Yardım Açılmayan Mi Max 3 Telefonu

• Konbuyu başlatan mogun
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 7
  • Görüntüleme 946

mogun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MÜCAHİT
Cihazım
MAX 3
Meslek
Öğretmen
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta
Telefon Modeli
Mİ MAX 3
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar. Haziran 2019 ayında letgo üzerinden 3 aylık Mi Max 3 garantili faturalı telefon aldım. Satıcı ile buluştuğumda cihazın imeilerini sorguladım orjinal olduğunu ve kayıtlı olduğunu tespit ettim. Delta servis garanti kitapçığını da görünce işin gerçeği garanti sorgulaması yapmadım. İşte sıkıntı da burada başlıyor.

28 eylülde cihaz kendiliğinden kapandı bir daha görüntü gelmedi. Düşme su alma asla söz konusu değildi. Hiçbir servisin garantisinde olmadığını maalesef tespit ettim.
Faturadaki satıcıyla iletişime geçtim. Satıcı ilgileneceğini söyledi. İstanbula döndüğünde tekrar görüştüm. Ritzy Teknik servise göndermemi istedi. Dediğini yaptım. Ritzye gönderdim onlarda haklı olarak garanti kapamımızda değil diyerek cihazı geri gönderdi. Sonrada Ritzyden bir yetkili arayarak ithalatçı firmadan haber beklediklerini söyledi. Çok da birşey anlamadım. Neticesinde cihazın resmi garanti yok şu anda. Cihazın faturası 14 aralık 2018 tarihinde düzenlenmiş. Satıcıyla görüştüğümde hiçbir zaman ters bir cevap vermedi meşgule atmak falan. İlgili durdu ama sorunu çözemedi. GArantisini sorunca araya düşmüş gibi bir tabir kullandı. Şimdi ise İl dışında olduğunu İstanbula döndüğünde kendisine göndermemi kendisinin yaptıracağını söyledi.

Bu durumda ne yapayım karar veremedim. Açılmıyor olsa da cirlop gibi tertemiz cihaz kutusuyla elimde. 10 aylık cihaz. Satıcıya güvenip satıcıya göndereyim mi bilemedim?

Şimdi 2. el alışımın sebebi, haziran ayında piyasada sıfır mi max 3 bulamamıştım. Maalesef böyle bir iş başımıza geldi. Yakın zamanda bir rom yükleme veya başka bir şey yüklememem söz konusu olmamaştı.

SAtıcıya güvenip ona mı göndersem yoksa TÜKETİCİ HAKLARINA mı başvursam. Böyle bir hakkım var mı? Yardımcı olup fikir verirseniz sevinirim.

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun talihsiz bir olay gelmiş başınıza.
İkinci olarak tabi ki arada kalmışsınız ve aslında iki yol da garanti olmayan yollar.Öncelikle tüketici haklarına başvurabilmeniz için cihazı ikinci el aldığınıza dair resmi kayıtlar dökümanlar gerekli.Eğer yok ise tüketici haklarından çok bir şey çıkacağını zannetmiyorum.İkinci olarak tavsiyem satıcıya şöyle bir öneride bulunmanız yönünde cihazın masrafını bir telefoncuda hesaplattırıp satıcıdan tahsil etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

mogun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MÜCAHİT
Cihazım
MAX 3
Meslek
Öğretmen
Konular
1
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun talihsiz bir olay gelmiş başınıza.
İkinci olarak tabi ki arada kalmışsınız ve aslında iki yol da garanti olmayan yollar.Öncelikle tüketici haklarına başvurabilmeniz için cihazı ikinci el aldığınıza dair resmi kayıtlar dökümanlar gerekli.Eğer yok ise tüketici haklarından çok bir şey çıkacağını zannetmiyorum.İkinci olarak tavsiyem satıcıya şöyle bir öneride bulunmanız yönünde cihazın masrafını bir telefoncuda hesaplattırıp satıcıdan tahsil etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Çok teşekkür ederim.Sağolasın
Yani faturanın arkasına aldığım kişiyle satış tarihini yazıp imzaladık. Nihayetinde aldığım kişiyle de iletişim halindeyim. Ama sıfır satışı yapılan fatura düzenlenen cep telefonunun zaten doğal olarak garantisi olmaz mı?

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Çok teşekkür ederim.Sağolasın
Yani faturanın arkasına aldığım kişiyle satış tarihini yazıp imzaladık. Nihayetinde aldığım kişiyle de iletişim halindeyim. Ama sıfır satışı yapılan fatura düzenlenen cep telefonunun zaten doğal olarak garantisi olmaz mı?
Satış belgesi varsa güzel haber.Söylediğiniz mantık olarak doğru ancak işte araştırmak gerekiyor.Eğer süre problemi yok ise tüketici haklarına başvurup sonuç bekleyebilirsiniz,ya da iki taraf anlaşıp bana kalırsa cihazın masraflarını satıcıya karşılatabilirsiniz.Tabi cihazdaki problem onarılamayacak gibi bir şey ise orası ayrı.

mogun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MÜCAHİT
Cihazım
MAX 3
Meslek
Öğretmen
Konular
1
Satış belgesi varsa güzel haber.Söylediğiniz mantık olarak doğru ancak işte araştırmak gerekiyor.Eğer süre problemi yok ise tüketici haklarına başvurup sonuç bekleyebilirsiniz,ya da iki taraf anlaşıp bana kalırsa cihazın masraflarını satıcıya karşılatabilirsiniz.Tabi cihazdaki problem onarılamayacak gibi bir şey ise orası ayrı.
Aslında ritzyde 6 gün bekledi. Hatta faturayı fotopide unutmuşum. Mail gönderdim kabul ettiler. 5. gün sonunda garantisiz olduğu akıllarına geldi :) Tahminim hatıra binaen cihazı aldılar. İncelediler bir yazılımla falan düzeltiriz sandılar. Baktılar iş daha da ciddi. Garantisiz diye yolladılar. Mi max 2 sonrası m mi max 3 büyük pişmanlık olsa da yolumuzun bu şekilde ayrılması üzücü. İnan elimden düşse kırılsa veya rom atarken pert etsem zerrece üzülmem suç benim nasılse der, note 8 pro yu alır geçerdim. :) İşte tamamen duygusal. Satıcının dükkanı İstanbul Sirkecide. Ben Antalyadayım. Satıcı Kayserili. Şuan Kayseri'de. En kötü senaryoya hazırlasam da kendimi sonuna kadar mücadeleye devam.. :) Teşekkürler tekrar.

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Aslında ritzyde 6 gün bekledi. Hatta faturayı fotopide unutmuşum. Mail gönderdim kabul ettiler. 5. gün sonunda garantisiz olduğu akıllarına geldi :) Tahminim hatıra binaen cihazı aldılar. İncelediler bir yazılımla falan düzeltiriz sandılar. Baktılar iş daha da ciddi. Garantisiz diye yolladılar. Mi max 2 sonrası m mi max 3 büyük pişmanlık olsa da yolumuzun bu şekilde ayrılması üzücü. İnan elimden düşse kırılsa veya rom atarken pert etsem zerrece üzülmem suç benim nasılse der, note 8 pro yu alır geçerdim. :) İşte tamamen duygusal. Satıcının dükkanı İstanbul Sirkecide. Ben Antalyadayım. Satıcı Kayserili. Şuan Kayseri'de. En kötü senaryoya hazırlasam da kendimi sonuna kadar mücadeleye devam.. :) Teşekkürler tekrar.
Rica ederim

Burak0635

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular
2
Ulan varya olan hep garibana oluyor. Xiaomi ucuz diye alıyorlar elinde patlıyor adamın. Anakartın arızalı hocam

mogun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MÜCAHİT
Cihazım
MAX 3
Meslek
Öğretmen
Konular
1
Ulan varya olan hep garibana oluyor. Xiaomi ucuz diye alıyorlar elinde patlıyor adamın. Anakartın arızalı hocam

Ha yine xiaomi aldım. Mi 9 Lite. :) Ayrıca satıcı telefonun arkasında durdu bu arada. Teslim aldılar. İşte teknik servis garantisiz diye 2 kere almak istemedi 3. sünde kabul ettiler. Ama sonuç ne olacak bilmiyorum. Yine de bize tüketi hakem heyeti yolu gözükecek. Bahsettiğiniz durum ortaya çıkarsa anakartı yaptırılar mı zor. Zaten Türkiyede tutan bir cihaz değil. 2. el anakart satış fiyatları yurt dışı söylüyorum 750 tl. TÜrkiyede bin olur. 250 de usta alırsa etti 1500tl. 1.900 tl ye mi 9 lite aldım. Mi max3 ü de hiç sonuç alamazsam hurda niyetine satarım. :)

Son düzenleme: