Diğer 8 Mart Kadınlar Günü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cakaner

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi 5x
Yaş
26
Konum
İatanbul
Katılım
3 Mart 2018
Konular
6
Mesajlar
51
Tepkime puanı
24
Puanları
8
Merhaba sevgili arkadaşlar. Bu konuyu kız kardeşlerimiz, ablalarımız, halalarımız, teyze ve cenneti ayağının altında taşıyan annelerimiz için açtım.

Onları medeniyet seviyesine çıkarmak için değil , medeniyeti onların ayağına getirmek için çabalamalıyız. Bu da şüphesiz onları Allah'ın emaneti görmek, çoğu işi biz erkeklerden daha iyi yaptıklarını kabul etmekten geçecektir.

Şunu da belirtmek isterim kadın erkek kesinlikle eşit değildir ve eşit olmayacaktır. Bir hocamız vardı aynen şöyle demişti: "Siz bir elma armuttan güzeldir diyebilir misiniz? Hayır. Çünkü kulvarları farklıdır. İkiside meyvedir fakat verdiği vitaminler dolayısıyla tatları farklıdır." Ama eşitlik ve adalet olayı farklıdır. Her iki vitamin çeşidinden de gerekli miktarda tüketmen lazım.

Erkek ve kadın da öyledir işte. Lakin, fizksel durumu bir kenara bırakırsak eğer; erkek ne kadar namuslu ise kadında tam olarak o kadar namuslu olmalıdır. Erkek ne kadar özgürse kadın da tam olarak o kadar özgür olmalıdır. Erkek ne kadar haklı ise kadında tam olarak o kadar haklı olmalıdır.

Hukuk, adalet, hak ve özgürlük hepsi bir kında kadınların üzerinde toplanmadıkça bu iş olmamış demektir. İnsanlık muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamış demektir. Bizden hâlâ bi cacık olmamış demektir.

Ek olarak çocuğa istismar konusuna değinemeden geçemeyeceğim. Duyarlılık oranı yerlerde olan bir ülke de yaşıyoruz dersem haksızlık karşısında çığlık atanlara haksızlık etmiş olurum. O yüzden o cesaret abidesi insanlara buradan sonsuz teşekkürlerlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız koca yürekli insanlar.

Bu konuya değinmemin sebebi ise ülkemizdeki hukuk anlayışının kadınlara ve çocuklara taciz, tecavüz ve şiddet konusunda çaresiz olmasından yakınmam. O hayvanlara gerekli cezalar verilmeyip ibreti alem yapmadıkça ne tas değişir ne hamam. Cezasını çeken adiler çıkar tekrar bir annenin-babanın canını yakar tekrar ekmek elden su gölden yaşar sıcacık hapishanesinde. Hem de mağdur anne baba çocuğunun yasını soğuk bodrum katı evinde titreyerek tutarken. Sonra bunun adı adalet olur. İronik...

Selametle...

#kadınaşiddetehayır #8march #çocukistismarınahayır
 
Son düzenleme:

mmdhpan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Memduh
Cihazım
Xiaomi Mi6
Yaş
38
Konum
Adana
Katılım
19 Şubat 2018
Konular
4
Mesajlar
28
Tepkime puanı
6
Puanları
3
Kendi ayaklarının üzerinde duran,üreten,birbirini sayan,seven,destekleyen,empati kuran,güçlü,yaratıcı ve hayatımı güzelleştiren tüm kadınlara..
Gününüz Kutlu olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt