalıyorum. Sakarya ya verdiğim siparişler ise genelde 30-40 günde geliyor.

Çoğu ürün düşük tutarlı olduğundan takipsiz kargo ile geliyor. 1.5$-2$ gibi bir ücretle takipli kargoya çevirme imkanıyla ürün genelde 10-20 günde nerede olduğunu bilerek elinize ulaşıyor.

En kısa sürede ürünlerinize kavuşmanız dileğiyle :)
Teşekkürler sabahki trollün konusu da silindi üzüldüm 15 beğenim vardı hepsi gitti :D

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
İyi o zaman abim peki çinden çıktıktan sonra aşağı yukarı ne sürede elinize ulaştı bilginiz var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler sabahki trollün konusu da silindi üzüldüm 15 beğenim vardı hepsi gitti :D
Rica ederim.
Tam tüm argümanları , karşılaştırma videolarını , tek tek telefon özelliklerini içeren sayfaları , fotoğrafları bir mesajda toplamış cevap yaz a tıklayacaktım bir baktım ki konu silinmiş :( Ona üzüldüm :?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Çok haklısınız hocam.

Ülkemizde maalesef özellikle teknolojik ürünlerde kur farkı , vergiler , garantör masrafları adı altında elde edilen korkunç derecede fahiş kârlar söz konusu.
Bir satıcı 1600-1700 Tl ye belki de toptan alım yaptığından dahada uyguna getirdiği bir Pocophone u 2700-3000 e satamamalı. Bu kadar kâr elde edilmemeli. Kur farkı , vergiler , garantör ücretleri bahanelerinin arkasına sığınarak bu kadar da fiyat artışları yapılamamalı.
1 üründen daha az kâr elde edip , daha fazla satarak sürümden kazanarak hem müşteriyi hem kurumu memnun edecek bir politika yerine bu fahiş kârları elde etmeleri çok çirkin bir durum.
Özellikle Laptoplarda bu kâr oranları korkunç seviyelerde fazla.
Devlet tarafından bu işlemlerin denetlenmesi ve kâr bandı uygulamasına geçilmesi şart oğlu şart.

Hocam öncelikle söylediğiniz şey serbest piyasa ekonomisine ters bir durum. Hukuki anlamda yapılması olanaksız. Diğer yandan maalesef ki vergilerimiz orantılı değil. 1500 liraya ithal edilen bir ürünün 2000 liraya satılması net bir şekilde imkansız. Daha önce açılan konularda ithalat yapan üyelerimizin verdikleri oranlar vardı onlara bir göz atarsanız neden imkan olmadığını daha net anlayabilirsiniz. (Örnek mesaj )

Daha önce üyeliği forumumuzdan uzaklaştırılan bir üye yeniden üyelik alarak o konuyu açmış hocam. Yazılan mesajlar dahi Max 2 ile yazılmıştı. Gereksiz yere sizlerin sinirlerini bozmaya gelmiş bir troll'dü ve sizlerin boş yere uğraşmaması için konuyu kapatarak hesabı yasakladık.

Son düzenleme:

DeeD

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 4 + m5s+mix2
Konular
5
Dehşet heyecanlı bir bekleyiş nerde acaba ne zaman macera başka oluyo Idea~~
genelde 30 günü buluyor bana gelenler ordudayim ilçede. daha gümrüğe takılan bir ürünüm olmadi. abartılı ürünlerde almadım gerçi. mi tv box mesela 35 günü bulmuştu.

XiaoMiraç

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Miraç
Cihazım
Mi A2 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
29
Dehşet heyecanlı bir bekleyiş nerde acaba ne zaman macera başka oluyo Idea~~
genelde 30 günü buluyor bana gelenler ordudayim ilçede. daha gümrüğe takılan bir ürünüm olmadi. abartılı ürünlerde almadım gerçi. mi tv box mesela 35 günü bulmuştu.
Teşekkürler galiba telefonu aldıktan 2 hafta sonra gelir gibi daha telefonu almadan kılıf, ekran koruyucu aldım :D

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Merhabalar ben telefonu almadan daha Aliexpressten kdrngn abinin büyük desteği ile kılıf ve ekran koruyucu aldım ürün kargolandı 14 Şubat - 7 Mart yazıyor gelme süresi daha önceki tecrübelerinden bilen var mı aynı yerden abi de almış 1 aya gelmiş onun bana da öyle olur mu sizce 7 Martı bulmaz umarım
AliExpress üzerinden kargo takibine aldanma çünkü sorun var. Bana 15 günde ürün geldi hala menşei ülkesinden çıktı gözüküyor

bigbobcat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ercan
Cihazım
Mi Mix 3
Meslek
bilgi işlem
Konular
22
Mesela ben en son LED aydınlatma siparişi verdim YouTube ta video çekmek için 10 gün de elime geldi mesela

Üst Alt