Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
AOSP ROM kullanacaksanız eğer gerçekten kamera konusunda fedakarlık yapmanız gerekiyor her ne kadar GCam uygulaması önerilse de MiUI'da olduğu gibi sağlıklı çalışmıyor. Çok ihtiyacınız olduğu anda açılmama ya da çekmeme gibi durumları mevcut. Şaka gibi...
MiUI ROM kullanacaksanız da eğer bunu siz belirleyeceksiniz, çünkü her kullanıcının telefonu kullanma şekli farklı (kimisi oyun oynuyor, kimisi video izliyor, kimisi sosyal medya,... kimisi ise sadece alo alo).
4PDA'da gördüğüm birkaç yorum ile bazı kullanıcılar;
- Xiaomi.EU - v12.5.5 (Stabil) sürümünü öneriyor.
- Xiaomi.EU son sürüm (Beta/Stabil) önerilerini gördüm ki zaten iki hafta sonra "Beta" desteği kesilecek.
MiUITürkiye'de ise gördüğüm öneriler arasında da bulunan ROM'lar;
- Masik X
- MiRooM
Fakat dediğim gibi bu "akıcı ROM tavsiyesi" tamamen sizin kullanışınıza bağlı. Bunu unutmayın...
Eğer üstesinden gelirim derseniz; China Rom öneririm.
China Rom ile uğraşamam derseniz; Global Rom öneririm.
MiUI'ın kişiler ve çevirici uygulaması olsun derseniz; Endonezya Rom öneririm.
Bana sorarsanız eğer şu anda ne kullanıyorsunuz; EU (Stabil) kullanıyorum ve gayette memnunum. Fakat daha bilge kişilerden aldığım bilgiler doğrultusuyla şu anda China Rom'u kurmaya hazırlanıyorum.
Tamamen kullanıcı kaynaklı bir durum, cihazın işleyişini siz belirliyorsunuz. Yüklediğiniz uygulamalar, modüller,... O yüzden karar size kalmış.
miui ve akıcılık aynı kefeye konulamaz hocam. akıcılık istiyorsanız miui dan vazgeçmeniz gerekir. kodlama ve yazılım da bir yere kadar. o kadar görselliğe ve ek servislere istediğin kadar optimizasyon getir, yine de bir aops kadar akıcı olmayacaktır. o yüzden eğer akıcılık gibi bir hülyanız varsa aops dan başka çareniz yok maalesef
Cihazıma miflash ile miui 13 china rom kurmaya çalıştığımda her seferinde bootlop'a düşüyor. Başka romları kuruyorum ama bundan sıkıntı yaşıyorum sebebini biliyor musun?
Benim denemiş olduğum GApps paketinin adı; Weeb GApps.
Googlr'da aratırsanız eğer sizi hemen yönlendirir ve sizin için uygun olan dosyayı indirip deneyebilirsiniz.