- Adım
- Ugurcan
- Cihazım
- Mi 9T PRO
- Meslek
- Sağlık Teknikeri
- Konular
- 42
Donald Trump yönetiminin dünyaya ve ülkemize verdiği zararları göz önünde bulundurarak;Bildiğiniz gibi bir süredir Microsoft şirketi Tiktok'a kafayı takmış durumda. Sahipleri büyük bir ihtimal ya satmak istemiyorlar yada yüksek bir meblağ istiyorlar ve anlaşma bir türlü sağlanamadı.
Amerika ile yakın ilişkileri olan hindistan da bir çok uygulama saçma bir şekilde engelleniyor ve bunların arasında Tiktok uygulaması da var. Çok ilginç burası, şahsi fikrim Tiktok'u engellemeleri gerekiyordu fakat dikkat çekmemek için 58 uygulamayı da beraberinde engellediler.
Geçtiğimiz günlerde de Donald Turp açıklama yapıyor ve resmen diyor ki Microsoft şirketi Tiktok dan istediğini alamazsa en kısa sürede ABD'de engellenecektir.
İnstagram'ın düşüşe geçtiği ve Tiktok'un yükselişte olduğu bu dönemde ABD bu tip önemli ve kritik platformların kontrolünü elinde tutmak ve bu güce sahip olmak için gerekirse alenen dahi olsa baskı, tehdit ve yaptırımlarını ortaya koyuyor.
Şahsen daha bir kere kullanmışlığım yok bu uygulamayı, kullanacağımı da sanmıyorum fakat böyle bir durum hiç ilgisi bile olmayan bir insanı rahatsız ediyor.
Şöyle de bir şey var ki her işi batırdığı gibi Microsoft, alırsa bu işi de batırır büyük ihtimal. Yada belki de batırmak için almaya çalışıyorlar ve böylece diğer uygulamaların önü açılmış olacak.
Sizin fikirleriniz nedir bu konuda? Acaba benim komplo teorilerim mi bunlar?
Abd gücü elinde tutmak için herşeye baskı uygulayabilir bu güce sahipler malesef tüm müslüman ülkeler kendilerine haraç ödüyor gerek dolaylı yoldan gerekse yer altı kaynaklarına el konulmuş olarak ama hiçbir müslüman demiyor birlik olalım birliğimiz olmadıkça sırtımıza semer vuran çok olacaktır. TikToku da yakında alırlar ben hiç sevmem o uygulamayı adamların derdi tiktok para falan değil derdi insanların her bilgisine erişim sağlamak herşeyi bilmek herşeyi bilen bir güç olduklarından zaten bugün kimse karşısında duramıyor akıl almaz bir güce sahipler Irakta kelle avcılarını bilen ırakta üssde çalışanlar varsa tanıdıklarınız onlara bu kelle avcılarından bahsetmelerini isteyin duyduklarınıza şaşırırsınız. O adamlar gerçekten bambaşka bir sisteme sahipler Yüce Allah birgün inşallah sonlarını getirecektir