%80-%40 Şarj kuralı

podkayfom

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
14
Forumda hiç konusunu görmedim, yabancı kaynaklarda Bataryayı %80'e kadar şarj etmemiz gerektiğini ve %40 altına girmeden şarja sokmamız gerektiği yazılıyor.

Bu konu hakkında sizin bir fikriniz var mı?

OnurSözen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Xiomi m5
Konular
12
Laptoplardada var bu olay ayarlayabiliyorsunuz batarya daha uzun ömürlü oluyor bildigim kadarıyla telefonlarda bu şekilde kullananı hiç görmedim %20 %80 diye biliyorum.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Genel kullanımda %30'da cihazı şarja takıp; %80'de şarjdan çıkartmak daha sağlıklı deniliyor. Bunun sebeplerinden biri de Voltajın çok düşmemesi için yapılması ve bataryanın ısınmasının engellenmesi olarak belirtiliyor. Fakat bu şekilde kaç kişi kullanabilir bilemiyorum. Bende %20'nin altına düştüğü zaman şarja takıp, %100'ü görüp bir 15-20 dk. daha şarjda tutup öyle alıyorum cihazı şarjdan.

Oyla:

afaruky

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Afaruk
Cihazım
Nexus 5
Konular
7
Li-ion bataryaların anot ve katotlar yapılarında deformasyona sebep olmamak için %100 şarj ve uzun süre tam dolu şekilde tutmak bataryanın ömründen yer. Aynı şekilde %15'in altına düşmek de zararlıdır. Aynı zamanda telefon şarjdayken kullanmak da aşırı ısınacağı için pili yıpratır. Ömrünü uzatmak istiyorsanız bunlardan kaçınmak lazım. Ya da benim gibi hunharca kullanıp eskiyince batarya yenileme yolunu da izleyebilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt