Soru 67w şarj adaptörü kaç gr ?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
daha önce note 10 pro vardı 33W şarj aleti ile 6bin amper civarında şarj oluyordu. şu an 11T var 67W şarj cihazı ile 12bin amper civarında çekiyo telefon.

Verdiğiniz bilgiler fizik ve matematik kurallarına pek uygun değil.

Öncelikle 6bin ve 12bin amper değil 6bin ve 12bin miliamper olacak. Diyelimki oldu...

Böyle bir akımı herhangi bir USB kablosunun taşıması mümkün olmayacak ve bir süre sonra erimeye başlayacaktır. 5,5V gerilim 12A civarında bir akımı taşımak için 1,5mm kare kabloları olması gerekir ki bu da evlerimizdeki aydınlatma anahtarına çekilen aynı kablo kesitine tekabül ediyor.

Kaldı ki zaten Xiaomi nin 12A akım verebilen bir adaptörü yok.

enessekerli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Şekerli
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
0
Verdiğiniz bilgiler fizik ve matematik kurallarına pek uygun değil.

Öncelikle 6bin ve 12bin amper değil 6bin ve 12bin miliamper olacak. Diyelimki oldu...

Böyle bir akımı herhangi bir USB kablosunun taşıması mümkün olmayacak ve bir süre sonra erimeye başlayacaktır. 5,5V gerilim 12A civarında bir akımı taşımak için 1,5mm kare kabloları olması gerekir ki bu da evlerimizdeki aydınlatma anahtarına çekilen aynı kablo kesitine tekabül ediyor.

Kaldı ki zaten Xiaomi nin 12A akım verebilen bir adaptörü yok.
Hocam verdiğiniz bilgiler doğru bilerek mA yazmadım ki kafalar karışmasın okuyanların.Ben zaten sürekli 12A ile şarj olduğunu iddia etmedim. Ampere uygulaması ile denediğimde 12A çekiyor ama bu %0 dan belli bir değere kadar daha sonra kısım kısım düşüyor çünkü şarj süreside kısım kısım yavaşlıyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Ekte şarj olurken %4 dolu iken aldığım ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-11-08 at 17.39.13.jpeg
    WhatsApp Image 2022-11-08 at 17.39.13.jpeg
    233,8 KB · Görüntüleme: 15

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam verdiğiniz bilgiler doğru bilerek mA yazmadım ki kafalar karışmasın okuyanların.Ben zaten sürekli 12A ile şarj olduğunu iddia etmedim. Ampere uygulaması ile denediğimde 12A çekiyor ama bu %0 dan belli bir değere kadar daha sonra kısım kısım düşüyor çünkü şarj süreside kısım kısım yavaşlıyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Ekte şarj olurken %4 dolu iken aldığım ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

Yanlış değer gösteriyor. Zaten bu tür uygulamaların çoğu güncel cihazlarla tam olarak uyumlu çalışmıyor çeşitli kısıtlılık nedeniyle. Yeni cihazlar sabit voltaj ile şarj olmuyorlar. Voltaj değerleri şarjın o anki durumuna göre değişiyor. Ayrıca bazı cihazlarda artık çift hücreli bataryalar var. Bunlarıda düşünmek lazım.

Şimdi diyelim ki bu cihaz 9 Volt ile şarj oluyor.
9V x 12A = 108 Watt güç yapar. Elinizdeki adabtör 67W ise bu nasıl mümkün olur?

Birde şöyle hesaplayalım ;

67W / 12A = 5,58Volt yapar ki böyle bir voltaj yok.

Üst Alt