Evet arkadaşlar bu
ROM'u kurup
GPS sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyorum bunu, 2 adet
config dosyası vereceğim size ve bunu
root erişimli dosya yöneticileri aracılığı ile sistem dosyalarının içine atacaksınız. Ben GPS sorunumu böyle çözdüm belki diğer GPS'i çalışmayanlara da yardımcı olur.
Anlatım :
1. Eğer romu kurduktan sonra hiç
Magisk'e girmediyseniz, önce Magisk'e girin ve aktifleştirin, aktifleştirme işlemini kendisi yapıyor sadece siz sihirbazı takip edin.
2. Daha sonra eğer bir
root yetkili dosya yöneticiniz yoksa ekte vereceğim
root explorer-4-1-6.apk isimli root yetkili dosya yöneticisini indirebilirsiniz.
3. Root explorer i kurun ve
root yetkilerini verin.
4. Ardından ekte verdiğim
gps test.rar dosyasını indirin ve rardan çıkartın, içinden 2 adet config dosyası çıkacaktır.
"flp.conf" ve
"gps.conf"
5. Şimdi root explorer'a girelim ve rardan çıkartmış olduğumuz gps ve flp dosyalarını kopyalayalım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
6. Kopyalamış olduğumuz dosyaları "root/system/etc/" dizinine yapıştıralım.
7. Kopyalama işlemi bittikten sonra "flp.conf" dosyasının üzerine uzun basalım ve seçelim daha sonra yukarıdaki 3 noktadan "permissions" seçeneğini seçelim.
8. Burada açılan pencereden "write" satırının altında bulunan "Group" ve "Others" konumunda bulunan tikleri kaldıralım ve "ok" diyelim.
9. Aynı işlemi "gps.conf" dosyası içinde yapalım ve root explorer uygulamamızı kapatalım. Ardından telefonu yeniden başlatalım.
Muhtemelen GPS sorununuz çözülmüştür. Güle güle kullanabilirsiniz.
mertino qaLo Mutluluk_yakın arkadaşlar GPS sorununuz devam ediyor ise hazırladığım rehberi bir deneyin bence
Son olarak hala GPS sorunu yaşıyor iseniz ;
GPS Fix adındaki uygulamayı kullanmayı deneyebilirsiniz.
Google Play Link :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
İyi günler dilerim.