Yardım ahize sesi çok az geliyor hatta duyamıyorum miui global 12.0.1.0

gurkanse

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
mi 5
Konular
94
mi 9t pro ya yakın zamanda miui 12.0.1.0 global romunu kurdum twrp den. temiz kurulum yaptım fakat benim bir sorunum var. ahizeden çok az ses geliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Acil yardıma ihtiyacım var. Telefonu değiştirecek duruma geldim artık :( Şimdiden vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim

adamhakli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
adam
Cihazım
mi 9t pro
Konular
4
Hocam bende de oldu aynı şekilde. Direk ahizeye müdahale ettim temizlemeye çalıştım incitmeden. Bant yöntemi işe yaramadı. İğne ile temizledim. Açıldı. Şimdi biraz daha kısık sesi bu aralar. İdare ediyor ama 1 hafta sonra sanırım temizlemek zorunda kalacağım.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
42
büyük ihtimal ahize kısmı toz ve kirden tıkanmıştır. global yazılımlarda bu tarz sorunlara yol açacak bir bug olmaz. sert şekilde hoparlör kısmına üfleyerek yada ince bir kürdan vb yardımıyla temizlemeyi deneyebilirsiniz

Oyla:

gurkanse

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
mi 5
Konular
94
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
büyük ihtimal ahize kısmı toz ve kirden tıkanmıştır. global yazılımlarda bu tarz sorunlara yol açacak bir bug olmaz. sert şekilde hoparlör kısmına üfleyerek yada ince bir kürdan vb yardımıyla temizlemeyi deneyebilirsiniz

kürdanla temizledikten bir süre sonra oldu bu. çok bastırmadım ama gene bir fön makinasıyla üfleteyim bakayım düzelecek mi

Oyla:

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
mi 9t pro ya yakın zamanda miui 12.0.1.0 global romunu kurdum twrp den. temiz kurulum yaptım fakat benim bir sorunum var. ahizeden çok az ses geliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Acil yardıma ihtiyacım var. Telefonu değiştirecek duruma geldim artık :( Şimdiden vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim
Hocam eğer donanımsal değilse ses motorunu güncellemeniz çözüm olabilir. Bazı Romlarda ahize sesi zaten çok düşük geliyordu.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
42
kürdanla temizledikten bir süre sonra oldu bu. çok bastırmadım ama gene bir fön makinasıyla üfleteyim bakayım düzelecek mi
bir süpürge yardımıyla elinizle açıkta kalan kısımları kapayıp vakum etkisi yaratarak çektirmeyi de deneyebilirsiniz. aslında üflemekten daha mantıklı bir yöntem olur çünkü tozları içeri sıkıştırmak dahada tıkanmasına sebep olmuştur belkide sizin durumunuzda

Oyla:

gurkanse

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
mi 5
Konular
94
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam eğer donanımsal değilse ses motorunu güncellemeniz çözüm olabilir. Bazı Romlarda ahize sesi zaten çok düşük geliyordu.
nasıl güncelleyebilirim ya da rom tavsiyeniz varmı ?

bir süpürge yardımıyla elinizle açıkta kalan kısımları kapayıp vakum etkisi yaratarak çektirmeyi de deneyebilirsiniz. aslında üflemekten daha mantıklı bir yöntem olur çünkü tozları içeri sıkıştırmak dahada tıkanmasına sebep olmuştur belkide sizin durumunuzda
iğne ile denedim pek etki etmedi. süpürge ile deneyeceğim şimdi hazır evdeyken

En iyi öneri şu çiğnenmiş bir sakızı hafif kuru bir şekilde iyice yapıştırıp çekmek,düzgün yapılırsa ve tıkanma varsa kesin çözüm

sakızı çiğnemeye başladım.onu da denicem.mantıklı çözüme benziyor eğer tozdan ise :)

Oyla:

gurkanse

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
mi 5
Konular
94
süpürge ve iğne yardımı ile temizledim sesi biraz düzeldi gibi ama hala eskisi gibi değil. 12.0.1.0 dan sonra farkedilir derecede azaldı. ben rom kaynaklı olduğunu düşünüyorum. varsa rom tavsiyeniz alırım bi dal :) özellikle aosp romlarda sorunsuz çalışıyorsa onları da denerim.

Oyla:
Üst Alt