Sorunun gelişinden duruma yabancı olduğunuz belli
Bu iş biraz çetrefilli uefi boot disk oluşturmak isoyu düzenlemek karmaşık. Ben size daha basit bir yöntem söyleyeyim. Her yeni windows güncellemesi ile internette bazı iso dosyaları yayınlanıyor. Bunlara hem bütün güncellemeler dahil edilmiş hemde software klasörü eklenmiş hemde bazı özelleştirmeler yapılmış vaziyette. Yapacağınız tek şey internetten iso dosyasını indirmek, rufus ile usb ye yazmak ve format sonrasında otomatik kurulmasını istediğiniz programların setup dosyalarını software klasörüne kaydetmek olacak. Format bitince windows bu programlarıda kuracak. Ama zannettiğiniz gibi format esnasında değil format bittikten sonra, yani gene kurulumu siz idare edeceksiniz, aynı süreyi bekleyeceksiniz. Bunu önlemenin tek yolu portable kurulum setuplarını bulmak. Bunlar olunca zaten dediğim gibi c sürücüsüne kuracağınıza bir kere d ye kurun.
Kendim hazırlayayım başkasına güvenmem derseniz internette araştırın çuvalla rehbere ulaşacaksınız.
Haddim olmadan birde öneride bulunayım. Kurulumdan sonra c sürücünüzde iki artık kalmış olmalı. 1 windows.old 2 windows upgrade klasörleri. Hatrı sayılır boyuttalar. Ben artık 1909 a geri dönmem derseniz disk temizleme aracı kullanaran windows.old silin. Windows upgrade klasörünü ise zaten normal silebilirsiniz.