Soru 7.1 Surround Kulaklık

Tayfnergin1997

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
Note 8
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Pixel rom android 10
Telefon Modeli
Mi 6 sagit
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar hepinize selamlar 7.1 surround kulaklık alsam usb girişli ve telefona otg ile bağlasam pubg mobilede 7.1 ses verir mi?. Eğer direkt vermez ise magisk de dolby atmos un 3d sourround ozelligi var onu kullanıyorum bu 7.1 i aktif etmemi sağlarmı. Ve en önemli sorum bunu aranızda deneyecek 1 kişi bile varmı hiçbir yerde bu soruma cevap bulamıyorum.

neboland

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 11 ULTRA
Meslek
Klinik Psikolog
Konular
2
pubg mobil ses kasma konusunda sıkıntılı bir oyun malesef. En iyisi sesleri haritadan takip etmek. Ve hali hazırda zaten 7.1 desteği yok bağlasan bile sesi stereo alacaksın

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam gerçekte 7.1 kulaklık diye bir şey yok. Bu tamamen bir pazarlama tekniği. Kulaklıklar da fiziki olarak 2 hoparlör bulunur, peki 7 tane hoparlör + 1 tane subwoofer sesini nasıl verecek bu 2 tane hoparlörü olan kulaklık? Tabiki sanallaştırma ile verecek, bu da yazılım kısmı le alakalı bir şey, eğer kulaklığa gelen ses sanallaştırılmışsa bunu her hangi bir kulaklık ile dinleye bilirsiniz.

Aşağıdaki videoları herhangi bir kulaklık ile dinlerseniz ne anlatmak istediğimi daha iyi anlarsınız.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Oyla:

neboland

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 11 ULTRA
Meslek
Klinik Psikolog
Konular
2
a tekniği. Kulaklıklar da fiziki olarak 2 hoparlör bulunur, peki 7 tane hoparlör + 1 tane subwoofer sesini nasıl verecek bu 2 tane hoparlörü olan kulaklık? T

razer tiamat v2 7.1 hocam. Şuanda kullandığım kulaklık. Evet sanallaştırma yapanlar var ancak gerçek 7.1 ses verenlerde mevcut

birde bu 8d videolarını ayrı ayar oluyorum sesi bir sağdan bir soldan verip döndürüyorlar adı 8d oluyor o ayrı bir kafa

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
razer tiamat v2 7.1 hocam. Şuanda kullandığım kulaklık. Evet sanallaştırma yapanlar var ancak gerçek 7.1 ses verenlerde mevcut

birde bu 8d videolarını ayrı ayar oluyorum sesi bir sağdan bir soldan verip döndürüyorlar adı 8d oluyor o ayrı bir kafa
Normalden farkı ne oluyor 7.1 in deneyım olarak. Bende 70 tl lık frısby var sesın nereden geldıgını anlıyorum cs go da

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103

Hocam o verdiğiniz örnekteki kulaklığın 5 tane 3.5mm bir tanede usb toplam 6 girişi mevcut farklı bir sistemi var, bu kulaklığı kullanmak için 5.1, 7.1 ses kartları gerekiyor. Telefonda bu kulaklığı kullanmak bir işe yaramaz.

Sanallaştırma zaten o 8D müziklerdeki şeydir. Böylece her ses sanki başka bir köşeden yada taraftan geliyormuş gibi. Örnek olması için attım.

Oyla:

neboland

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 11 ULTRA
Meslek
Klinik Psikolog
Konular
2
Normalden farkı ne oluyor 7.1 in deneyım olarak. Bende 70 tl lık frısby var sesın nereden geldıgını anlıyorum cs go da

Bazı oyunlar, filmler veya müzikler 7.1 ses sistemini destekliyor. Farkı şu oluyor ses sanki gerçek ortamdaymışsın gibi sağ arkadandan sol önünden gibi gelmekte. Csgo için kulaklığın yeterli zaten coğu pro oyuncu csgoyu stereoda oynamakta. Seslerin nereden geldiğini daha net anlamak için. Ancak Daha sizi içine çeken hikaye veya aksiyon tabanlı oyunlarda eğlenceli oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o verdiğiniz örnekteki kulaklığın 5 tane 3.5mm bir tanede usb toplam 6 girişi mevcut farklı bir sistemi var, bu kulaklığı kullanmak için 5.1, 7.1 ses kartları gerekiyor. Telefonda bu kulaklığı kullanmak bir işe yaramaz.

Sanallaştırma zaten o 8D müziklerdeki şeydir. Böylece her ses sanki başka bir köşeden tada taraftan geliyormuş gibi. Örnek olması için attım.
siz gerçek 7.1 yok diyince örnek verdim hocam. Zaten pubg mobil sanallaştırılmış 7.1i de desteklemiyor malesef. Doğru düzgün ses kasılan bir oyun olmadığından haritada ateşin ayak sesinin ne taraftan geldiğini gösteriyor. En sağlıklısı ses duyunca oradan takip etmek oluyor.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bazı oyunlar, filmler veya müzikler 7.1 ses sistemini destekliyor. Farkı şu oluyor ses sanki gerçek ortamdaymışsın gibi sağ arkadandan sol önünden gibi gelmekte. Csgo için kulaklığın yeterli zaten coğu pro oyuncu csgoyu stereoda oynamakta. Seslerin nereden geldiğini daha net anlamak için. Ancak Daha sizi içine çeken hikaye veya aksiyon tabanlı oyunlarda eğlenceli oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

siz gerçek 7.1 yok diyince örnek verdim hocam. Zaten pubg mobil sanallaştırılmış 7.1i de desteklemiyor malesef. Doğru düzgün ses kasılan bir oyun olmadığından haritada ateşin ayak sesinin ne taraftan geldiğini gösteriyor. En sağlıklısı ses duyunca oradan takip etmek oluyor.

Evet ben böyle para tuzaklarına düşmesin diye uyardım arkadaşı. Telefonlarda kullandığımız tek kulaklıklar ancak sanallaştırma yada harici ses kartları ile bu işlevleri çalıştıyor. öyle 3d kulaklık, 5.1 kulaklık, 7.1 kulaklık falan sırf pazarlama hilesi. Misal verdiğiniz örnekteki kulaklığa bir şey diyemem niye, çünkü sistem farklı. Rampage, Snopy gibi 5-10 liralık kulaklıklara bir ton para veriyorlar üzülüyorum.

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
İnandıramıyorum bazısını :D 7.1 güzel bısey al diyen oluyor arada. " La olm yetıyor bu zaten duyuyorum nerden geldiğini çoğu kısıye kendı ekranından bıle ınfo veriyorum ses sevıyesıde ıyı "dıyorum :). Hatta kucuk kardesımıde ıkna edemedım onada frısby almıstım (3d var yazıyor galıba özelliklerinde de) oda gıttı 1 sene sonra hyperx 350-450 tl lık kulaklık baktı aldırmadım. James donkey 7.1 150 tl ye bı kulaklık aldırdım zorla ıyıkıde oyle yapmışım. Benımkı bozulsun onun eskı frısby alacagım :D

Ikımızde bahsettıgınız oyunları oynamıyoruz zaten. Anladıgım kadarıyla bahsedılen oyunlar COD vb oyunlar. Bırde hangı oyundu unuttum battlefıeld ıdı galiba onun ses efektlerı cok hoştu belki onda cok guzel bı deneyım yaşatabilir.

Oyla:
Üst Alt