Soru Acemi rootçudan sorular

makrofaj33

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan Mehme
Cihazım
MI6
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global kararlı v10.2.1
Telefon Modeli
Mi6
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba 10.2.1 global kararlıya sahibim cihazım mi 6 ilk defa bu işlere girdim.
Gcam ve bir kaç modül indirdim (youtube vanced, viper4android gibi) bir kaç sorum var:

1) Android ve MIUI güncellemesi alacak mıyım?
2) Şunu kesinlikle yapma, indirme telefon brick olur veya sıfırlanır dediğiniz bir şey var mı? (Normalde öğlen sonu bitirmiştim yükleme işlerini ama son bir tane de pix3l*** adlı modül indirdim beğenmedim kaldırayım derken bootloopa düştü)
3) Tavsiye ettiğiniz başka modül var mı kurması zor olmayan? (Galiba bütün konuları okudum ama yine de sorayım)

Dadash

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Rza Dadashov
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
9
Konuya denk geldim gelmişken sorularınızı yanıtlamak isterim.

*Telefonun Bootloader kilidini açmak size cihazı istediğiniz gibi özelleştirebilme şansı verir. Bootloader kilidini açtıktan sonra cihaza Root atabilir, cihaz üzerinde çeşitli modifikasyonlar yapabilir romlar arası geçiş sağlayabilirsiniz. Eu Rom , Global Rom, Beta Rom gibi.

*Root işlemi aslında Windows sistemlerde Yönetici hesabı açmamızla aynı durum, Root işlemi yaparken uygun dosyaları cihaza flashlamaya özen göstermek gerekiyor eğer uygulamaya çalıştığınız ilgili dosya cihazınız ile uyumlu değilse cihazınızın soft brick olma ihtimali her zaman var burada önemli olan uygun dosyaları bulmak ve adımları doğru uygulamak.

Bu işlemler sırasında cihazınız iki şekilde brick olabilir bunlar Soft brick ve Hard brick olarak tanımlanır. Soft brick'in düzeltilebilmesi mümkündür ancak Hard Brick'in düzeltilmesi, Soft Brick'e göre daha zordur uzman bir kişi tarafından cihazın bir Box cihazına takılarak kurtarılması gerekebilir.

Soft brick nedir diye tanımlayacak olursak (alıntıdır);

Soft Brick, yazılımsal olarak meydana gelen bir hatadan dolayı cihazınızın yarı ölü hale gelmesi ve işletim sisteminin kendini tam olarak başlatamamasıdır. Soft brick olmuş olan bir cihazda telefonunuz işletim sistemini Boot edemeyecek ve mutlaka belli bir kurtarma aşamasından geçecektir.

Hard Brick nedir diye tanımlayacak olursak (alıntıdır);

Hard Brick, akıllı cihazların yazılımları üzerinde meydana gelen değişimler sonucunda cihazın tüm tepkilere karşı duyarsız kalarak işlevini yitirmesi durumudur. Hard Brick olan bir cihaz açılmayacağı gibi bilgisayarla birlikte kullanılacak olan kurtarma yazılımları vasıtasıyla da kurtarılamayacaktır.

*Manual olarak MİUİ rom yüklesenizde cihazınız yazılım güncellemesi almaya devam eder bir sorun teşkil etmez, Xiaomi, Samsung gibi cihaz rootlandığında yetkisiz işlem görüp güncellemeyi engellemiyor.

*Custom Romlarda güncelleme alır, bu güncellemeyi ilgili rom'un geliştiricisi varsa kendi sitesi üzerinden veya rom içerisindeki ota özelliğinden sizlere ulaştırır. Custom Rom ları güncellemeyi Twrp, Cwm, Philz gibi recoveryler ile gerçekleştirirsiniz aksi taktirde ota üzerinden indirip cihaz direkt kurmayacaktır sizden yetki bekler siz ota üzerinden inen yeni rom güncelleme klasörünü bu recoveryler üzerinden gösterir ve güncellemeye başlarsınız. Her seferinde işlem bu şekilde yürüyecektir.

*Root aynı şekilde Unroot edilebiliyor, Unlock işlemide aynı şekilde Lock edilebilir.

*Unlock işleminin hiçbir zararı yok, üstede bahsedildiği gibi cihaz üzerinde modifikasyon işlemleri gerçekleştirebilmeniz adına Bootloader kilidini açar dilerseniz daha sonradan bu kilidi kapatabilirsiniz veya açık bırakabilirsiniz tercih sizin açık kalmasının bir sakıncası yok aksine sürekli rom değiştirecekseniz cihaz soft brick olduğunda geri dönmenize yardımcı olur.

*Evet yeniden eski stabil Romunuza dönerseniz güncelleme alırsınız, romlar arası geçiş sonrası sıkıntı yaratmaz.

*Evet herşeyi geri eski haline getirme şansınız var ancak garanti servisiniz cihazın daha önce Root veya Unlock edildiğini anlayabilir. Bu durumda garanti servisiniz eğer Bootloader kilidinin açılmasını veya Root işlemleri yapılması garanti dışı saymıyorsa bu sizin için sorun teşkil etmez ancak garanti servisiniz bu durumları garanti dışı sayıyor ise durum sıkıntı yaratabilir. Ancak çoğu teknik servis bu durumu görsede cihazda bir soruna yol açan, açabilecek bir eylem gerçekleştirilmediği için göz ardı edebiliyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

Çok teşekkürler hocam cidden kafamdaki tüm soruların cevabını aldım. Ellerinize sağlık

Oyla:

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
dostum ilk defa sen yazdın galiba bu bilgiyi aynı modülü tekrar flash layinca kurulu olanı kaldırıyor mu gerçekten ben sırf bu sıkıntıdan dolayı telefona xposed kurmaktan vazgeçmiştim :D eğer işe yarıyorsa gerçekten mükemmel bi bilgi

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu linkten xposed magisk.apk yı indirin
Xposed uygulamasına girin sağ üst köşedeki ayarlardan eski sürümleri göster'i işaretleyin 90.2 beta zipini indirip kurun break olmayacaktır . Kurulduktan sonra magisk safetynet'i geçemez ama bts profile check için xposed frameworkten "no device check" modülünü indirip kurun aynı zamanda xposed kurulu olduğu için greenifyın çok güzel özellikleri var onları da aktifleştirebilirsiniz pil ömrünü ciddi oranda artırıyor . :)

Oyla:

karnesa

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
14

Bu linkten xposed magisk.apk yı indirin
Xposed uygulamasına girin sağ üst köşedeki ayarlardan eski sürümleri göster'i işaretleyin 90.2 beta zipini indirip kurun break olmayacaktır . Kurulduktan sonra magisk safetynet'i geçemez ama bts profile check için xposed frameworkten "no device check" modülünü indirip kurun aynı zamanda xposed kurulu olduğu için greenifyın çok güzel özellikleri var onları da aktifleştirebilirsiniz pil ömrünü ciddi oranda artırıyor . :)
saol dostum teşekkürler :D bi çoğunu anlamadım ama anlayan birileri mutlaka olur sfs

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

karnesa

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
14
Hocam çok basit aslında anlamadığınız kısım neresi yardımcı olayım
İngilizce kelimeleri komple anlamadım ama sorun değil hocam xposed kurmuyorum artık magisk le idare ediyorum pie 9 da geçen denedim gravitybox falan kurmayı çalıştım baya uğraştım olmadı zaten pie 9 için pek modül de yok gibi hovoc rom kurdum özelleştirme konusunda baya iyi ama yinede teşekkürler kurmuş kadar oldum

Mi 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

fatih1310

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi9t pro
Konular
16
1-Custom rom kurmadığınız sürece OTA desteğiyle MİUİ ve Android güncellemesi alırsınız.
2-Cihazınızla uyumlu olmayan şeyleri asla kurmayın. Yüklediğiniz modülden sonra telefon açılmazsa TWRP installdan indirdiğiniz zipi tekrar flashlamayı denerseniz otomatik olarak uninstaller görevi görüp modülü kaldıracaktır. Bundan sonra açılması uzun sürebilir.
3-GPU BOOST,GREENİFY,GBOARD KULLANIYORSANIZ RASHR TEMA,S9 EMOJİ,GCAM. daha fazlasını forumda veya burada tavsiye eden arkadaşlardan öğrenebilirsiniz.
Kardeşim sana bir şey soracağım cihaza eu rom yükledim yanlışlıkla sonra twrp den rootladim yanlışlıkla telefonu nasıl ilk yuklendigi sürüme goturebilirim güncellemeler kendi gelsin lütfen yardım

Oyla:
Üst Alt