Soru A/B yuvalarının amacı

delibalta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi5
Konular
32
arkadaşlar telefonda evo x rom yüklü bu rom b yuvasıyla açılıyordu a yuvasıyla başlatınca twrpye atıyordu bugün ilk defa güncelleme yaptım otadan güncellemeyi twrpye atmadan android üstünden kurdu en son yeniden başlatınca bu sefer telefonu a yuvasından başlattı sorunsuz açıldı sistem güncellenmiş şekilde kapatıp twrpye girdim b yuvasına alıp başlattım telefonu bu sefer sistemi güncellenmeden önceki haliyle açtı (ayarlar vs.) yani a yuvasıyla başlatınca güncellenmiş b yuvasıyla başlatınca eski sistem açılıyor burda sorunmu var eğer yoksa hafızada 2 sistem yüklü olup daha fazla yer kaplamıyormu ? hala çözemedim şu a/b yuvalarını

yasinankara

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
miA3
Konular
9
Brick olmaz.

Çift slotun mantığı şudur. Cihaz hiç kapanmadan yeni gelen güncellemeyi kurabilmek. Düz mantık böyledir. Sistem ise şöyle çalışır. Bulunduğun slotdan kurulum yaparsan rom diğer slota kurulur. Romu kurduktan sonra diğer slota geçip cihazı öyle açmanız gerekir. Yeni gelen güncelleme esnasında cihazı güncelle dersiniz, cihaz hiç kapanmadan diğer slota kurulum yapar. En son size yeniden başlat der, farkında olmadan diğer slota geçmiş olursunuz. Bu sistem google ye ait ve tüm pixel cihazlarında kullanıyor.

merhaba hocam güncellemeden önceki aktif slotum a idi otadan güncellendikden sonta aktif slotum b olması gerekmiyormuydu?

Oyla:

istebuazizi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Azizak
Cihazım
mi max 64gb
Konular
25
merhaba hocam güncellemeden önceki aktif slotum a idi otadan güncellendikden sonta aktif slotum b olması gerekmiyormuydu?
sırf bu konuda çoğunun net bilgisi yok diye root bile atmadım daha. hiçbir adım atmadım netleşmediği için

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320

Guncellemeniz bunu gerektirecek kadar önemsiz ise degismeyebilir hocam. Değişip degismediginin Denemesini yapıniz.

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Güncelleme sonrası değişmiyor hocam bir çok kere denedim..

One plus bu özelliği kullanmıyor olabilir. Çift slot olup illa özelliği kullanacak değiller. Örneğin mi a2 çift slot. Ama MIUI kurmak için bir kaç ayar ile tek slotu aktif edebiliyorum. Yani Sadece A romlarini kurabiliyorum. Bu konuda anlatılanlar çift slotun mantigiydi.

Oyla:

yasinankara

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
miA3
Konular
9
sırf bu konuda çoğunun net bilgisi yok diye root bile atmadım daha. hiçbir adım atmadım netleşmediği için
[
Brick olmaz.

Çift slotun mantığı şudur. Cihaz hiç kapanmadan yeni gelen güncellemeyi kurabilmek. Düz mantık böyledir. Sistem ise şöyle çalışır. Bulunduğun slotdan kurulum yaparsan rom diğer slota kurulur. Romu kurduktan sonra diğer slota geçip cihazı öyle açmanız gerekir. Yeni gelen güncelleme esnasında cihazı güncelle dersiniz, cihaz hiç kapanmadan diğer slota kurulum yapar. En son size yeniden başlat der, farkında olmadan diğer slota geçmiş olursunuz. Bu sistem google ye ait ve tüm pixel cihazlarında kullanıyor.
hocam guncellemeden once a slotunda idi gun
Guncellemeniz bunu gerektirecek kadar önemsiz ise degismeyebilir hocam. Değişip degismediginin Denemesini yapıniz.
denemesini yaptim hocam slot a da

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
hocam guncellemeden once a slotunda idi gun

denemesini yaptim hocam slot a da

Bir onceki mesajda yazdım..

Çift slot olup illa özelliği kullanacak değiller. Örneğin mi a2 çift slot. Ama MIUI kurmak için bir kaç ayar ile tek slotu aktif edebiliyorum. Yani Sadece A romlarini kurabiliyorum. Bu konuda anlatılanlar çift slotun mantigiydi. Romun içinde yapacakları bir kod değişimiyle yazılımınızı slot değişmeden aynı slota eski rom yükleme mantığıyla yani cihazı kapatıp açarken rom yükleme mantığıyla yapabilirler. Gelen guncellemelerde slot mantığı başlarına sorun açacak gibidir. Yada adamların o anki ihtiyacı bu yöndedir. Çift slot mantığını kafanızda çok büyütmeyin , bilgi sadece custom rom yüklerken işinize yarar, stok romda bu bilgilere ihtiyacınız yok herşey otomatik yapılır.

Oyla:

yasinankara

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
miA3
Konular
9
Bir onceki mesajda yazdım..

Çift slot olup illa özelliği kullanacak değiller. Örneğin mi a2 çift slot. Ama MIUI kurmak için bir kaç ayar ile tek slotu aktif edebiliyorum. Yani Sadece A romlarini kurabiliyorum. Bu konuda anlatılanlar çift slotun mantigiydi. Romun içinde yapacakları bir kod değişimiyle yazılımınızı slot değişmeden aynı slota eski rom yükleme mantığıyla yani cihazı kapatıp açarken rom yükleme mantığıyla yapabilirler. Gelen guncellemelerde slot mantığı başlarına sorun açacak gibidir. Yada adamların o anki ihtiyacı bu yöndedir. Çift slot mantığını kafanızda çok büyütmeyin , bilgi sadece custom rom yüklerken işinize yarar, stok romda bu bilgilere ihtiyacınız yok herşey otomatik yapılır.
tesekurler hocam, yanliş slot seçimi nden cihazlari bootloop olan arkadaşlar var,bu yuzden slot konusu cok onemli ,cusyom rom da kullaniyoruz.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
tesekurler hocam, yanliş slot seçimi nden cihazlari bootloop olan arkadaşlar var,bu yuzden slot konusu cok onemli ,cusyom rom da kullaniyoruz.

Stok romda bootloop kalırsanız ve sorun slot değişimi ile alakaliysa bekleyin cihaz 4-5 defa kapanıp açılır, daha sonra fastboot ekranı yada stok recovery ekranı gelir. Sonra cihazı açma kapama tuşuyla basılı tutarak yeniden başlatın. Diğer slota geçmiş ve bootloop ekranını aşmış olursunuz

Custom romda ise bootloop sonrası cihaz twrp de açılır. Manuel değiştirebilirsiniz. Çift slot kullanan arkadaslarimiz bootloop gördüğünde akıllarına bunu getirmesi faydalarına olacaktır.

Oyla:

yasinankara

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
miA3
Konular
9
Stok romda bootloop kalırsanız bekleyin cihaz 4-5 defa kapanıp açılır, daha sonra fastboot ekranı yada stok recovery ekranı gelir. Sonra cihazı açma kapama tuşuyla basılı tutarak yeniden başlatın. Diğer slota geçmiş ve bootloop ekranını aşmış olursunuz

Custom romda ise bootloop sonrası cihaz twrp de açılır. Manuel değiştirebilirsiniz. Çift slot kullanan arkadaslarimiz bootloop gördüğünde akıllarına bunu getirmesi faydalarına olacaktır.
tesekurler hocam

Oyla:
Üst Alt