moreyno

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 6
Konular
4
Arkadaşlar öncelikle hiçbir yerde böyle bir bilgi bulamadım. Arama özelliği olan akıllı saat ile bluetooth kulaklık aynı anda cihaza bağlı iken istediğim cihaza geçiş yapamıyorum. Hatta Bluetooth kulaklık ile hiçbir zaman arama yapamıyorum. Sorun MIUI yazılım kaynaklı diye düşünüyorum. Çünkü örneğin iPhone da ara yapınca ses kısmında şu seçenekler çıkıyor: *Ahize, *Hoparlör, *Akıllı Saat, *Kulaklık yani istediğini seçip konuşuyorsun. Ama Mi6 MIUI 11.2 eu v20.2.27 de ise seçenekler şu: *Ahize, *Hoparlör, *Bluetooth.... eeee Bluetooth a basınca N'oluyor biliyor musunuz? hangi bluetooth cihaza (saat,kulaklık) bağlanacağını bilemediği için otomatik AHİZEye geçiyor. LÜTFEN YARDIMCI OLUNUZ NE YAPABİLİRİM???
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar öncelikle hiçbir yerde böyle bir bilgi bulamadım. Arama özelliği olan akıllı saat ile bluetooth kulaklık aynı anda cihaza bağlı iken istediğim cihaza geçiş yapamıyorum. Hatta Bluetooth kulaklık ile hiçbir zaman arama yapamıyorum. Sorun MIUI yazılım kaynaklı diye düşünüyorum. Çünkü örneğin iPhone da ara yapınca ses kısmında şu seçenekler çıkıyor: *Ahize, *Hoparlör, *Akıllı Saat, *Kulaklık yani istediğini seçip konuşuyorsun. Ama Mi6 MIUI 11.2 eu v20.2.27 de ise seçenekler şu: *Ahize, *Hoparlör, *Bluetooth.... eeee Bluetooth a basınca N'oluyor biliyor musunuz? hangi bluetooth cihaza (saat,kulaklık) bağlanacağını bilemediği için otomatik AHİZEye geçiyor. LÜTFEN YARDIMCI OLUNUZ NE YAPABİLİRİM???
Aynı sorun Note 8 Pro da var.. MIUI 12.0.5 sürümünde de var.. 2 cihaz (saat ve kulaklık) bağlı iken istediğin cihaza geçemiyorsun.. EARBUDS uzerine basınca otomatik AHİZEye geçiyor... Bu kadar kalitesizlik olamaz yaaa... 2022 yılında şu kadar cihazın aynı anda bağlandığı devirde cihazlar arası geçiş olmasın.. Ben nasıl hem saat hem kulaklık kullanacağım SAÇMALIK..!!!!

Ekli dosyalar

• photo_2022-07-24_10-41-46.jpg
    photo_2022-07-24_10-41-46.jpg
    34,5 KB · Görüntüleme: 15
  • photo_2022-07-24_10-51-24.jpg
    photo_2022-07-24_10-51-24.jpg
    38,5 KB · Görüntüleme: 13

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Fakir telefonu hocam ne bekliyorsunuz ki... 25k'ya sattıkları 12'de de aynı sorun var. Fakirlik parayla değil ya, kıytırık telefona 25k verebilirsin ama Xiaomi kullanıyorsan fakirsindir :D Xiaomi kullanan birinin hem kulaklığa hem de çağrı özelliği olan saate sahip olabileceğini düşünemiyor geliştiriciler. Hatta bir de aracınıza telefon tanıttıysanız ve araçtan konuşmak isterseniz deli oluyorsunuz. Normalde cevaplamak istediğiniz cihazdan cevaplaya bastığınızda o cihazdan çağrının açılması gerekli. Değiştirmek istediğinizde de ss eklediğiniz yerden seçim yaparsınız ve olay çözülür ancak MIUI maalesef kararlı çalışmıyor. Kafasına göre takılıyor. Çözüm MIUI kullanmamak, ASOP roma veya farklı cihaza geçmek.

moreyno

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 6
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fakir telefonu hocam ne bekliyorsunuz ki... 25k'ya sattıkları 12'de de aynı sorun var. Fakirlik parayla değil ya, kıytırık telefona 25k verebilirsin ama Xiaomi kullanıyorsan fakirsindir :D Xiaomi kullanan birinin hem kulaklığa hem de çağrı özelliği olan saate sahip olabileceğini düşünemiyor geliştiriciler. Hatta bir de aracınıza telefon tanıttıysanız ve araçtan konuşmak isterseniz deli oluyorsunuz. Normalde cevaplamak istediğiniz cihazdan cevaplaya bastığınızda o cihazdan çağrının açılması gerekli. Değiştirmek istediğinizde de ss eklediğiniz yerden seçim yaparsınız ve olay çözülür ancak MIUI maalesef kararlı çalışmıyor. Kafasına göre takılıyor. Çözüm MIUI kullanmamak, ASOP roma veya farklı cihaza geçmek.
Yaktın yüreğimi hocam.. Fakir değilim diye düşünüyordum ama demekki fakirim hamdolsun:))) iPhone 7 Plus var kardeşimde 4k fiyatı var..cayır cayır istediği cihazdan konuşuyor.. biz Xiaomi de bunu yapamıyoruz demekki vay arkadaş.. Ben de çözümü var diye düşünüyordum.. Sağlık olsun...

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
Çözümü illaki vardır. Yabancı forumlardan da bi bakmak lazım

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Cihaza custom rom kurup deneyin, sonuçta sorun miui'da.

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
-
Konular
5
Hocam eski telefonum Mi6'da A12 CherishOs ile 2 farklı kulaklık ile denedim şimdi, sorun yok. Saat ile de aynı şekilde çalışacağını düşünüyorum. Miui kullanmadığım için deneyemiyorum onda. Miui'de Google Telefon uygulamasını kurup deneyebilirsiniz. Kurarsanız uygulamaya tüm izinleri verin sorun yapmaması için ve varsayılan ayarlayın.

Ekli dosyalar

• screen-20220726-094246_2456_094605.jpg
    screen-20220726-094246_2456_094605.jpg
    89,5 KB · Görüntüleme: 8

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Çözümü illaki vardır. Yabancı forumlardan da bi bakmak lazım
Çözüm tabii ki var hocam. Standart düzeltilmeyen MIUI sıkıntılarından biri sadece... En net çözüm AOSP rom kullanmak. Ama MIUI kullanmaktan vazgeçemiyorum diyenler de play store üzerinde yer alan dialer uygulamalarını deneyebilirler. :)

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
Çözüm tabii ki var hocam. Standart düzeltilmeyen MIUI sıkıntılarından biri sadece... En net çözüm AOSP rom kullanmak. Ama MIUI kullanmaktan vazgeçemiyorum diyenler de play store üzerinde yer alan dialer uygulamalarını deneyebilirler. :)
Aramayı birinden iptal etmek gerekiyormuş. Ya uygulamadan saat araması kapanacak ya da kulaklıktan arama sesi kapatılacakmış diye okudum bi yerde. Denemekte fayda var :)

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Aramayı birinden iptal etmek gerekiyormuş. Ya uygulamadan saat araması kapanacak ya da kulaklıktan arama sesi kapatılacakmış diye okudum bi yerde. Denemekte fayda var :)
:D

O zaman kulaklık veya saat kullanmanın da anlamı kalmıyor işte hocam, sorun burada. Tam Xiaomici çözümü oldu bu :D

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
:D

O zaman kulaklık veya saat kullanmanın da anlamı kalmıyor işte hocam, sorun burada. Tam Xiaomici çözümü oldu bu :D
Evet biraz manasız ama bulabildiğim bu şu an. Çözüm bana ait değil malesef :D

Üst Alt