Yardım A2 lite Kamera (artık birisi yardimetsin)

serkanasik13

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi A2 lite
Konular
3
Arkadaşlar Xiaomi a2 lite kullanıyorum. Memnunum telefondan hatta kamerasi da idare ediyor . ama WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalarda kamera aşırı kumlaniyor ve yakınlaşıyor. Normal kamera uygulamasında 4:3 cerceve diğer uygulamalarda 16:9 bunu nasıl degistirebilirim ?

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Yukarda yazılan hiçbir şeyle alakası yok sorun tamamen

2. Kamerayı kullanmaları 2. Kamera da telefoto lens olduğu için netlik rezalet ve bu malasef sadece Xiaomi cihazlarda var ve bunu düzeltmenin yolu var custom rom ...

Oyla:

Hamitackgz61

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hamit
Cihazım
Xioami Mi A2 Li
Konular
1
Yukarda yazılan hiçbir şeyle alakası yok sorun tamamen

2. Kamerayı kullanmaları 2. Kamera da telefoto lens olduğu için netlik rezalet ve bu malasef sadece Xiaomi cihazlarda var ve bunu düzeltmenin yolu var custom rom ...

Bahsettiğimiz sorun arka kameralarda, arka çekimde değil. Sorun ön, selfie kamerasında.. Yakın ve kötü çeken ön kamara..

Oyla:

Asaf04

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Oyla:

arizali14

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
rıza
Cihazım
10pro
Konular
0
Bildiğim kadarı ile Android'in yapısı ile alakalı yakın zamanda değişeceğini sanmıyorum.
Şöyleki üreticinin kendi kamera uygulaması genelde birtakım yazılımsal rotuslarini ve yapay zeka duzeltmelerini içeriyor.

3. Parti uygulamalar ise üretici camera api 2 seviyesindeki kamera kütüphanesine erisemeden camera api 1 seviyesinde kamera özelliklerine erişiyor Yazlımsal birçok duzeltmeyi içermeyen resimler uretiyorlar.

Eğer camera 2 api etkin ise 3. Parti kamera uygulamaları tamamen kamera özelliklerine erişebiliyor fakat, WhatsApp camera 1 destekli 2'yi kullanmıyor diye biliyorum.

Yani özetle önce resim çekmece sonra whatsappa koymaca devam. :)
cam2 api etkin değil

Oyla:

Asaf04

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
cam2 api etkin değil

Api ile alakalı bir durum değil api sadece manuel focus iso deklanşör süresi gibi ayarların erişilebilir olmasını sağlar

Sizin sorununuz netliğin kötü olması tamam WhatsApp tost makinesi gibi zaten de Xiaomi de (MIUI rom olan cihazlarda) sorunlu zaten kamera o yüzden diyoruz custom rom g cam

Oyla:

serkanasik13

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi A2 lite
Konular
3
Custom rom nedir nasıl yapılır çok cahilim bu konuda gcam konusunda arkadaşlar bi konu açmış ama.cok zor geldi nasıl yapabilirim veya yaptığım da kesin düzelir mi

Oyla:

Frequencyl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozan
Cihazım
Xiaomi Mi A2 Li
Konular
9
Yemin ederim aynı sorunu çekiyorum şuna bir çare bulunsa ya artık. Yeter cidden. Ayrıca o uygulamalar içinde Snapchat i de ekleyelim, ve fark ettiyseniz WhatsApp tarafından video başlayınca ekranda bir değişme oluyor

Oyla:

Hamitackgz61

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hamit
Cihazım
Xioami Mi A2 Li
Konular
1
Yemin ederim aynı sorunu çekiyorum şuna bir çare bulunsa ya artık. Yeter cidden. Ayrıca o uygulamalar içinde Snapchat i de ekleyelim, ve fark ettiyseniz WhatsApp tarafından video başlayınca ekranda bir değişme oluyor

Çok uğraşıyor ve çok araştırıyorum bu konuyu yabancı forumlarda bile, ama maalesef ne çözümünü bulabiliyoruz ne de tam olarak sebebini..

Oyla:

Hamitackgz61

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hamit
Cihazım
Xioami Mi A2 Li
Konular
1
Modlu whatsapp denediniz mi?

Hayır modlu Whatsapp'dan kastınız whatsapp plus tarzı bir uygulamaysa denemedim. Geliştiricisinin kim olduğu belli olmayan 3.parti yazılımlara pek güvenmem. Ki sorunu çözebilecek bir araç olacağını da düşünmüyorum. Sorun sadece Whatsapp da değil, İnstagram, Google Duo, Snapchat, Skype, her uygulamada aynı sıkıntı var. Hangi uygulama olursa olsun uygulama içerisinden açılan her kamera x10 yakınlıkta ve kalitesizlikte.. Ben sorunun Xiaomi kaynaklı olduğunu düşünüyorum..

Oyla:
Üst Alt