Sohbet Akvaryum

• Konbuyu başlatan kylt
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 18
  • Görüntüleme 2K

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Bende basit bir şey vardı, aşağıdaki gibi.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Şöyle seçenekler gelmiş şimdi, zaman değişiyor tabi. :)

Yok hocam ben 2 akvaryumdan yapmayı düşünüyorum. Biri kumdan ve sarı ışıkla olucak taş falan koyulacak güneşlenme yeri gibi düşünün.
Diğer altıda bitkili yapmak istiyorum araya geçiş nasıl yaparım ama o sıkıntı

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Bende basit bir şey vardı, aşağıdaki gibi.

Şöyle seçenekler gelmiş şimdi, zaman değişiyor tabi. :)
Bir arkadasimda vardi bundan. Kaplumbağa firar ediyordu hep :) aksam evde kaplumbağa ariyorlardi

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Bir arkadasimda vardi bundan. Kaplumbağa firar ediyordu hep :) aksam evde kaplumbağa ariyorlardi
Yazmadım ama Bu benimkinin de başına geldi, firar etmiş olmasından ziyade annem istemediği için attığını düşünmüştüm hep... wasntme~~

Tuxs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ESR
Cihazım
Mi9 T Pro 6/128
Konular
2
200 litre akvaryumla girişmiştim bu işe çeşitli türlerden japon besliyordum koi,teleskop ,ranchu , ryukin vs. japonun bakımı o kadar meşakatlli olmamasına rağmen yoruyordu beni derken sonra eldeki balıkları besleyen birine verip ondan birkaç adet astronot kaplan ciklet almıştım böyle uzadı gitti en sonda bakamayacağımdan ötürü bakan birisine devretmiştim. Ankara içi olsaydınız ve bu konu o zamana denk gelmiş olsaydı size verirdim belliki sizde seviyorsunuz bu işleri ilkten çok uçmayın derim inanın çok zorlanır ve bu güzel hobiden vazgeçmeye başlarsınız. Ya ilkten japon türleriyle giriş yapın benim gibi ki en mantıklısı olur sonradan diğer türlere geçersiniz yada bi su kaplumbağası besleyebilirsiniz. Bazı şeyleri evde kendim yapardım ben para vermezdim, şimdi yem fiyatlarından tutunda aksesuar fiyatlarına kadar düşünemiyorum iyice artmıştır herhalde hobi iyidir diyoruz ama pek olmuyor artık.

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
200 litre akvaryumla girişmiştim bu işe çeşitli türlerden japon besliyordum koi,teleskop ,ranchu , ryukin vs. japonun bakımı o kadar meşakatlli olmamasına rağmen yoruyordu beni derken sonra eldeki balıkları besleyen birine verip ondan birkaç adet astronot kaplan ciklet almıştım böyle uzadı gitti en sonda bakamayacağımdan ötürü bakan birisine devretmiştim. Ankara içi olsaydınız ve bu konu o zamana denk gelmiş olsaydı size verirdim belliki sizde seviyorsunuz bu işleri ilkten çok uçmayın derim inanın çok zorlanır ve bu güzel hobiden vazgeçmeye başlarsınız. Ya ilkten japon türleriyle giriş yapın benim gibi ki en mantıklısı olur sonradan diğer türlere geçersiniz yada bi su kaplumbağası besleyebilirsiniz. Bazı şeyleri evde kendim yapardım ben para vermezdim, şimdi yem fiyatlarından tutunda aksesuar fiyatlarına kadar düşünemiyorum iyice artmıştır herhalde hobi iyidir diyoruz ama pek olmuyor artık.
Hocam kaplumbağa su yüzden seviyorum balik sadece yem atıyoruz başka bir olayı yok ama kaplumbağa onu masaya koyarsın yem verirsin daha güzel daha hoş oluyor ayrı bir sevgim var yani. Sizce toplam ne kadara mâl olur bana. Bı erkek bı dışı olsa akvaryum biraz sade olsun ilk basta sonradan eklenir bir şeyler

Tuxs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ESR
Cihazım
Mi9 T Pro 6/128
Konular
2
Hocam kaplumbağa su yüzden seviyorum balik sadece yem atıyoruz başka bir olayı yok ama kaplumbağa onu masaya koyarsın yem verirsin daha güzel daha hoş oluyor ayrı bir sevgim var yani. Sizce toplam ne kadara mâl olur bana. Bı erkek bı dışı olsa akvaryum biraz sade olsun ilk basta sonradan eklenir bir şeyler

Mantıklı tabi hocam nasıl istiyorsanız. Evet balığın bu bakıma pek bi esprisi yok. Maliyeti konusunda birşey diyemeyeceğim çünkü bu işlerin piyasasıda arttı baya o yüzden sağlıklı yorum yapamam.

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Yazmadım ama Bu benimkinin de başına geldi, firar etmiş olmasından ziyade annem istemediği için attığını düşünmüştüm hep... wasntme~~
Başa gelen bir durum yok. Cok zeki hayvanlar bunlar. Annenin istemedigini anlayip kendi firarini annenin uzerine yikmak istemistir :D

DSOTO

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
faruk
Cihazım
redmi note 5
Konular
2
Akvaryum kurmak istiyorum fakat daha önce böyle bir şey denemedim. Hayvanları seviyorum onlar ile ilgilenmek hoşuma gidiyor bir sürü hayvan baktım ama içimde akvaryum hevesi kaldı. Bakımı çok kolay olmasına gerek yok balık da olabilir kaplumbağa da bana genel olarak goruntu gerekiyor bitki akvaryumu zor ilk deneyiste bakamam ona maddi durumum fazla yok maksimum 200tl harcayabilirim oda maksimum. Anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim
hocam yıllarca akvaryum ile uğraştım.hiç ucuz bir iş degildir. atıyorum akvaryum camını 50 liraya aldın kumu kayası testisi filtresi hava pompası ısıtıcısı süsü arka cama resim baya pahalı tutuyor.fakat ceklet besledim japon balığı besledim her türlü balığa baktım.en sevdiğim vaz geçemediğim bir çift astronot balığı alacaksın yavru iken alıştıracaksın elinle yemlemeye acaip zevkli akvaryumun içine elimi sokunca hemen kendilerini okşatmaya gelirlerdi.

Üst Alt