Çözüldü Adguard DNS Çalışmıyor

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
428
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Tüm Modeller
Bootloader Kilidi
Kapalı
Reklam engellemek için kullanılan dns.adguard.com'un son bir yıldır bakımı yapılmıyordu ve bugün itibarı ile artık çalışmıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre sorun tüm Avrupa bölgesinde mevcut ve çözüm için çalışmalara başlamışlar.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Adguard kullanmaya kesintisiz devam etmek için aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

Ayarlar - Daha Fazla Bağlantı Seçeneği- Özel DNS yolunu izleyerek Özel DNS sağlayıcı sunucu adını aktif hale getirin ve açılan "Özel İsim" alanına
Kod:
dns.adguard-dns.com
yazarak Adguard DNS'yi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Eğer yolu bulamadıysanız ayarlarda arama bölümüne DNS yazın ve gelen ekrandan "Özel İsim" alanına dns.adguard-dns.com yazın.

Son düzenleme:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Android cihazlarda sık sık reklamlarla karşılaşmak hakikaten sinir bozucu olabiliyor. Fakat hadiseye bir de şu yönden bakmak lazım. DNS değiştirmek, internet güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken bir işlem. Çünkü güvenilir olmayan bir DNS sunucusu kullanmak, tıpkı güvenilir olmayan bir VPN kullanmak gibi, internet trafiğinizin izlenmesine veya sahte DNS cevaplarıyla yanlış yönlendirilmenize yol açabilir. Bu da, sahte sitelere yönlendirilme ve dolandırıcılık faaliyetleriyle karşılaşma riskinizi artırır.
Yani bir bakıma Vodafone işin doğrusunu yapıyor diyebiliriz. E boşuna Dünya markası demiyoruz. Adı üstünde, Vodafone... giggle~~

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
428
Android cihazlarda sık sık reklamlarla karşılaşmak hakikaten sinir bozucu olabiliyor. Fakat hadiseye bir de şu yönden bakmak lazım. DNS değiştirmek, internet güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken bir işlem. Çünkü güvenilir olmayan bir DNS sunucusu kullanmak, tıpkı güvenilir olmayan bir VPN kullanmak gibi, internet trafiğinizin izlenmesine veya sahte DNS cevaplarıyla yanlış yönlendirilmenize yol açabilir. Bu da, sahte sitelere yönlendirilme ve dolandırıcılık faaliyetleriyle karşılaşma riskinizi artırır.
Yani bir bakıma Vodafone işin doğrusunu yapıyor diyebiliriz. E boşuna Dünya markası demiyoruz. Adı üstünde, Vodafone... giggle~~
Bence diyemeyiz... Hatta dememeliyiz de çünkü bu düşünce biçiminin sonu hiç de hoş olmayan yerelere çıkar gibi hocam :) Umarım o sondaki emoji sadce son cümle değil mesajın tmamının ironi olduğunu gösteriyordur giggle~~

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Mesajını alıntılamayı atlamışım. Sadece Cumhur hocamın yorumuna cevaben yazılmış ve içeriği belli olsun diye sonuna emoji eklenmiş bir yorum cantara hocam. 8=)
Siz ciddiye alıp cevap vermişsiniz teşekkür ederim.
Ben sizin kadar teknoloji uzmanı değilim elbette. Lakin o sorguladığınız "... düşünce biçiminin sonu hiç te hoş olmayan...." nerelere varacağını da merak etmedim değil. wasntme~~

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
428
Mesajını alıntılamayı atlamışım. Sadece Cumhur hocamın yorumuna cevaben yazılmış ve içeriği belli olsun diye sonuna emoji eklenmiş bir yorum cantara hocam. 8=)
Siz ciddiye alıp cevap vermişsiniz teşekkür ederim.
Ben sizin kadar teknoloji uzmanı değilim elbette. Lakin o sorguladığınız "... düşünce biçiminin sonu hiç te hoş olmayan...." nerelere varacağını da merak etmedim değil. wasntme~~
Estağfurullah hocam kendime uzman diyemem, sadece maraklıyım diyelim.

Sorgulamamı ve sonucunu ise bir eğitimcinin değerlendirmesi ve yargıya varması bence daha sağlıklı olur. Belki teknoloji forumu olmayan başka bir platformda uzun uzun konuşuruz ama burada konuşursak mutlaka siyasi tartışmaya dönecek ve sonuca ulaşmayacak. Çok gerekisiz olur :)

Oyla:

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
3 yıldır adguard yıllık reklam engelleyici satın alıyordum şimdi bu dns i tanımladım ve paralı olanı devre dışı bıraktım ve dns işi reklamları engelliyor. Şimdi ben ne demeye her sene için para ödüyordum wasntme~~

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
428
3 yıldır adguard yıllık reklam engelleyici satın alıyordum şimdi bu dns i tanımladım ve paralı olanı devre dışı bıraktım ve dns işi reklamları engelliyor. Şimdi ben ne demeye her sene için para ödüyordum wasntme~~

Forumu daha sık takip etmeniz gerekli galiba hocam :D

Aslında üyelikli ve ücretli kullanımda ebeveyn denetimleri ve filtreleme gibi güzel özellikleri de var ama ben bu işlemleri cihaz bazlı olarak modemden yapıyorum zaten. Eğer amaç sadece reklam engellemekse dns değiştirip üyeliksiz kullanmak en kolayı.

Oyla:

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
218
Samsung internet tarayıcı kullanıyorum. AdGuard eklentisi ile güzel çalışıyor.

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Ben de Hyperos 2 kullanıyorum hocam ve bugüne kadar dns.adguard.com sorunsuz çalışıyordu. Bugün genel bir sorun olarak Telefon, PC, TV vs. tüm cihazlarda çalışmamaya başladı. dns.adguard.com yerine dns.adguard-dns.com kullanın. Hyperos sürümü ile ilgili bir problem değil. Eğer işlevini yerine getirmiyorsa sizin cihazınızda farklı bir sorun vardır.
TV için nasıl kullanıyoruz hocam, açtığınız konuda ki adresi dns.adguard-dns.com
TV için de ayar yerini bulamadım ben.

Oyla:

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
218
TV için nasıl kullanıyoruz hocam, açtığınız konuda ki adresi dns.adguard-dns.com
TV için ben bunu kullanıyorum. İçinde kendi reklam engelleyicisi var. Çok memnunum. Google TV var Onvo marka.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
428

Televizyonda modemden ayarlıyordum ben hocam. TV için DNS'yi adguard olarak giriyordum ama pek ihtiyaç hissetmediğim için varsayılan DNS'ye döndüm.

Oyla:
Üst Alt